3 GLAS VINE 2020
DE BEDSTE ITALIENSKE VINE
TESTET OG VURDERET I 2020

Vinhulen på Instagram Vinhulen på Facebook Få nyhedsbrev fra Vinhulen



Vino Nobile di Montepulciano 2015 - Concucci

Vino Nobile di Montepulciano 2015 - Concucci

ubinrød med brune kanter og helt lys. Duften indleder parfumeret efterfulgt af røde kirsebær, muld, træ, smør/karamel og et touch af chokolade. Smagen er blød og rund med træ, røde bær, kirsebær, smør/karamel og fast frugtsyre med bid og nerve. Saftig og intens smag der løfter det på den ene side aristokratiske touch til en mere fast oplevelse med tæthed og krop i vinen. Lette bittertoner og en del tanniner i finalen. Herligt glas med både elegance men også fasthed og lang, tæt smag. Flot vin. Drik 2020-2025.

93 point.

















Sperrs 1995 - Gaja

Sperrs 1995 - Gaja

Rubinrød. Fast, tæt duft med støvede mørke bær og blomme sammen med lakrids og let skovbund. Smagen er tæt med mørke bær og frisk frugtsyre med bid og nerve, og vinen giver udtryk for en vis form for modenhed. Kraftfuld og intens i glasset med fin frugt men endnu større kraft på tanniner og fasthed. Begynder at nærme sig sit optimale drikkevindue. Drik 2020-2025.

93 point.

















sori san lorenzo 1997 - Gaja

Sori San Lorenzo 1997 - Gaja

Rubinrød. Duften rummer mørke bær, veludviklet modenhed, lakrids og bolværk. Smagen er frisk, moden og fyldt med mørke bær, blomme, lakrids og præcis frugtsyre og let bid i en harmonisk, veludviklet og flot struktureret vin med masser af saft og kraft med rank bund og lang eftersmag. Moden nu men ingen hastighed med at drikke vinen. Vil holde længe. Drik 2020-2027.>br>
95 point.

















Rosso Toscana 2008, Soldera

Rosso Toscana 2008, Soldera

Rubinrød. Dejlig frisk duft af kirsebær og særdeles diskrete noter af krydderi og træ. Meget ren og dyb kirsebærnæse. Der er ingen støj her. Smagen er blød, rund og intens med helt rene kirsebær, frisk og klingende attackerende frugtsyre og rette bid. Balanceret på et niveau som få kan nå. Hvis man sætter pris på Sangiovese, når den er behandlet på bedste vis, så er dette et godt bud på en vin, der kommer tæt på hele essensen i druen. Lettere i stilen end tidligere smagt, og det kan man argumentere for trækker lidt ned i vurderingen. Dog ingen som helst diskussion af, at det er vin fra øverste hylde.

94 point.

















Barolo Riserva Monfortino 1990, Giacomo Conterno

Barolo Riserva Monfortino 1990, Giacomo Conterno

Rubinrød til rødbrun. Duften har lakrids, blomme, røde bær og en flig af salmiaklakrids og en lille note af skovbund. Smagen er fast og tæt med blomme, tjære, skovbund og lakrids og tændt frugtsyre med bid. Svulstig og dog rund og blød. Silkeblød og velafbalanceret med velsmag og charme.

94 point.

















Brunello di Montalcino 1990, Cerbaiona

Brunello di Montalcino 1990, Cerbaiona

Rødbrun. Duften rummer skovbund, svampe, blomme og moden kompleksitet. Smagen er blød og rund efterfulgt af fast frugtsyre med bid, mørke kirsebær, blomme, lakrids og dyb smag. Meget mørk i stilen og tydeligt moden uden at have mistet gejsten - dog med lidt jern og metal i finalen. Fremragende vin på grænsen til at have peaket for et par år siden, men den imponerer fortsat, selv om alderen fornemmes.

95 point.















Sassicaia 2006, Tenuta San Guido

Sassicaia 2006, Tenuta San Guido

Rubinrød til violet. Duften er fortsat ung med solbær og krydderier i den klassiske Sassicaia-stil og eminent tæt på Bordeaux – dog lidt varmere i duften end oftest. Smagen er intens med solbær og krydderi med fast frugtsyre med bid og lidt strammere end normalt og stadig et stykke fra modenhed. Intens og balanceret vin uden støj – bare kraftfuld og veldrejet. Den fortjener en god plads i kælderen, for den bliver ædel og rank, når den når sin fulde modenhed om 5-10 år. Fremragende glas. Drik 2020-2027.

95 point.















Le Pergole Torte 2001, Montevertine

Le Pergole Torte 2001, Montevertine

Rubinrød. Duften er helt klar, tydelig og ren med røde kirsebær uden støj. Duften er moden men overhovedet ikke på vej mod at falme. Smagen er klingrende frisk Sangiovese med røde kirsebær, sprød frugtsyre med bid og masser af nerve. Bid og nerve bakkes op af intens og koncentreret smag med masser af tyngde og bundtræk. Fremstår moden i smagen men vil kunne lige i henved et årti. På alle måder en fremragende vin og flot udtryk for Sangiovese, når det er bedst. Drik 2020-2026.

94 point.















Barolo Rocche dell'Annunciata 2004, Revello

Barolo Rocche dell'Annunciata 2004, Fratelli Revello

Rubinrød. Duften rummer cedertræ og vanilje fra fadlagringen sammen med blå blomme, lakrids og tjære. Lidt en signaturduft fra Revello. Smagen er fast med blå blomme og fast frugtsyre og meget ungdommelig i udtrykket med masser af frugt, masser af ungdom og virilitet. Knapt moden og bør gemmes et par år for lige at runde helt. Tanninerne er godt gemt væk i finalen, da frugten sagtens kan tackle dem. En virkelig lækker og intens Barolo. Drik 2020-2025.

93 point.















Volpolo 2017

Bolgheri Volpolo 2017, Podere Sapaio

Rubinrød. Duften indleder med træ, cigarkasse og svampe/skovbund suppleret med solbær, brombær og kvas i Bordeaux-stil på den italienske måde. Intens og kraftfuld duft. Smagen er blød og rund med masser af træ, cedertræ, cigarkasse, svampe og fed frugt af solbær, brombær og kvas. Saftig som bare pokker og i sin spæde ungdom lige nu og her. Skal naturligvis ligge et par år for at modne, men det er en tæt og kompromisløs vin med både raffinement og fuld frugtpower og tæthed. Vi erindrer ikke, at vi har smagt vinen liggende på de maksimale 3-glas eller så tæt på sin storebroder Sapaio rent kvalitetsmæssigt, men her er vi oppe at bide skeer med kvaliteten. Køb og gem i et par år. Så bliver du bestemt ikke skuffet. Drik 2021-2026.

93 point.













Tidligere års 3 glas vine:

3 glas vine 2008
3 glas vine 2009
3 glas vine 2010
3 glas vine 2011
3 glas vine 2012
3 glas vine 2013
3 glas vine 2014
3 glas vine 2015
3 glas vine 2016
3 glas vine 2017
3 glas vine 2018
3 glas vine 2019
3 glas vine 2020