IL MARRONETO

WINEMAKERS DINNER PÅ KOKKERIET
ARRANGERET AF DISTINTO
1. OKTOBER 2014

Il Marroneto

Onsdag den 1. oktober inviterede Distinto Vinimport i samarbejde med Michelin restauranten Kokkeriet til udsøgt Wine Makers Dinner med Alessandro Mori fra Brunello Di Montalcino huset Il Marroneto.

Der var fuldt hus, og der sad vi så alle vi forventningsfulde mennesker, klar til at lade os forføre ind i madens og vinens verden.

Alessandro Mori er utrolig passioneret omkring sine vine, og han lægger hele sin sjæl i hver årgang.

Han har en finger med hele processen, og har overordnet den filosofi, at vinen skal passe sig selv, være så naturlig som mulig og udtrykke typicitet og terroir.

De dygtige kokke med David Johansen i spidsen havde lagt sig i selen og bød på mad i topklasse, der skulle ledsage smageprogrammet der var som følger:



Il Marroneto
Rosso di Montalcino ”Ignaccio” 2011
Brunello di Montalcino 2008
Brunello di Montalcino 2007
Brunello di Montalcino 2005 (magnum)
Brunello di Montalcino 2004
Brunello di Montalcino 1997
Brunello di Montalcino Riserva Madonna delle Grazie 2006

Sidstnævnte er opkaldt efter en lille nærliggende kirke fra 1200 tallet og produceres kun i gode årgange. Produktion ca. 7000 flasker, afhængig af årgang.

Vi startede med Rosso`en fra 2011 og fortsatte derefter slavist efter årgang startende med årgang 2008, sluttende med 1997.

Det gav os fremmødte en unik mulighed for at stifte bekendtskab med producentens stil og vinens udviklingsmuligheder. Rosso`en er så god som mange andre producenters Brunello.

Il Marroneto
Brunello vinene er klassiske, traditionelle vine på højt niveau. Årgang 2007, 2004 og 1997 er topniveau.

Årgang 2005 serveret fra magnumflasker overraskede meget positivt, og Madonna delle Grazie fra 2006 vil utvivlsomt falde i god smag hos mange vinelskere med sin bløde, cremede struktur.

Restaurant kokkeriet er i øvrigt ambassadør for Il Marroneto i Danmark og har derfor et bredt udvalg af producentens vine på deres vinkort helt tilbage til årgang 1980.

Brunello di Montalcino området, med hovedbyen Montalcino, er beliggende i Toscana cirka 40 km syd for Siena.

Vinene må alene laves på druen Sangiovese Grosso, lokalt kaldet Brunello. Gennemsnitskvaliteten af Brunello vin er i dag meget høj, og vinene fremstår som et flagskib inden for toscansk vin.

Desværre er priserne også derefter. Producenterne ved godt, hvad deres vine er værd, så Brunello vin er et eksklusivt produkt.

Historien om Il Marroneto startede i 1974, hvor familien Mori købte ejendommen og lidt for sjov og passion begyndte at producere Brunello di Montalcino vin.



Il Marroneto
Alessandro tog af vinvejen, mens faderen Giuseppe og broderen Andrea fortsatte deres karrierer som advokater.

Vinmarkerne ligger på den nordlige side af byen i 350-400 meters højde og der lægges et stort arbejde i at passe markerne.

Der produceres alene rødvin. Rosso di Montalcino er i princippet en Brunello di Montalcino vin tappet efter 8 mdr's fadlaging og herefter ligger den 6 mdr. på flaske, hvor Brunello di Montalcino normalt ligger 39 mdr. på fad og 10 mdr. på flaske.

Derudover produceres Brunello di Montalcino Riserva Madonna delle Grazie, der ligger 41 mdr. på fad og 10 mdr. på flaske.

Vinene er klassiske madvine, lavet i traditionel stil med fokus på holdbarhed og elegance. For yderligere information om producenten henvises til websitet Il Marroneto

Alessandro fortalte aftenen igennem passioneret om sine vine, mens personalet på kokkeriet opmærksomt servicerede. Alt i alt en utrolig spændende og meget vellykket aften.

Forventningerne var på forhånd skruet i vejret, og vi tror ikke nogen gik skuffede hjem.



Il Marroneto
Nedenfor finder du specifikke ratings på alle vinene:

Rosso di Montalcino Ignaccio 2011
Brunello di Montalcino 2008
Brunello di Montalcino 2007
Brunello di Montalcino 2005
Brunello di Montalcino 2004
Brunello di Montalcino 1997
Brunello di Montalcino Riserva Madonna delle Grazie 2006

Du finder vinene hos Distinto her: Distinto

God fornøjelse...

Thomas Elkjær
Vinhulen.dk
Copyright 2014