3 GLAS VINE 2021
DE BEDSTE ITALIENSKE VINE
TESTET OG VURDERET I 2021

Vinhulen på Instagram Vinhulen på Facebook Få nyhedsbrev fra Vinhulen


Barolo Riserva Vecchie Viti dei Capalot e Brunate 2001 - Roberto Voerzio

Barolo Riserva Vecchie Viti dei Capalot e Brunate 2001 - Roberto Voerzio

Rubinrød med brunlig nuance. Duften er frisk og fortsat livlig med vanilje, træ, blomme, bolværk og lakrids. Smagen er intens og kraftfuld med blomme, lakrids, bolværk en snert af vanilje og træ. Frisk smag uden væsentlig alder og massiv koncentration. Virkelig flot. Drik 2021-2026.

95 point.
Costa Russi 1997 - Gaja

Costa Russi 1997 - Gaja

Rubinrød med brun kant. Duften rummer blomme, lakrids, krydderi, træ/cedertræ og fantastisk harmoni blottet for væsentlig alder. Virkelig lækker duft. Smagen er intens og fed med blomme, lakrids, krydderi og træ/cedertræ og flot frugtsyre til at bryde den fede smag med ganske let og kompleksitetforøgende sødme. Vidunderlig helstøbt Costa Russi, som imponerer i denne årgang. Virkelig lækker og mindeværdig. Alderen smages, men vinen er fortsat i drikkevinduet og vil blive der længe. Drik 2021-2028.

95 point.
Amarone della Valpolicella 2013 - Ferragu

Amarone della Valpolicella 2013 - Ferragu

Rubinrød og mørk. Duften har den meget fadede stil med masser af vanilje og eg der efterfølgende af krydret duft med masser og igen masser af mørke bær af både brombær og blåbær, men der er også plads til blomme og heftig intensitet og kraft. Smagen er intens, fed og tæt med indledende vanilje, træ og krydderi sammen med brombær og blomme. Frugtsyren bryder fint den fede og blød palette, og kraften og intensiteten er helt i topklasse. Ung og stadig helt umoden efter 8 år, hvoraf de 4 har været på fade. Tanninerne i finalen er mange og giver fortsat lette bitternoter, men er overraskende afrundede allerede. Det er en AdV, der skal have tid til at modne med en levetid på 20-30 år efter produktionsåret. I sandhed en fremragende vin, der ligger i toppen af vintypen. En vin for den tålmodige men så absolut en fantastisk vin. Drik 2023-2035.

94 point.
Barolo Riserva Monfortino 2000 - Giacomo Conterno

Barolo Riserva Monfortino 2000 - Giacomo Conterno

Lys brun. Fremragende duft af rød frugt, blomme, tjære, bolværk og dyb men tydelig lakrids. Smagen er blød og moden med dyb frugt af rød frugt og blomme suppleret af tjære, bolværk, viol og lakrids. Ekstremt raffineret og balanceret vin, der fremstår moden og kompleks med kraft og saft i rigelige mængder og helt ekstravagant overskud til at vise Monfortinos bedste sider frem. Det er ikke altid, man kan ramme Monfortino, når den er optimalt givende, men her sad den lige i skabet. Drik 2021-2030.

97 point.Barolo 2005 - Camerano

Barolo 2005 - Camerano

Rubinrød med let brun kant. Duften er klassisk Barolo af den traditionelle skole med blomme, tjære, lakrids, bolværk og et touch af viol/parfume i begyndende modenhed. Smagen er tæt, fast og intens med blomme, tjære, bolværk, lakrids og fin note af parfume med kraft i frugtsyre og fasthed i tanninerne, men kompleksiteten, balancen og de gamle dyder imponerer voldsomt, selv om vinen for nuværende alene nærmer sig modenhed. Det er helt old school i glasset i både duft og smag. Man dufter og smager nærmest tidligere tiders Barolo-håndværk og bliver helt nostalgisk. Imponerende glas. Drik 2021-2030.

94 point.Redigaffi 2005 - Tua Rita

Redigaffi 2005 - Tua Rita

Duft af mørke bær, kirsebær, skovbund på den supplerende måde og meget viril og insisterende i duften på vej mod modenhed. Smagen er tæt på moden med mørke bær, kirsebær, krydrede noter og diskret skovbund på den helt rigtige og supplerende. På en gang moden og alligevel livlig og frisk med masser af frugt og fortsat masser af syre og afrundede tanniner. Giv vinen masser af luft inden du drikker den eller gem vinen et par år endnu for fuldstændig modenhed. Fremragende vin - ad always. Drik 2021-2027.

95 point.Chianti Classico Riserva 2001 - Villa In'Castell

Chianti Classico Riserva 2001 - Villa In'Castell

Rubinrød til rødbrun. Duften har røde kirsebær, kamfer, parfume og let solbær. Smagen er fed, næsten cremet med kirsebær, træ og er helt blød og rund og i princippet moden. Meget tæt og veldisponeret med fremragende struktur og fokus på frugten, der er helt ren af røde kirsebær med supplement af tobaksblade mod finalen. Let tannin mod finalen, der er lang og vedholdende. Fremragende vin. Absolut ingen hastværk. Vil blot ældes med ynde. Drik 2021-2031.
94 point.Chianti Classico Riserva Rancia 2009 - Felsina

Chianti Classico Riserva Rancia 2009 - Felsina

Rubinrød med brun kant. Duften rummer mejeri, parfume, boysenbær, kirsebær og let træ. Smagen er blød med træ, bittertoner, grape, kirsebær og med et ungt udtryk. Meget fadet i smagsindtrykket med kaffe, eg og tobak. Fremstår ung og trænger til tid i flasken, inden du nyder den. En rigtig lille bulderbasse. Drik 2021-2025.
93 point.Scrio 2004 - Le Macchiole

Scrio 2004 - Le Macchiole

Rubinrød og dyb. Duften rummer mørke bær af brombær og blåbær med begyndende modenhed med supplement af krydderi og modensødme. Smagen er ekstremt frugtstærk med de mørke brombær og blåbær med diskret krydderi, afstemt frugtsyre og let bid med stor balance i begyndende modenhed og solid intensitet. På samme tid blød og elegant samtidig med flot tyngde og længde. Drik 2021-2025.

95 point.Redigaffi 2005 - Tua Rita

Redigaffi 2005 - Tua Rita

Rubinrød. Duft af mørke bær, kirsebær, diskret krydderi, skovbund på den fede måde og moden. Fortryllende duft som man bliver hængende i. Smagen er moden med mørke bær, kirsebær, krydderi, skovbund på den helt rigtige måde og fantastisk flot, brydende frugtsyre til den tætte frugtpalette. Elegant, næsten aristokratisk i sin stil og moden - dog med mange år tilbage af sin levealder. Fremragende vin.

95 point.Syrah Per Sempre 2012 - Tua Rita

Syrah Per Sempre 2012 - Tua Rita

Rubinrød og lys. Duften rummer kirsebær og blåbær sammen med cedertræk og træ fra fadet, lakrids, tobak og let krydderi i ret intensiv duft. Smagen er frugttæt og blød med kirsebær og blåbær og endnu en del træ og cedertræ i denne unge vin og meget frisk og attackerende frugtsyre med bid. Nuancer af krydderi, lakrids og tobak supplerer i en vin, der er kan bære syren og friskheden, da den fede, bløde frugt har solid modvægt. Imponerende tæt og tyngdefuld vin der mangler nogle års udvikling, inden den er moden og klar, men vinen er på alle måder ret imponerende, og forventningens glæde er allerede stor. Drik 2022-2030.

93 point.Brunello di Montalcino 2016, Corte dei Venti

Brunello di Montalcino 2016, Corte dei Venti

Rubinrød. Duften er intens med træ fra fadet sammen med modne, røde kirsebær med lækker dybde med sekundær note af røg. Smagen fortæller straks, at der er tale om en ung vin. Træ fra fadet sammen med røde kirsebær med ganske diskret modensødme efterfulgt af fast frugtsyre med bid og nerve. Årgangens storhed kommer frem i frugtens tyngde, der fint sætter syre og tannin i baggrunden uden at vinen på nogen måde mister balancen og strukturen - det passer sammen. Frugten er med fra start til finish i denne flotte, kraftfulde og intense BdM - alt sammen på den helt rigtige måde for vintypen. Nu mangler vinen blot at modne for at vise sine bedste sider. Det er stort potentiale her. Drik 2022-2035.

93 point.


Barolo Gramolere 2015, Manzone

Barolo Gramolere 2015, Manzone

Rubinrød. Frugtstærk duft med mørke bær, markblomst, diskret lakrids og krydderier og insisterende i duften. Flot. Smagen er fyldt med mørke bær i tæt koncentration, afstemt frugtsyre, florale noter, lakrids og diskret krydderi. En tobaksnote sniger sig ind i smagen midtvejs sammen med råt kød. Relativ magtfuld, koncentreret og magtfuld vin på vej mod modenhed, uden at det haster med at nyde den. Flot glas. Drik 2021-2030.

93 point.Tidligere års 3 glas vine:

3 glas vine 2008
3 glas vine 2009
3 glas vine 2010
3 glas vine 2011
3 glas vine 2012
3 glas vine 2013
3 glas vine 2014
3 glas vine 2015
3 glas vine 2016
3 glas vine 2017
3 glas vine 2018
3 glas vine 2019
3 glas vine 2020
3 glas vine 2021
3 glas vine 2022
3 glas vine 2023