3 GLAS VINE 2019
DE BEDSTE ITALIENSKE VINE
TESTET OG VURDERET I 2019

Vinhulen på Instagram Vinhulen på Facebook Få nyhedsbrev fra Vinhulen

Rabaja1998

Barbaresco Rabaja 1998, Giuseppe Cortese

Rubinrød over i brune nuancer og lys. Den mest herlige duft af røde bær, blomme, viol, et pift af tjære og dyb lakrids i moden og raffineret stil. Smagen er moden med blomme,
røde bær, viol, tjære og lakrids i en fuldstændig harmonisk og veldisponeret smag – stadig med frugtsyre og bid intakt. Perfekt på alle måder lige nu, og vurderingen ligger højere,
end da jeg oprindeligt smagte vinen. Alt er i harmoni lige nu.

93 point.













Pergole1995

Le Pergole Torte 1995, Monvertine

Rubinrød med brun kant. Duften er ren og fin med røde kirsebær og ganske frisk og moden i udtrykket. Smagen er klassisk Sangiovese med røde kirsebær og en frugtsyre,
som du kan slibe diamanter med. Aggressiv smag der angriber alt, hvad den rammer og udtrykker Sangiovese på bedste vis og givet vil have fordel af at længe længere om
muligt. Herligt at en 24 år gammel vin stadig fighter, bider, har nerve og udviser arrogance i smagen. Ikke alle vil have samme fornøjelse af vinen, som undertegnede havde,
men jeg var ganske imponeret. Drik 2019-2025.

94 point.











Solitario2015

Rosso Veneto Solitario 2015, Le Guaite di Noemi

Rubinrød. Der er intet sædvanligt over denne vin. Den vil i både duft og smag ud af glasset og behage. Duften har en voluminøs kraft af blomme, store brune rosiner,
kirsebær, masser af vanilje fra fadet og en umiskendelig sødme under al kraften i potent højkoncentrat. Smagen er et kapitel for sig. På den ene side bærer den Amarone-nuancer,
mens den samtidig nærmer sig Recioto rent sødmemæssigt uden at komme helt dertil og fremstår massiv, højkoncentreret med hele 17% alkohol, hvor det er blomme, store brune rosiner
og vanilje der behager i silkeblød fløjlshandske af magtfuld frugtkoncentration. Trods høj alkoholprocent så formår vinen at fremstå med frisk frugtsyre til at bryde det fede og
gemme alkoholen fremragende i den fede frugt og den hele tiden nærværende sødme. Tak skæbne den smager igennem! Det er en vin, der fejer bordet og fjerner al mulighed for at gå
tilbage til almindelig rødvin samme aften, da vinen simpelthen er så massiv, at du kun har fællesgener med portvin. Absolut fremragende glas med stort lagringspotentiale. Drik 2019-2025.

95 point.







Eneo2015

Eneo 2015, Montepeloso

Rubinrød. Duften har kirsebær, blomme, røg og trætoner fra fadet og virkelig voluminøs duft med underliggende noter af
pibetobak og lakrids. Smagen er mørk og intens med kirsebær, blomme med stor blødhed og dog en nærværende, fast frugtsyre med bid.
Endnu ung og trænger til et par år i kælderen, men dette er en virkelig intens og kraftfuld vin med kvalitet helt ind i kernen af den tætte frugt.
Supplerende smagsnoter af træ og røg fra fadet og let lakrids. Dette er udpræget en gemmevin, men den viser årgangens storhed, og din tålmodighed
skal nok blive belønnet. Slutter med en del tanniner og tørrende effekt i munden. Drik 2021-2025.

94 point.









solaia2004

Solaia 2004, Marchesi Antinori

Rubinrød og tæt. Parfumeret duft med mørke bær, bolværk, og lakrids. Smagen har let sødme, bolværk, fast frugtsyre og støvet mørk frugt med lette
spor af lakrids og saftigt antrit. Der er også lidt ristet præg af træ. Fed og volumiøs vin med fast greb fra syre og tanniner.
Sødmen bliver ved helt ud i spids af smagen, og dog fremstår vinen samlet ret blød.

96 point.













sassicaia1990

Sassicaia 1990, Tenuta San Guido

Rubinrød. Duft af solbær, let spor af kvas, karamel og dejlig harmoni duften. Ret ung og kvas-præget på den fede måde. Smagen er rund og blød
med friske solbær, vanilje, lakrids og ganske let, blød kvas og blyant i mellemfyldig tyngde. Velsmagende. Mere aristokratisk end kraftfuld og vinen
er super elegant. Slutter flot med fin tyngde og frisk syre.

93 point.













Trinoro2008

Toscana Rosso IGT 2008, Tenuta di Trinoro

Rubinrød og tæt. Duften rummer skovbund, mørke bær, let sødme og stor kraft med fin vanilje. Lakrids kommer til. Smagen er fed og sødmefuld med masser
af intensitet og fedme. Der smages skovbund, blomme lakrids, brun farin og helt exceptionel intensitet. Voldsom kraft og nærmest krudt og kugler med
supplement af apotek. Ret fadet vin i hel mørke og tanninrigdom. Skal gemmes så længe at solen bliver sort, inden den er moden, men der er godt nok substans
i denne herlighed.

95 point.













masseto1997

Masseto 1997, Masseto e Ornellaia

Rubinrød med brun kant. Duften rummer let skovbund, mørke bær, træ, røg, let marcipan og er meget frugtet med diskret parfume. Smagen er fed,
blød og har markant træ og røg med fantastisk tyngde og ganske let sømde. Fedladen og saftig. Opulent og ekstrem mørk med meget træ. Fantastisk harmoni,
velkomponeret og lækker med lille sødme. Eminent glas vin på toppen af modenhed.

98 point.













sammarco2007

Sammarco 2007, Castello dei Rampolla

Rubinrød. Duften rummer c-vitamin, brombær og røde kirsebær med intensiv kraft og ungdommeligt præg. Smagen er blød og rund med c-vitamin, brombær
og kirsebær med viril frugtsyre og rette bid. Tæt smag med intensiv frugt fra en vin i sin ungdom med masser af lagringspotentiale. Vinen er først lige
begyndt at vise sin intensitet og kraft, men den skal have minimum et par år til at udvikle sig til modenhed. Klassisk italiensk vin med masser af bid,
frugt og tanniner i finalen. Drik 2020-2025.

95 point.













Tidligere års 3 glas vine:

3 glas vine 2008
3 glas vine 2009
3 glas vine 2010
3 glas vine 2011
3 glas vine 2012
3 glas vine 2013
3 glas vine 2014
3 glas vine 2015
3 glas vine 2016
3 glas vine 2017
3 glas vine 2018
3 glas vine 2019