3 GLAS VINE 2019
DE BEDSTE ITALIENSKE VINE
TESTET OG VURDERET I 2019

Vinhulen på Instagram Vinhulen på Facebook Få nyhedsbrev fra Vinhulen



BriccoManzoni 2015

Barolo Bricco Manzoni 2015

Rubinrød. Klassisk duft med rød frugt, blomme, træ fra fadet – dog flot og tilpas afstemt, læder, tobak og blød lakrids. Intens duft med bund. Smagen er fast og intens med træ fra fadet, blomme, læder, blød lakrids og et pift af viol og tobak. Fast frugtsyre med rette bid men når man så smager intensiteten og tætheden i frugten, så passer tingene sammen. Endnu meget ung med et langt liv foran sig. Tanninerne er her, der og alle vegne fra midtpalette og ud i spids, men de er fint integreret i forhold til frugt og tyngde. Intens, magtfuld og lagringsværdig uden at miste det klassiske fra nebbiolo-druen. Solid vin på meget højt niveau.

93 point.















Gaja 2004

Langhe Nebbiolo Sori San Lorenzo 2004, Gaja

Rubinrød. Duften har mørkt rugbrød, blomme, tjære, og asfalt. Begyndende skovbund på den gode måde. Smagen er blød og fast med fast frugtsyre og bid med tjære, blomme, træ og fortsat let støvet i sit udtryk. Solid kraft og næsten saftig. God længde, power og frugt. Giv den tid.
94 point.
















Giacomo Conterno 1999

Barolo Riserva Monfortino 1999, Giacomo Conterno

Rubinrød. Duften emmer af rød frugt suppleret med tjære/bolværk, sødme og dejlig rød i sit udtryk. Smagen har tjære/bolværk, rød frugt, fast frugtsyre og ret umoden i smagen. Den gemmer på noget, der ikke helt vil frem. Fra midtpalette og ud i spids dominerer stenfrugt og tanniner. Giv den tid. Den mangler simpelthen alder og udvikling.
94 point.















AldoConterno 2001

Barolo Riserva Granbussia 2001, Aldo Conterno

Rubinrød. Duften rummer, blomme, makron, tjære/bolværk, kamfer og rosenblade. Smagen er blød og fed med blomme tjære/bolværk, fast frugtsyre og utrolig kraft. Masser af lakrids. Fast og hård men stadig med masser af ekstrakt. Her og nu meget frugtet men også meget tannisk, Dejligt, dejligt glas.
96 point.















Giacomo Conterno 1999

Barolo Riserva Monfortino 1999, Giacomo Conterno

Rubinrød. Duften emmer af rød frugt suppleret med tjære/bolværk, sødme og dejlig rød i sit udtryk. Smagen har tjære/bolværk, rød frugt, fast frugtsyre og ret umoden i smagen. Den gemmer på noget, der ikke helt vil frem. Fra midtpalette og ud i spids dominerer stenfrugt og tanniner. Giv den tid. Den mangler simpelthen alder og udvikling.
94 point.















dominicoclerico 2001

Barolo Ciabot Mentin Ginestra 2001, Dominico CLerico

Rubinrød. Duften har støvet mint, nelliker, blomme, disket farin, træ/blyant og røde bær. Smagen er blød og rund med tjære, asfalt, blomme og flot og spændstig frugtsyre. Ekstremt tæt frugt og stor volume. Tanninerne er fede og godt integrerede.
93 point.















MicheleChiarlo 1990

Barolo Cerrequio 1990, Michele Chiarlo

Rubinrød. Duften rummer træ, lakrids, støvet blomme, tjære og bolværk. Smagen er fast, ung og viril med frisk frugtsyre og bid. Let fad i smagen. Moderne i stilen og mangler endnu lidt udvikling for at være helt moden, men det er en kompakt og kraftfuld vin med mange facetter. Lækker og bliver rigtig lækker, når den modner fuldt.
96 point.















Ceretto 1997

Barolo Bricco Rocche 1997, Ceretto

Rødbrun. Duft af makron, vanilje, marcipan, bolværk og flot sødme. Varm i duften. Smagen er fast og tørrende med ganske let grensaft. Suppleres af blomme, alkohol og engelsk sovs. Meget fast og tannisk men også fyldighed og frugttyngde. Let vanilje gennem hele paletten. Skal drikkes nu.
94 point.















Mauro Veglio 2004

Barolo Arborina 2004, Mauro Veglio

Rubinrød til rødbrun. Duften har tjære/asfalt, lakridslikør, fernis/lak og lille sødme. Ekstremt kraftfuld duft. Smagen er fast og intens med tjære/asfalt og støvet blomme og diskret træ. Fed og intens udover der normale og mange tanniner og fast frugtsyre. Meget ung i udtrykket og ret hård og vil kunne gemmes i mange år.
96 point.















Schiavenza 2004

Barolo Broglio 2004, Schiavenza

Rubinrød. Duften rummer blomme i letstøvet præg sammen med tjære, kål, rød frugt og rigtigt dejlig frugtet med lidt c-vitamin. Lækker duft. Smagen er fyldig med blomme, tjære, asfalt, lakrids og fast frugtsyre med bid. Midtvejs begynder udtørringen der indikerer en vin, der er et stykke fra optimal modenhed, men den skinner allerede som en stjerne. Den fede frugt supplerer dog dejligt. Gem nogle år.
93 point.















Gaja 1990

Sperss 1990, Gaja


Rubinrød. Duften rummer mørk frugt, marcipan, lakrids og nyspidset blyant. Smagen er blød og rund med mørk frugt, lakrids, blyant, skovbund på den fede måde og effektiv intens og magtfuld. Fin modenhed trods en del tanniner i finalen. Selv om der er en note af skovbund, så er det fortsat en vin, der er stram og bør gemmes et par år. Fantastisk vin.
94 point.















Leggenda 2016

Primitivo di Manduria Leggenda Limited Edition 2016, Vigneti del Salento

Violet. Dyb, mørk duft med blomme, sveskeblomme, lakrids og brombær i intens duft med masser af intensitet. Vanilje og let krydderurt kommer til. Smagen er ganske let sødmefuld efterfulgt af utrolig blødhed og samtidig modvægt fra flot frugtsyre, der tilfører vinen bid med smag af sveskeblomme, blomme, lakrids og stor saftighed. Her er ingen kanter, ingen mislyde. Det er er højoktan frugtpower uden at miste intensiteten eller kamme over, som man kan finde i mange andre vine af typen. Her passer tingene sammen. Imponerende friskhed også selv om man kan fornemme fadets underliggende præg i denne unge vin. Det er på alle måder velafstemt, magtfuldt og ren opvisning i, hvordan man laver kraftfuld vin uden at overdrive med fokus på harmoni. Smager dejligt nu men vil sagtens kunne ligge nogle år. Drik 2019-2024.
94 point.











messorio2006

Messorio 2006, Le Macchiole

Rubinrød til violet. Mørke bær præger duften sammen med fadnuancer og krydderi. Solbær titter frem af den mørke bærsymfoni. Smagen er tæt og velbalanceret med fast frugtsyre og rette bid sammen med mørke bær, solbær, krydderi og flot dybde og intensitet. Endnu ung med livet foran sig, men det er tydeligt, at der er tale om en fremragende vin, der er flot struktureret og intens sluttende med en del tanniner, der tørrer heftigt. Drik 2020-2025.

95 point.













Bricdelfiasc1990

Barolo Ric del Fiasc 1990, Paolo Scavino

Rubinrød og næsten ingen brunlige nuancer. Hold da op - så rødfrugtet og ren i duften, at man bliver helt saglig. Faktisk er duften mere Sangiovese end Nebbiolo med alder, men hold da op vinen er fin og ædel i sit udtryk. Smagen er fast og intens med rød frugt, kirsebær, frisk frugtsyre og lige rette bid. Tanninerne er flot integreret i smagen, der overhovedet ikke viser spor af den alder, som vinen faktisk har. Vinen er her, der og alle vegne i munden og den renhed, friskhed og kant giver simpelthen en vinoplevelse, som der går år imellem, at man oplever. Hvad skete der lige for Scavino i 1990? Vinen udtrykker ikke decideret kraft, men den har tyngde i den rene og krystalklare frugt. Helt vidunderlig.

96 point.













Aldo Conterno Granbussia 1990

Barolo Granbussia 1990, Aldo Conterno

Rubinrød med klare brune nuancer. Let ældet duft med klassiske oxyderede noter men også fortsat masser af støvet blommet, lakrids, tjære og viol. Smagen er fortsat fast og intens med fin frugtsyre med bid og smag af viol, blomme, tjære og lakrids og helt integrerede tanniner. Alderen er også tydelig i smagen, men intensiteten i vinen gør de let oxyderede noter sekundære, for der er masser af bund i vinen. Glimrende Barolo i sit efterår, så har du 1 eller flere flasker, så drik dem nu. De bliver ikke bedre. Drik 2019-2022

93 point.













Pergole1995

Le Pergole Torte 1995, Monvertine

Rubinrød med brun kant. Duften er ren og fin med røde kirsebær og ganske frisk og moden i udtrykket. Smagen er klassisk Sangiovese med røde kirsebær og en frugtsyre,
som du kan slibe diamanter med. Aggressiv smag der angriber alt, hvad den rammer og udtrykker Sangiovese på bedste vis og givet vil have fordel af at længe længere om
muligt. Herligt at en 24 år gammel vin stadig fighter, bider, har nerve og udviser arrogance i smagen. Ikke alle vil have samme fornøjelse af vinen, som undertegnede havde,
men jeg var ganske imponeret. Drik 2019-2025.

94 point.













Rabaja1998

Barbaresco Rabaja 1998, Giuseppe Cortese

Rubinrød over i brune nuancer og lys. Den mest herlige duft af røde bær, blomme, viol, et pift af tjære og dyb lakrids i moden og raffineret stil. Smagen er moden med blomme,
røde bær, viol, tjære og lakrids i en fuldstændig harmonisk og veldisponeret smag – stadig med frugtsyre og bid intakt. Perfekt på alle måder lige nu, og vurderingen ligger højere,
end da jeg oprindeligt smagte vinen. Alt er i harmoni lige nu.

93 point.













Pergole1995

Le Pergole Torte 1995, Monvertine

Rubinrød med brun kant. Duften er ren og fin med røde kirsebær og ganske frisk og moden i udtrykket. Smagen er klassisk Sangiovese med røde kirsebær og en frugtsyre,
som du kan slibe diamanter med. Aggressiv smag der angriber alt, hvad den rammer og udtrykker Sangiovese på bedste vis og givet vil have fordel af at længe længere om
muligt. Herligt at en 24 år gammel vin stadig fighter, bider, har nerve og udviser arrogance i smagen. Ikke alle vil have samme fornøjelse af vinen, som undertegnede havde,
men jeg var ganske imponeret. Drik 2019-2025.

94 point.











Solitario2015

Rosso Veneto Solitario 2015, Le Guaite di Noemi

Rubinrød. Der er intet sædvanligt over denne vin. Den vil i både duft og smag ud af glasset og behage. Duften har en voluminøs kraft af blomme, store brune rosiner,
kirsebær, masser af vanilje fra fadet og en umiskendelig sødme under al kraften i potent højkoncentrat. Smagen er et kapitel for sig. På den ene side bærer den Amarone-nuancer,
mens den samtidig nærmer sig Recioto rent sødmemæssigt uden at komme helt dertil og fremstår massiv, højkoncentreret med hele 17% alkohol, hvor det er blomme, store brune rosiner
og vanilje der behager i silkeblød fløjlshandske af magtfuld frugtkoncentration. Trods høj alkoholprocent så formår vinen at fremstå med frisk frugtsyre til at bryde det fede og
gemme alkoholen fremragende i den fede frugt og den hele tiden nærværende sødme. Tak skæbne den smager igennem! Det er en vin, der fejer bordet og fjerner al mulighed for at gå
tilbage til almindelig rødvin samme aften, da vinen simpelthen er så massiv, at du kun har fællesgener med portvin. Absolut fremragende glas med stort lagringspotentiale. Drik 2019-2025.

95 point.







Eneo2015

Eneo 2015, Montepeloso

Rubinrød. Duften har kirsebær, blomme, røg og trætoner fra fadet og virkelig voluminøs duft med underliggende noter af
pibetobak og lakrids. Smagen er mørk og intens med kirsebær, blomme med stor blødhed og dog en nærværende, fast frugtsyre med bid.
Endnu ung og trænger til et par år i kælderen, men dette er en virkelig intens og kraftfuld vin med kvalitet helt ind i kernen af den tætte frugt.
Supplerende smagsnoter af træ og røg fra fadet og let lakrids. Dette er udpræget en gemmevin, men den viser årgangens storhed, og din tålmodighed
skal nok blive belønnet. Slutter med en del tanniner og tørrende effekt i munden. Drik 2021-2025.

94 point.









solaia2004

Solaia 2004, Marchesi Antinori

Rubinrød og tæt. Parfumeret duft med mørke bær, bolværk, og lakrids. Smagen har let sødme, bolværk, fast frugtsyre og støvet mørk frugt med lette
spor af lakrids og saftigt antrit. Der er også lidt ristet præg af træ. Fed og volumiøs vin med fast greb fra syre og tanniner.
Sødmen bliver ved helt ud i spids af smagen, og dog fremstår vinen samlet ret blød.

96 point.













sassicaia1990

Sassicaia 1990, Tenuta San Guido

Rubinrød. Duft af solbær, let spor af kvas, karamel og dejlig harmoni duften. Ret ung og kvas-præget på den fede måde. Smagen er rund og blød
med friske solbær, vanilje, lakrids og ganske let, blød kvas og blyant i mellemfyldig tyngde. Velsmagende. Mere aristokratisk end kraftfuld og vinen
er super elegant. Slutter flot med fin tyngde og frisk syre.

93 point.













Trinoro2008

Toscana Rosso IGT 2008, Tenuta di Trinoro

Rubinrød og tæt. Duften rummer skovbund, mørke bær, let sødme og stor kraft med fin vanilje. Lakrids kommer til. Smagen er fed og sødmefuld med masser
af intensitet og fedme. Der smages skovbund, blomme lakrids, brun farin og helt exceptionel intensitet. Voldsom kraft og nærmest krudt og kugler med
supplement af apotek. Ret fadet vin i hel mørke og tanninrigdom. Skal gemmes så længe at solen bliver sort, inden den er moden, men der er godt nok substans
i denne herlighed.

95 point.













masseto1997

Masseto 1997, Masseto e Ornellaia

Rubinrød med brun kant. Duften rummer let skovbund, mørke bær, træ, røg, let marcipan og er meget frugtet med diskret parfume. Smagen er fed,
blød og har markant træ og røg med fantastisk tyngde og ganske let sømde. Fedladen og saftig. Opulent og ekstrem mørk med meget træ. Fantastisk harmoni,
velkomponeret og lækker med lille sødme. Eminent glas vin på toppen af modenhed.

98 point.













sammarco2007

Sammarco 2007, Castello dei Rampolla

Rubinrød. Duften rummer c-vitamin, brombær og røde kirsebær med intensiv kraft og ungdommeligt præg. Smagen er blød og rund med c-vitamin, brombær
og kirsebær med viril frugtsyre og rette bid. Tæt smag med intensiv frugt fra en vin i sin ungdom med masser af lagringspotentiale. Vinen er først lige
begyndt at vise sin intensitet og kraft, men den skal have minimum et par år til at udvikle sig til modenhed. Klassisk italiensk vin med masser af bid,
frugt og tanniner i finalen. Drik 2020-2025.

95 point.













Tidligere års 3 glas vine:

3 glas vine 2008
3 glas vine 2009
3 glas vine 2010
3 glas vine 2011
3 glas vine 2012
3 glas vine 2013
3 glas vine 2014
3 glas vine 2015
3 glas vine 2016
3 glas vine 2017
3 glas vine 2018
3 glas vine 2019
3 glas vine 2020
3 glas vine 2021
3 glas vine 2022
3 glas vine 2023