ITALIENSKE MADOPSKRIFTER
TORTA DI MELE


Opskrifter opdelt efter madtype:

Opskrifter opdelt efter region:
  • Trentino - Alto Adige

Opskrifter alfabetisk:






Torta di Mele/Æbletærte(6 pers.)

2 æg

200g hvedemel

200g sukker

100g mørk chokolade

1 teske bagepulver

vanillesukker

100g smør

2 dl. mælk

1 økologisk citron

Start med at tage smørret ud af køleskabet. og lad det være i ca. 10 min. Tænd derefter ovnen på 175 grader.

Riv skallen af citronen.

Skæl æblerne og skær dem i både. For at de ikke skal blive brune, kan man komme dem i vand og citron saft, mens man laver selve kagedejen.

Pisk så æggene og sukkeret sammen til de bliver hvide.
Tilsæt det bløde smør og pisk videre.
Tilsæt mælken og derefter melet.
Til sidst tilsætter du en lille smule vanillesukker (helst hjemmelavet), bagepulveret og citronskallen.

Smør et ovnfast fad med lidt smør og kom rasp på så det dækker kanterne og bunden.

Kom kagedejen i fadet og fordel æblebådene på den. Smid lidt ekstra sukker på æblerne så de karamelliserer lidt, når du bager kagen.

Bag så kagen i 30 til 40 min. Stik den med en kniv efter ca. 30 min for at se om den er færdig.

Citronskallen gør kagen frisk og nem at blive afhængig af ;)

Vinforslag:

Her er der ikke brug for vin!
Spis kagen med en kop the eller kaffe eller brug den som dessert med italiensk is eller lidt flødeskum.
Opskriften er lavet af
Raffaella Buratelli
Vespro Vinbar & Cafe
Vedbæksgade 13
2200 Nørrebro
Vespro Vinbar & Cafe
Alle opskrifter i dette afsnit - Raffaella Buratelli's klassiske italienske opskrifter - er lavet med kærlighed og friske ingredienser.
Det er derfor meget vigtigt, at du husker at give dig selv god tid og benytte de bedste råvarer for at opnå det bedste resultat i dit eget køkken!
Opskrifterne kan frit anvendes i dit eget og venners køkken.
Copyright
Vinhulen.dk og
Raffaella Buratelli
2012













































s