ITALIENSKE MADOPSKRIFTER
PAPPA AL POMODORO


Opskrifter opdelt efter madtype:

Opskrifter opdelt efter region:

Opskrifter alfabetisk:


Print Test

Pappa al pomodoro (6 pers.)

Pappa al pomodoro

300 g gammelt (helst et par dage gammelt) groft italiensk hvedebrød

1 løg

1 stang selleri

1 bundt basilikum

7-8 spsk koldpresset ekstra jomfru olivenolie

2 dåser gode flåede tomater (800 g)

salt

peber

sukker

300g friske cherrytomater

50 g Parmigiano Reggiano eller Grana Padano


Start med at lave en god tomat sauce.

Pil løget og hak det sammen med sellerien og svits det i halvdelen af olien ved svag varme.

Når løget begynder at få farve kan man tilsætte de flåede tomater. "Pres" dem i stykker med en gaffel og lad tomatsoucen småkoge i en time med låg på, ved svag varme. Rør rundt i det en gang i mellem.

Tilsæt til allersidst en håndfuld salt, en teske sukker og friskkværnet peber samt en håndfuld skyllet frisk basilikum skåret i store strimler. Når du skyller basilikummen skal undgå at røre for meget ved bladene og lad dem tørre på et par stykker køkkenruller. De afgiver nemlig æteriske olier, når man gør det, så du risikerer at miste en del af duften, hvis du er for voldsom ved dem!

Mens du venter på tomat saucen kan du sætte de halverede og skyllede cherrytomater i et ovnfast fad og så i ovnen (forvarmet ved ca. 200 grader). Bag tomaterne i ovnen i ca. et kvarter.

Tag tomaterne ud af ovnen og lad dem køle lidt af.

Skær skorpen af brødet og skær det så i terninger på ca 2 cm x 2 cm.

Svits så 1 fed hvidløg - ikke pillet men kun presset med knivbladet - i 4 spsk olivenolie. Når hvidløget har fået farve, den må endelig ikke brænde på, tilsætter man de bagte tomater med alt væden og hvidløget fjernes.

Lad væden fordampe lidt og tilsæt halvdelen af tomatsaucen og mere frisk basilikum. Rør godt rundt og tilsæt brødet. Rør rundt i det, til brødet "smelter" og tilsæt langsomt resten af tomatsaucen til den får en fin og fast konsistens.

Anret på en tallerken med frisk høvlet Parmigiano eller Grana, et par blade frisk basilikum og friskkværnet peber.

Vinforslag:

En ret som denne skriger nærmest på en friskfrugtet rødvin med noget substans og fylde, og hvorfor ikke lade Toscana-retten komme til sin ret, når den kombineres med en Sangiovese-baseret vin fra samme region.

Du kan vælge en god Chianti, Chianti Classico, Rosso di Montalcino, Rosso di Montepulciano eller lignende. De vil alle ledsage retten fortrinligt.
Opskriften er lavet af
Raffaella Buratelli
Vespro Vinbar & Cafe
Vedbæksgade 13
2200 Nørrebro
Vespro Vinbar & Cafe
Alle opskrifter i dette afsnit - Raffaella Buratelli's klassiske italienske opskrifter - er lavet med kærlighed og friske ingredienser.
Det er derfor meget vigtigt, at du husker at give dig selv god tid og benytte de bedste råvarer for at opnå det bedste resultat i dit eget køkken!
Opskrifterne kan frit anvendes i dit eget og venners køkken, men du må ikke benytte opskrifterne kommercielt under nogen former uden tilladelse.