WINEMAKERS DINNER
CASCINA ALTERTA (PIEMONTE)

Arrangeret af Ché Fè på
Trattoria Ché Fè i København


che fe

Lørdag, den 25. februar 2017 havde Vinhulen.dk fornøjelsen af at være til winemakers dinner med Piemonte producenten Cascina Alterta på Trattoria Ché Fè i det indre København.

Modsat mange andre steder, så afholdes winemakers dinner på Ché Fè fredage og lørdage, og det giver de fleste af os vin- og madelskere mulighed for at deltage, da hverdagene kan være travle med andre og vigtige opgaver, der ikke giver mulighed for at slappe af og nyde mad og alkohol, når man skal være frisk næste dag…

Normalt foretrækker restauranter at fylde kalenderen med disse arrangementer på de mere stille ugedage, da man som regel kan fylde bordene op i weekenden uden.

Trattoria Ché Fé er heldigvis ikke nødsaget til alene at anvende denne procedure, og det er lækkert for de travle.

Denne aften skulle vi nyde en menu bestående af:

ANTIPASTI:
Aubergine caviar med malga stagnato Tretino-komælksost - modnet i 12 mdr.
Canellini og borlotti bønnesalat med spalla di san secondo.
Cotechino fra Modena med jordskokker.
Bressaola med extra jomfru olivenolie samt parmigiano - modnet i 36 mdr.
Hjemmerøget saltet andebryst med fennilke og hindbær.
Risotto kugler med tomat og mozarella.
che fe
PRIMI:
Cannellone fyldt med frisk ricottaost og kød ragù med creme af Karl Johan svampe.

SECONDO:
Kalvekæber "al peposo" tilberedt sous vide med Barbaresco-vin og sarawak peber.

DOLCE:
Hvid chokolade mousse med skovbær.

Som vanligt meget veltillavet mad og som vanligt hyppigt skift af menuer i trattoria'et, hvilket er dejligt for os, der frekventerer stedet hyppigt.

Ché Fè havde denne aften besøg af Francesco, der sammen med sin broder har drevet Cascina Alberta siden 2011.

Cascina Alterna er faktisk en ejendom, der er etableret før 2. verdenskrig, men i dag er de gamle bygninger revet ned, og nye er opført på adressen i den lille by Treiso.

Francesco og broderen er 1. generation, og vinstokkene på ejendommen er plantet af den tidligere ejer omkring år 1975.

Brødrene omlagde driften i 2011 til organisk drift, og der er i alt 19 hektarer, hvoraf de 7 er vinmarker.
che fe
I maj 2017 er Cascina Alberta færdig med B&B, så der er overnatningsmuligheder for turister i området.

Brødrene bruger ståltanke og store fade i deres vinproduktion, så det er den traditionelle metode uden nogen former for moderne tendenser.

Lad det være sagt med det samme - vi var aldrig helt oppe at ringe over vinene.

Det er glimrende vine på 1-2 glas niveau med et godt stykke op til de maksimale 3 glas.

Vi var mest fornøjede over Barbaresco Giacone 2013, der kunne trække 89 point hjem, hvilket er en fin 2-glas vurdering.

Lad os kigge nærmere på en samlet oversigt over aftenens vine, hvor du kan klikke på en specifik vin for at se Vinhulen.dk's bedømmelse og vinens pris: Online fra lørdag, den 1. april 2017.

Barbera d'Alba 2015, Cascina Alberta
Barbera d'Alba Tres 2014, Cascina Alberta
Langhe Nebbiolo 2015, Cascina Alberta
Barbaresco Giacone 2014, Cascina Alberta
Barbaresco Giacone 2013, Cascina Alberta
Moscato d'Asti 2016, Cascina Alberta


che fe
Ovenfor ser du de utroligt lækre risotto kugler med tomat og mozarella. Det er en fantastisk godbid :-)

Der er altid rigtigt dejligt at bruge 2-3 timer på at nyde maden og smage vinene og hygge sig i de stemningsfyldte lokaler hos Ché Fè.

Efter antipasti, primi og secondo var tiden nu kommet til dolce...

Her skulle vi nyde hvid chokolademousse med bærkompot.

En lækker og cremet dessert med tydelig smag af den hvide chokolade og de friske bær til at give modvægt i form af syre. Fin balance.

Her kommer Moscato d'Asti virkelig til sin ret, da den via sin syrlighed og sødme kan bryde det fede fra chokolade moussen.

Man var efterfølgende så vidunderlig mæt...

Igen en ganske herlig aften på Trattoria Ché Fé i selskab med nogle af Italiens vidunderlige vine :-)
che fe
Det er på alle måder italiensk mad som italienerne selv nyder den. Der er intet pompøst eller fornemt over hverken lokaler eller mad - bare hyggelig stemning og atmosfære kombineret med lækker kvalitetsmad på de bedste råvarer. Det er en simpel opskrift, men det er en opskrift, der virker...

Det kan kun understeges igen, at såfremt du ikke har prøvet denne form for kombination af vin og mad, kaldet winemakers dinner, så er det på tide, at du starter. Det er som tidligere nævnt en fremragende måde at smage en række forskellige vine og nyde en restaurants gastronomiske formåen samtidigt til en overkommelig pris.

Sådan en aften får du for mellem kr. 600-700, og det er da flot og overkommeligt for de fleste....

Som en efterskrift til artiklen finder du oplysninger på Ché Fè nedenfor, så du ved, hvor du skal henvende dig, hvis du får lyst til at prøve vinene og ikke mindst maden.

God fornøjelse!

Du finder La Trattoria Ché Fè her: Trattoria Ché Fè

Du finder Cascina Alberta her: Cascina Alberta




Michael Christensen
Vinhulen.dk
Copyright 2017