3 GLAS VINE 2022
DE BEDSTE ITALIENSKE VINE
TESTET OG VURDERET I 2022

Vinhulen på Instagram Vinhulen på Facebook Få nyhedsbrev fra Vinhulen


Reggiano Lambrusco Concerto 2020 - Ermete Medici

Reggiano Lambrusco Concerto 2020 - Ermete Medici

Violet med lyserødt skum. Duften rummer sødmefuld indledning med vingummibamser, røde kirsebær, marcipan og denne fortryllende og helt klassiske duft af Lambrusco, når det er bedst. Smagen er frizzante til mousserende med frisk og stilsikker frugtsyreholdig kirsebærfrugt uden duftens kraftfulde sødme - kun en let og velplaceret sødme og smagen suppleret af vingummibamser. Frisk og ren i smagen med rensende effekt i mundhulen og aldrig ud af fokus. Fremragende Lambrusco fra øverste hylde.

94 point.
Barolo Riserva Castelletto 2016 - Fortemasso

Barolo Riserva Castelletto 2016 - Fortemasso

Rubinrød. Duften er letstøvet med brombær, blomme, diskret floral note, ristet kaffe, egetræ, lakrids og tobak. Meget ung i duften og noget hen i paletten kommer der også mørk chokolade til. Smagen er ung og let tilknappet for indeværende – men på den fede måde – der lover for en stensikker lang og kompleksitetsudviklende fremtid. Støvede brombær og blomme med florale noter, ristet kaffe, egetræ, masser af lakrids, chokolade og tobak. Frugtsyren er fast og viril og suppleres af lette bittertoner over i rød grapefrugt. Tanninen er allerede mere integreret end forventet i vinens unge alder. Giv vinen tid. Den trænger til lagring, inden den folder sig helt ud i denne fremragende årgang. Drik eventuelt den almindelige Barolo Castelletto, mens du venter på riserva-udgaven, der vil kæle for dit øje og forventningens glæde i mange år, når du kigger på den i vinskabet eller kælderen. Lækre sager. Drik 2024-2032.

94 point.
Amarone della Valpolicella Il Lussurioso 2019 - Buglioni

Amarone della Valpolicella Il Lussurioso 2019 - Buglioni

Rubinrød. Duften har blomme, sveske, ganske fin note af brombær, ristet kaffe, vanilje, mørk chokolade og helt ungdommeligt approach fra glasset. Gennem hele duften løber en meget fin krydret note. Smagen er fra første fløjt intens, fyldig, fast og blød med masser af blomme og sveske og en meget tydelig nuance af mørke bær suppleret af ristet kaffe, vanilje, mørk chokolade og fast frugtsyre med bid, der bryder fedmen og den lille charmerende sødmefulde note. Vinen er ung og bør gemmes nogle år for at modne helt, men vinen præsterer allerede nu tyngde, intensitet og velstruktureret balance med masser af frugt. Fremragende AdV, og på trods af producentens stabilitet gennem årene, så er denne årgang lige et nøk bedre end de foregående. Drik 2023-2030.

93 point.
Barolo Bricco Rocche 2004 - Ceretto

Barolo Bricco Rocche 2004 - Ceretto

Rubinrød med begyndende brun kant. Duften rummer blomme, tjære, bolværk, lakrids og ganske frisk stil med alder og modenhed i duft uden på nogen måde at være tæt på pensionsalderen. Smagen har blomme, tjære, bolværk, lakrids og en flig af viol. Moden og livlig med fint afstemt frugtsyre og rette bid til vinens flotte balance i forhold til frugtintensitet og tannin. Flot Barolo der drikker godt nu og de næste mange år.

94 point.
Brunello di Montalcino 2017 - Salvioni

Brunello di Montalcino 2017 - Salvioni

Rubinrød. Duften er meget krydret og ganske frisk og ungdommelig med mørkerøde, rene kirsebær, let lakrids, fast frugtsyre og rette bid. Duften giver omgående smageren hint om, at vi har fat i en BdM - altså klar i sin signatur. Smagen er fast, tæt og intens med masser af mørke kirsebær, krydderi, lakrids og diskret tobak. Igen, nem at genkende - hvilket er noget af det essentielle for en vin - signaturen. Fremragende BdM for et lidt mindre år, men den er intens, tæt og dog raffineret og elegant. Drik 2023-2030.

95 point.
Brunello di Montalcino 2016 - Biondi-Santi

Brunello di Montalcino 2016 - Biondi-Santi

Rubinrød. Mørk duft med støvede kirsebær, blomme, lakrids, kamfer, tobak og let krydret note - ret lukket og umoden duft. Dog er det tydeligt, at man sidder på en ventende eksplosion, når alderen skrider frem. Smagen er fast, tæt, hård og kompakt med stor lukkethed med støvede kirsebær, blomme, lakrids, kamfer, tobaksblade og krydderi. Stor intensitet i både vinens frugt og koncentrationen fra denne perle af en årgang. Midtvejs i paletten overtager tannin en stor del af smagsbilledet. På trods af at man tydeligt fornemmer manglende modenhed og alder, så viser vinen allerede, hvad den vil formå, når den modner om en del år. Vinen smager dejligt nu, men den skriger på at blive gemt. Det er ren old school BdM, og hvor det dog behager. Drik 2025-2040.

96 point.
Amarone della Valpolicella 2009 - Trabucchi d'Illasi

Amarone della Valpolicella 2009 - Trabucchi d'Illasi

Rubinrød. Duften rummer brombær, sveske, rosin, mokka, tobaksblade og lille sødme i spids. Smagen er sødmefuld uden at være for sød med intens smagspalette allerede fra start med brombær, sveske, rosin, mokka og tobak med fint afstemt frugtsyre med bid, der kan spille op mod sødmen og danne harmoni. Intens og kraftfuld Amarone med masser af saft og kraft i fin balance og med solid struktur og fremragende skruet sammen til en helhed, der som sådan ikke giver indtryk af en alder på 13 år, om end smagen fremstår drikkemoden uden at du behøver at haste. Der er en del år tilbage i denne perle. Det er et rigtigt kvalitetsglas. Drik 2022-2027.

94 point.
Barolo Riserva Lazzarito 2003 - Ettore Germano

Barolo Riserva Lazzarito 2003 - Ettore Germano

Rubinrød med brune nuancer. Duften er moden og intens med blomme, tjære, lakrids, bolværk og en nærmest forførende harmoni. Smagen er moden med blomme, tjære, bolværk og lakrids med helt præcis frugtsyre og rette bid. 18 år på langs har gjort denne vin helt poleret og flot med tyngden til at imponere og behage med velafstemt tannin, greb og masser af frugt til at give substans, nærvær og forkælelse. Flot Barolo med modenhed og overlegenhed til at lagre yderligere. Drik 2022-2026.

93 point.
Ricolma 2007 - San Giusto a Rentennano

Ricolma 2007 - San Giusto a Rentennano

Rubinrød. Duften har de reneste røde og forførende bærnoter med ganske let supplement af røde bær og dyb lakrids. Smagen rummer røde bær, let kirsebær og næsten saftig stil med ganske let krydderi og en fin lakridsnuance. Tæt uden at være for tæt og meget raffineret i sit udtryk i smagen. Den behager fra start til slut. Mod finalen kommer der tanniner, men de er flot pakket ind i fed og velafbalanceret frugt og tæthed. Fremragende vin. Drik 2022-2027.

95 point.
Vigna d'Alceo 1996 - Castello dei Rampolla

Vigna d'Alceo 1996 - Castello dei Rampolla

Rubinrød og tæt. Duften rummer solbær, krydderi, lakrids og intens kraft. Smagen er moden efter 25 års lagring, men ikke mere moden end at drikkevinduet fortsat er åbent mange år fremadrettet. Nuancer af solbær, træ, krydderi og lakrids sammen med frisk frugtsyre med bid pakket ind i kompakt frugttyngde og nogen saftighed og svulmende potent og lækker. Helstøbt, fast, rig og utroligt flot struktur og balancere i denne første årgang af en klassiker. Det er sand nydelse, hvis man tåler kraften og intensiteten. Drik 2022-2026.

94 point.
Tidligere års 3 glas vine:

3 glas vine 2008
3 glas vine 2009
3 glas vine 2010
3 glas vine 2011
3 glas vine 2012
3 glas vine 2013
3 glas vine 2014
3 glas vine 2015
3 glas vine 2016
3 glas vine 2017
3 glas vine 2018
3 glas vine 2019
3 glas vine 2020
3 glas vine 2021
3 glas vine 2022
3 glas vine 2023