Casanova di Neri - Winemakers Dinner

Admiral Hotel - København 20. april 2013.
Arrangeret af BB Vinimport

Casanova di Neri

Vinhulen.dk mødte Pierluigi Bonari for omkring 10 år siden til en vinmesse i København. Pierluigi Bonari er 1. mand hos den berømte Brunello di Montalcino producent Casanova di Neri.

Pierluigi er noget af fantastisk personlighed! Han ligner af bygning en ren viking med født hår og massiv bredde over skuldrene - alt andet end italiensk, men han er italiensk! Energisk, dygtig og professionel og helt nede på jorden. Yderst tiltalende og en dygtig kapacitet for Casanova di Neri.

Denne aprilaften i 2013 havde han slået følgeskab med forhandleren af vinene - Michael Bodholdt fra BB Vinimport på Admiral Hotel i København til en Winemakers Dinner.

Aftenen ville byde på 4 retter og 8 vine til en pris af kr. 925,-.

Vi er stærkt tilhængere af Winemakers Dinners på Vinhulen.dk. Det giver anledning for publikum til at få en rigtig dejlig middag, smage nogle fortryllende vine, tale med andre deltagere omkring den fælles hobby - og alt sammen til en brøkdel af den pris, man skulle betale, hvis man selv skulle betale fuld pris for hele herligheden. Samtidig har importøren lejlighed til at markedsføre og sælge vinene, og oven i hatten kan publikum møde en kendis fra selve vingården. Det er det ultimative win-win.

Til venstre ser du Pierluigi Bonari og Michael Bodholdt placeret ved bordet under smagningen og mellem 2 retter.

Casanova di Neri har ingen lang historie. Faktisk er Casanova di Neri grundlagt så sent som i 1971 af Giovanni Neri. Ejendommen blev i 1991 overtaget af sønnen Giacomo. Giovanni Neri havde en vision om at udnytte det store potentiale i Montalcino.
Produktionen startede i den østlige del af Montalcino, men den er senere udvidet til også at omfatte andre områder.

Den første vingård var Cerretalto (Brunello di Montalcino Cerretalto) med landskab inkluderende et amfiteater ved floden Asso. Druerne er af en fremragende kvalitet med små klynger. Druerne anvendes også til Brunello di Montalcino Tenuta Nuova. Casanova di Neri

Efter overtagelsen af Cerretalto fulgte også vinene Cetine, Pietradonice og derefter Podernuovo. Første årgang af Brunello di Montalcino er fra 1978, hvorefter Brunello di Montalcino Cerretalto kom første gang i 1988. Rosso di Montalcino kom til i 1982, Brunello di Montalcino Tenuta Nuova i 1993. Pietradonice kom til i år 2000, og så fulgte Ir Rosso di Casanova di Neri i 2006 og senest hvidvinen IbBianco i 2011.

Ejendommen dækker i dag ca. 500 hektarer, hvor 63 hektarer er vinmarker, 20 hektarer er olivenlunde og resten er skov og agerjord. Et prægtigt område.

Casanova di Neri besidder 7 vinmarker - Fiesole , Poderuccio , Podernuovo , Cetine , Pietradonice , Cerretalto og Spereta. Alle ligger i Montalcino men ligger forskellige steder.

Fiesole ligger øst-nordøst for Montalcino i en højde af 350-380 meter over havets overflade.
Poderuccio ligger øst-nordøst for Montalcino 380 meter over havets overflade.
Podernuovo ligger øst-nordøst for Montalcino i 450 meters højde over havets overflade.
Cetine ligger syd for Montalcino i 275-320 meters højde over havets overflade.
Pietradonice ligger sydøst for Montalcino i 250-300 meters højde over havets overflade.
Cerretalto ligger øst for Montalcino i 270-290 meters højde over havets overflade.
Spereta ligger øst for Montalcino i en højde af 390 meter over havets overflade.

Der er altså tale om en pænt stor vingård med marker omkring Montalcino. Til højre et stemningsbillede fra Winemakers Dinner.

Produktionen er relativt stor, og her har du flaskeantallet for de enkelte vine (kun 0,75 liter angivet):

Casanova di Neri
Brunello di Montalcino Cerretalto 12.677 flasker.
Brunello di Montalcino Tenuta Nuova 49.229 flasker.
Brunello di Montalcino 59.669 flasker.
Pietradonice 9.340 flasker
Rosso di Montalcino 64.569 flasker.
IrRosso 48.669 flasker
IBbianco 1.300 flasker

Nu var vinen ikke alt på denne aften. Admiral Hotel i det indre København (Toldbodsgade bag Nyhavn) er et forrygende spisested med store, lyse og flotte lokaler og en nærværende og professionel betjening. Opmærksomheden fra den lille hær af tjenere er stor, og der er øje for deltaljen. Vand suppleres løbende, brød suppleres løbende, og serveringen er godt timet.

Hoteller er fra 1787 og ligger midt mellem Amalienborg og indre København. Restauranten har Rasmus Møller Nielsen som køkkenchef, og der er tale om skandinavisk stil.

Stedet kan så absolut anbefales varmt.

Denne aften skulle vi smage følgende retter:

Hvide asparges med røges gris, ristet boghvede og karse
Stegt perlehøne "Coq au vin" med foie gras, linser og syltede løg
Stegt kalvetyksteg med croquetter af braiseret kalveskank, jordskokker og spinat
Udvalg af europæiske oste

Til venstre kan du se den særdeles tilfredsstillende kalvetyksteg i rigelige mængder i perfekt stegt tilstand. Ikke et øje tørt :-)

Casanova di Neri
Det skal indskydes, at alle retterne var veltilberedte og yderst velsmagende. Flot håndværk.

Til højre ser du et udvalg af aftenens vine.

Vi skal selvfølgelig også kigge på vinene, der blev serveret denne aften. Du kan klikke på en vin, og så ryger du direkte videre til Vinhulen.dk's vindatabase og kan se smagsnoter og vurdering.:

Rosso di Montalcino 2010, Casanova di Neri
Rosso di Montalcino 2011, Casanova di Neri
Brunello di Montalcino 2007, Casanova di Neri
Brunello di Montalcino 2008, Casanova di Neri
Brunello di Montalcino Tenuta Nuova 2007, Casanova di Neri
Brunello di Montalcino Tenuta Nuova 2008, Casanova di Neri
Sant'Antimo Pietradonice 2007, Casanova di Neri
Brunello di Montalcino Cerretalto 2007, Casanova di Neri

Som nævnt ovenfor kan du se selve vurderingerne af vinene i vor vindatabase ved at klikke på de specifikke vine. Det skal siges her, at alle vine undtaget Pietradonice er på 100% Sangiovese, hvilket den italienske vinlov foreskriver. Pietradonice er lavet på 100% Cabernet Sauvignon.

En fremragende og hyggelig aften i selskab med BB Vinimport, Pierluigi Bonari og gæsterne til denne winemakers dinner i det indre København. Det er en anbefalelsesværdig begivenhed at deltage i af tidligere beskrevne grunde. Endnu en aften i vinens navn til fortsat udbredelse af italienske vine i Danmark. Det kan man aldrig få for meget af - specielt ikke i den kvalitet, som Casanova di Neri præsenterer!


Copyright 2013
Vinhulen.dk