Amarone della Valpolicella - Temasmagning 2016

Amarone della Valpolicella 2016

På denne side finder du året Amarone della Valpolicella temasmagning...

Amarone della Valpolicella er en af de mere populære italienske vintyper i Danmark, og derfor holder Vinhulen.dk løbende temasmagninger for at finde de bedste af slagsen i Danmark og give informationen videre til vore læsere.

Her op mod julen er vintypen særligt egnet, da den passer fantastisk til julebordets mange glæder.

Nedenfor ser du de deltagende vine i temasmagning 2016 af Amarone della Valpolicella.

Vi er fantastik heldige i Danmark.
Vi har masser af vine at vælge imellem, og indenfor genren Amarone della Valpolicella importeres hovedparten af vinene til Danmark, så der er dejligt mange at vælge imellem, og nogle af disse tester vi i denne artikel...

Desværre fornemmer vi, at populariteten daler støt over årene for denne specielle vintype, og det kan måske henføres til en række mere eller mindre lette typer, der er lagt på hyppige tilbud i supermarkederne.

Vi hører ofte, at vore læsere er skuffede over disse, men så kan læserne glæde sig over, at ingen af de deltagende vine i dette heat falder ind under denne kategori. Her er alene tale om kvalitet.

Vi havde indbudt danske vinhandlere til at komme med deres respektive bud på deres bedste Amarone della Valpolicella til temasmagningen, der løb af stablen lørdag den 19. november 2016.

Vi har sat den begrænsning, at hver vinhandler maksimalt kan deltage med 2 vine.
Det er for at sikre plads til alle vinimportører, så ingen kommer med 10, når andre ikke har mere end 1 - netop plads og fokus til alle.

Amarone della Valpolicella 2016
Der er indleveret en række fremragende vine, og vine til særligt favorable priser, så uanset om du ønsker kvalitet uanset pris, eller du ønsker en kvalitetsstærk og prisbillig vin, så har du muligheden...

Vinene i temasmagning lå i et bredt prisspektre fra kr. 199,95 til kr. 595,00, men afspejlede prisen kvaliteten?

Ja, et langt stykke hen af vejen gjorde de. Det er klart, at man får generelt mere vin, når prisen stiger, men det gør ikke om ved, at nogle af vinene gjorde en særdeles god figur i forhold til prisen, og det er altid en super oplevelse. Det gælder jo om at få mest vin for pengene. Det går aldrig af mode.

Temasmagningen viste også, at i alt fald i dette felt, så bliver der færre og færre af de søde Amarone della Valpolicella til fordel for de mere moderne og frugtede vine.

Danmark er generelt et land, der har et bredt udvalg af denne specielle vintype på tørrede druer med kraftig alkoholprocent.

Vi kan simpelthen ikke få nok af Amarone della Valpolicella...

Vinhulen.dk tester en lille del af markedet med denne temasmagning, men der er nok at hente, uanset hvilken kvalitet og pris, du vil have på bordet enten til jul eller en anden stjernestund året rundt.

Desværre viste temasmagningen også, at prop stadig er et problem i vin. Én af vinene måtte udgå med væsentlig propskade - og det var én af de dyrere vine.

Det er trist, at det sker. Der findes forskellige propkvaliteter, og måske skulle man ofre lidt mere på korkpropperne, når man sælger vin i den prisklasse. Et par kroner ekstra til en bedre prop kan spare kunderne for mange ærgelser, og det betyder ikke det store i en dyr vin. Lad det være en opfordring til producenterne.
Amarone della Valpolicella 2016

Nedenfor ser du resultatet af temasmagningen Amarone della Valpolicella 2016:

01. Amarone della Valpolicella 2012, Allegrini
02. Amarone della Valpolicella 2010, Ferragu
03. Amarone della Valpolicella Tano 2011, Ca dei Conti
04. Amarone della Valpolicella 2010, Bussola
05. Amarone della Valpolicella Campo Leon 2011, Latium
06. Amarone della Valpolicella Le Corte 2011, Corte Lenquin
07. Amarone della Valpolicella Riserva Quarto Vecchio 2009, Il Canosino
08. Amarone della Valpolicella 2011, Corte Canella
09. Amarone della Valpolicella 2013, Corte Giara/Allegrini
10. Amarone della Valpolicella Acinatico 2012, Stefano Accordini
11. Amarone della Valpolicella 2013, Le Salette
12. Amarone della Valpolicella Rubens 2013, Cantina di Castelnuovo del Garda

12 vine kom gennem temasmagningen af Amarone della Valpolicella uden fejl.

Vi placerede alle vine mellem 87 og 94 point, så der var generelt tale om højt niveau for alle vine, og 3 af vinene modtager endda maksimale 3 glas.

Amarone della Valpolicella 2016Stort tillykke til vinderen - Amarone della Valpolicella 2012 fra producenten Allegrini, importeret af Philipson Wine.

Allegrini fremstod massiv, tæt og ikke mindst ren i sin stil. 2012 årgangen er flot, rank og har masser af potent frugt, potentiale og overbevisende kraft. Den er i sandhed en værdig vinder!

Nummer 2 blev Amarone della Valpolicella 2010 fra Ferragu, der har flere fadnoter og ligeledes er særdeles holdbar. Den stod flot på testdagen, og vinen vil udvikle sig i en længere årrække fra nu. Godt gået af Amaronespecialisten Mikael Lyng.

You&wine kommer ind på en flot 3. plads med Amarone della Valpolicella Tano 2011 fra Ca dei Conti. Umiddelbart drikkemoden, blød og elegant med sikker bund og overbevisende finesse.

You&wine tager også 4. pladsen med Amarone della Valpolicella 2010 fra Tommaso Bussola. Det er en af de mindre Amaroner fra denne producent, og alligevel kan den spille med i toppen...

Som du kan se af resultatet, så er der generelt en sammenhæng mellem pris og kvalitet, selv om vinderen faktisk er et hundrede kroner billigere end nr. 2 og 3.

Den billigste af Amaronerne - Stefano Accordini's bud er faktisk rigtig stærk til prisen. Her er stor value for money.

Corte Lenguin gør det altid godt med solid Amarone i mørk, dunkel og lakridset stil. Den er altid med i top i forhold til pris - denne gang på en 6. plads. Det samme gælder producenten Latium, der også byder på god value for money.

Det var så Temasmagning 2016 af Amarone della Valpolicella.

Tak til alle vinhandlere der havde lyst til at deltage. Det er vi rigtigt glade for og meget ydmyge overfor opgaven med at vurdere vinene.

En herlig dag i Amarone della Valpolicella's tegn...God fornøjelse

Vinhulen.dk
Copyright 2016