RHONEFESTIVAL 2018

15. september 2018 hos Dansk Vincenter

Rhonefestival2018

I samarbejde mellem Inter Rhône og The Wine Company ApS blev der igen i år afholdt Rhonefestival på Dansk Vincenter i Hvidovre.

Som vanligt foregår vinfestivalen i drivhusene hos Dansk Vincenter med udsigt til vinmarker rundt om drivhuset.

Vinhulen.dk var inviteret af The Wine Company til at kigge forbi, og sådan en begivenhed kan man ikke snyde sig selv for :-)

I år var følgende udstillere repræsenteret:
Barrique Vin, Domaine Brandis, CH vin, Emilie Vin, Erik Sørensen Vin, Fredensborg Vinimport, Genereux Vinkælder, Goosmann Vin, Holte Vinlager, Jersild Vin, Juuls Vin & Spiritus, Laudrup Vin & Gastronomi, Le Papillon Vinimport, Philipson Wine, The Wine Company, Theis Vine, Viktoria Vine og Vinhuset Les Cepages.

Rhonefestival2018

Dertil kom et par andre udstillere med andet end vin - Kalles Kaffe og Ostedelikatessen (Franske oste og delikatesser).

Ikke overraskende var der flere af udstillere, som vi faktisk ikke fik øje på, mens vi gik rundt og smagte på udvalget.

Det skyldes nok, at der var rigtigt mange mennesker, der havde valgt at lægge vejen forbi Dansk Vincenter denne dag i det gode vejr for at smage på en sand mangfoldighed af Rhone vine.

Derfor var der over hele perioden 11.00 - 15.00 masser af mennesker der summede rundt, herunder en del svenskere, der havde taget vejen til Danmark for at smage udvalget.

Vi fik meget hurtigt øje på Victoria Vine, der ikke var nævnt i kataloget.
Rhonefestival2018

De nye ejere havde taget en buket af ældre vine med, som man kunne smage. Det er ganske særligt, da de øvrige udskænkede friske årgange. Vi havde dog lejlighed til at få en god sludder, mens vi smagte på Cote Rotie La Fleur de Montlys 2004 fra Chateau de Montlys og Saint Joseph Le Sensonne 2005 fra Perre et Jerome Coursodon.

Det var bare et par stykker af de ca. 250 vine, som publikum kunne smage på indenfor Rhone mest populære vintyper som Cote du Rhone, Chateauneuf-du-Pape, Rasteau, Cote-Rotie, Hermitage m.fl.

Det er fedt, at der er nogle vinhandlere, der tager initiativ til denne slags storsmagninger, hvor vi alle har lejlighed til at dykke ned i vor fælles interesse og skabe os selv en række referencepunkter og måske endda købe lidt vin med hjem, hvilket der var rig lejlighed til denne dag, kunne vi se rundt omkring.

Vi har det princip på Vinhulen.dk, at vi kommer, når den slags begivenheder finder sted, og vi smager så mange vine som muligt og skriver om det.
Rhonefestival2018
På billedet ovenfor ser du Domaine Brandis's ejer Tom Brandis bøjet over sine noter, og netop hos Domaine Brandis var vi nu landet...

Hos Domaine Brandis bestemte vi os for at smage på vinene fra Domaine de Beaurenard og Domaine de Marcoux.

Det er kendte topproducenter, og vinene er da også fremragende. Specielt havde vi stor glæde af at prøve Chateauneuf-du-Pape Vielles Vignes 2015 fra Domaine de Marcoux, der var én af de flasker, hvor smageren skulle op med en skilling for at prøve. Flot, flot vin - der naturligvis skal ligge nogle år, inden den er klar til at drikke.

Chateauneuf-du-Pape 2015 i den almindelige udgave fra samme producent er bestemt også en investering værd, og det er vinene fra Domaine de Beaurenard også. Ingen af producenterne laver billige vine, men de laver vine i fantastisk kvalitet...

Du ser den særlige Chateauneuf-du-Pape Vielles Vignes 2015 fra Marcoux til højre på billedet.

Vi var naturligvis også forbi The Wine Company for at smage årgang 2009 af Chateauneuf-du-Pape fra Clos des Papes.

Det er bestemt ikke en vin, som man skal undlade at smage og købe til kælderen. Højt niveau der kan behage de fleste på en sådan messe.
Rhonefestival2018
The Wine Company importerer også vinene fra producenten Cristia, som de fleste læsere af Vinhulen.dk vil vide, at vi har et ganske særligt forhold til, da producenten nok ligger lige under popularitetsradarens top, så man fortsat kan få vinene til snusfornuftige priser, selv om rygtet løber stærkt og priserne stiger.

Det er flotte vine med solid kvalitet.

I det hele taget drejer det sig om at smage mest muligt på en sådan vinmesse, og så være tro mod egne smagsløg.

Regel nr. 1 er, at man skal drikke og købe de vine, man synes bedst om, og som passer til det prisleje, som man ønsker at ofre på vine.

Man kan sagtens lytte til gode råd, f.eks. fra Vinhulen.dk, men i sidste ende er det egne præferencer, der skal afgøre, hvad der kommer med hjem fra "shoppeturen". Det er den eneste rigtige måde. Det er flaskens indhold/kvalitet, der tæller - ikke producentens navn eller wow-effekten fra etiketten :-)

Her skal man huske, at der er stor forskel på f.eks. Cotes du Rhone og Cotie Rotie eller Hermitage og Rasteau.

Find de appellationer som du synes bedst om og udforsk området. Uanset hvad alle andre siger, så skal du være tro mod egne smagsløg.
Rhonefestival2018
Som den eneste udstiller var Laudrup Vin & Gastronomi forvist til arealet uden for drivhusene, hvor importøren havde taget opstilling i en slags campingvogn med udskænkning i siderne.

Faktisk en fremragende og let tilgængelig måde at gøre tingene på.

Her satte Vinhulen.dk smagsløgene i både den røde og hvide Chateauneuf-du-Pape fra Clos Saint Pierre med navnene Orbi (hvid) og Urbi (rød).

Et positivt bekendtskab til at slutte smagsoplevelserne på rent vinmæssigt.

Vi skulle jo også prøve kaffen fra Kalles Kaffe, der havde parkeret sin lille vogn bagerst på grunden, hvorfra publikum kunne nyde Cafe Americano, Espresso m.fl.

Ikke uventet er kaffe et fint middel til at rense smagsløgene og kvikke lidt op ovenpå en gang vin og alkohol i drivhusene :-)
Rhonefestival2018

Vi skulle naturligvis også forbi Ostedelikatessen, hvor du på billedet til venstre kan se udvalgte af oste, pølser og andre lækre delikatesser.

Når det kommer til ost og pølser, så er udvalget stort set lige så stort som udvalget af vin.

Ligesom vin er der tusinder af producenter med hver deres egen lille finurlighed gemt i produktet. Det er faktisk en hobby, flere burde tage på sig.

Vinhulen.dk sluttede dagen af med lidt ost og pølse og fik lige afstemt oplevelserne fra denne 15. udgave af Rhonevinfestivalen.

Arrangørerne har allerede bestemt, at i 2019 finder vinfestivalen sted den 21. september samme tid og sted.

Det vil vi glæde os til og håber at se mange af jer igen næste år. På gensyn...

Vinhulen.dk 2018