ITALIENSKE MADOPSKRIFTER
GNOCCHI ALLA ROMANA


Opskrifter opdelt efter madtype:

Opskrifter opdelt efter region:

Opskrifter alfabetisk:


Print Test

Gnocchi alla Romana (4 pers.)

250 g Semolina gryn

1 l mælk

100 g smør

2 æggeblommer

100 g revet grana padano eller parmigiano reggiano

et par tsk. salt (smag gerne efter)

peber

muskatnød

Kog mælken op pisk semolina-gryene i, tilsæt derefter smør, salt peber og muskatnød og vend godt rundt.

Tilsæt osten og æggeblommerne og rør rundt i det til det bliver en fin, glat grød.

Form grøden med to skeer mens den er varm.

Disse gnocchi kan bruges som forret, gratinerede med ost (taleggio, gorgonzola eller bare parmesan), eller serveres som en primo sammen med en god tomat sauce med masser af basilikum eller en god kødragout.
Vinforslag:

Her er masser af smør, æg, ost og andre fede produkter i retten, der må siges at høre til det tunge tilbehør eller lettunge selvstændige ret. Derfor skal vinen matche disse indtryk og give modvægt. På Vinhulen.dk ville vi f.eks. vælge en Montepulciano d'Abruzzo, der i kvalitetsvinene har det fede og kraftige, der kan hamle op mod Gnocchi alla Romana, hvis du f.eks. supplerer dem med kødragout eller tomatsauce. Såfremt du bruger sidstnævnte, kan du med fordel vælge en mere frugtet vin som f.eks. Rosso di Montalcino eller Rosso Montefalco eller lignende.
Opskriften er lavet af
Raffaella Buratelli
Vespro Vinbar & Cafe
Vedbæksgade 13
2200 Nørrebro
Vespro Vinbar & Cafe
Alle opskrifter i dette afsnit - Raffaella Buratelli's klassiske italienske opskrifter - er lavet med kærlighed og friske ingredienser.
Det er derfor meget vigtigt, at du husker at give dig selv god tid og benytte de bedste råvarer for at opnå det bedste resultat i dit eget køkken!
Opskrifterne kan frit anvendes i dit eget og venners køkken, men du må ikke benytte opskrifterne kommercielt under nogen former uden tilladelse.