RHONEFESTIVAL 2019

7. september 2019 hos Dansk Vincenter

Rhonefestival2019
I samarbejde mellem Inter Rhône og The Wine Company ApS blev der igen i år afholdt Rhonefestival på Nordlund Vingård i Hvidovre, hvor den danske vin Nordlund bliver til.

Som vanligt foregår vinfestivalen i drivhusene hos Dansk Vincenter med udsigt til vinmarker rundt om drivhuset.

Vinhulen.dk var inviteret af The Wine Company til at kigge forbi, og sådan en begivenhed kan man ikke snyde sig selv for - specielt ikke i det fremragende sensommervejr denne lørdag i september 2019 :-)

I år var følgende udstillere repræsenteret:
Domaine Brandis, CH Vin, Emilie Vin, Erik Sørensen Vin, Genereux Vinkælder, Goosmann Vin, GoVinum, Holte Vinlager, Laudrup Vin & Gastronomi, Philipson Wine, Otto Suenson, Sprit & Co, The Wine Company, Theis Vine, Verup Vin og Vinhuset Les Cepages samt Kalles Kaffe og Oste Delikatessen (franske oste og delikatesser).
Rhonefestival2019

Vinhulen.dk håber ikke, at der er glemt vinhandlere eller nævnt nogle, der ikke var der - listen er taget fra websitet...

Der var flere stande, som vi ikke kunne komme frem til, da vinmessen var rigtigt godt besøgt - allerede fra åbningstid. Dejligt at se at så mange interesserer sig for god Rhone-vin.

Vinmessen havde åbent fra kl. 11.00 - 16.00, og der var masser af mennesker gennem hele perioden, og denne vinfestival adskiller sig fra andre ved, at afgangsbilletten gælder hele dagen, så man kunne sagtens nå hele vejen rundt. Igen i 2019 var vore svenske naboer godt repræsenteret og viser stor glæde for vin.

Et fast punkt på Rhonefestivalen er at smage den nye årgang af Chateauneuf-du-Pape fra Domaine de la Mordoree, som undertegnede altid har haft et godt øje til.

Det er en lidt anderledes stil - mere svulstig og kraftfuld end traditionelle CdP'er, men den har altid glædet, og 2017 er ingen undtagelse - dejlig vin. Hverken en 2001 eller 2010, men vinen klarer sig fint i denne fine årgang med længere lagringspotentiale.

Noget af det fine ved Rhonefestivalen er, at man kan smage en masse forskellige vine fra Rhone. Det er ikke bare Chateauneuf-du-Pape men også Cotes du Rhone, Rastau, Cote-Rotie, Hermitage m.fl.

Rhonefestival2019
Når man tænker over det, så er det faktisk sjældent, at så mange Rhone-vine er samlet på et sted til fri "afbenyttelse", hvilket giver de besøgende en kærkommen lejlighed til at smage sig frem til favoritterne som et alternativ til at besøge området.

Når man besøger Rhonefestivalen på Nordlund Vingård i Hvidovre, så hører der, hvis man betaler for det, en sandwich med i prisen.

Det er en fantastisk anledning til at gå udenfor drivhusene og sætte sig ved bord eller bænk og nyde det fine sensommervejr, kigge ud over vinmarkerne og vinstokkene og tale sammen om vinoplevelserne og indkøbsmulighederne, mens man nyder en bid brød.

Det er nok unødvendigt at sige, at det var der mange, der synes var en rigtig god ide, og hvis man ikke kunne nøjes med en sandwich, så kunne der købes delikatesser og ost med tilhørende brød til at forsøde tilværelsen med - og endda frisklavet kaffe.

En af de mange vine, som undertegnede skulle smage var første årgang af Chateauneuf-du-Pape Gran Partita fra Domaine de Beaurenard.

Vinen har navn efter Mozzart's 10. gran partita, der er skrevet til 13 instrumenter, hvilket er præcis det antal druer, det er tilladt at tilsætte i Chateauneuf-du-Pape.

Den historie kunne undertegnede ikke stå for!

Rhonefestival2019
Vinen har ligget længe på Domainet, da den aktuelle første årgang er 2012. Meget ædel, traditionel og fin i sin smag og struktur - ingen powervin, ingen svulstig vin - bare fin, ædel og dejlig med potentiale.

Efter at have beskæftiget sig med vin i en længere årrække, så er det nyhederne, nytænkningerne og det anderledes, jeg har blik for på en sådan dejlig vinfestival.

Det er også altid eftertænksomhed, der rammer mig - hvad skal med hjem og i kælderen? Der er jo mange bud, men hvad skal man vælge?

Her er det jo individuelt, hvad man ønsker at give for vine, når man handler, men undertegnede havde da et par bud, som jeg gerne giver videre til læserne - selv om det ligger i den dyrere ende :-)

Domaine Pierre Usseglio Chateauneuf-du-Pape Cuvée de mon Aïeul 2017 rummer noget, som få af de øvrige CdP'er i årgang 2017 har - en smule sødme til at charmere frugten og krydderierne og masser af intensitet.

Rhonefestival2019
Denne vin faldt undertegnede pladask for under smagningen, så udover 2017 røg der også lige et par 2016 med i posen til vinkælderen...

Det skulle vise sig, at resten af publikum også fandt den meget attraktiv, og du kan lidt senere i artiklen se publikums favoritter på Rhonefestival 2019.

Når man har omkring 200 vine, så finder man jo små guldkorn rundt omkring.

Cotes du Rhone Cuvée Philipson 2010 fra Guigal er med sine kr. 79,95 v/12 et sandt guldkorn. Philipson Wine har lagret den for dig i adskellige år, men nu er den på toppen, og der er der absolut ingen tvivl om, at det er en absolut best buy lige nu i fuldmoden stand.

Der er helt usædvanligt, at man kan erhverve en 9 år gammel Cotes du Rhone på en vinmesse - endsige smage så modnet vin. Den er yderst solid i sin kategori.

Undertegnede har smagt vinen et hav af gange, men den har aldrig stået bedre, end den gør lige nu og beviser Rhone vinenes holdbarhed.

Rhonefestival2019
Der skal nu også slås et slag for Chateauneuf-du-Pape 2016 fra Domaine de Marcoux. Også én af de store vine fra området, som egner sig godt til kælderen, da den slet ikke er moden endnu.

Den rummer alle de skønne facetter af CdP samlet i flaske, og den fortjener, at du dvæler ved den sammen med dig selv eller venner.

Nu tilbage til publikumsfavoritterne denne dag, da det var en del af festivalen - kåring af de bedste vine.

Det så således ud:

Bedste hvidvin:
Domaine de Piaugier, Sablet Blanc 2017 (Genereaux)

Bedste rødvin:
Domaine Pierre Usseglio, Cuvée de Mon Aieul, Châteauneuf du Pape 2017 (The Wine Company)

Bedste dessertvin:
Domaine des Bernardins, Muscat de Beaumes de Venise 2017 (The Wine Company)

Best Buy under kr. 100:
Domaine LePlan-Vermeersch, Suze-la-Rousse Côtes du Rhône Villages 2018 (Emilie Vin)

Rhonefestival2019
Det er en herlig tradition, at publikum efterlader deres samlede vurdering af vinene efterfølgende festivalen, så ikke-besøgende har noget at vurdere, der måske ikke matcher diverse vinanmelderes oplevelser.

Hurtigere end man regner med er det hele forbi...

Rhonefestival 2019 var, som sædvanligt, en dejlig oplevelse sammen med mennesker med samme interesse - vin.

Vinhulen.dk sluttede dagen af med lidt ost og pølse og fik lige afstemt oplevelserne fra denne 16. udgave af Rhonevinfestivalen.

Vi glæder os til at deltage i Rhonefestival 2020 næste år.

På gensyn...Vinhulen.dk 2019