CARLO MEROLLI OG CIBI E VINI
EFTERÅRSVINSMAGNING 2013

Barolo 2011

28. AUGUST 2013
I
FORUM, KØBENHAVN

Barolo 2011

I dejlige store lokaler med masser af plads i lokale og mellem borde centralt på Frederiksberg var der indbudt til vinsmagning af Fabio Simoncini og Carlo Merolli.

Carlo Merolli, der er kendt af alle med hang til italiensk vin, driver vinsalg under samme navn i Nordsjælland, mens Fabio Simoncini driver vin- og delikatesseforretning på Christianshavn sammen med sin kone Mie.

Carlo er oprindelig fra Rom, men passerede den danske grænse i 1973. Siden dengang har bopælen været Danmark, men vareudvalget har alene været fra fødelandet Italien.

Fabio, der stammer fra Toscana, åbnede butikken Cibi e Vini i 1994, og har således 20 års jubiluæm/fødselsdag i 2014.

Om end Carlo og Fabio er vidt forskellige, så deler de passionen for italienske vine og mad. Hver for sig er de helt unikke og hyggelige mennesker, men sammen går de lige det lille skridt ekstra, og når der er indbudt til vinsmagning, så skal kunderne have noget for pengene - og her taler vi syndflod :-)

Barolo 2011

Ovenfor på billedet kan du se det store smagebord med god plads til alle. Til højre ses Tai ekspedere en vinentusiast.

Tai arbejder for Carlo Merolli, og vi tør godt sige, at han udfører det tunge arbejde :-)

Selv for en rutineret smager som undertegnede er det helt umuligt at komme hele vejen rundt i løbet af relativt kort tid, men Vinhulen.dk er alligevel i stand til at give dig lidt stemningsindtryk og smagsoplevelser via tekst og billeder i denne artikel....

En smagning der skulle tage os vidt omkring i Italien - fra det nordligste Alto Adige og Trentino til Calabrien, Emilia Romagna, Fruili-Venezia Giulia, Ligurien, Lombardiet og videre til Piemonte, Toscana, Veneto, Umbrien og helt ned til Sicilien. Kort sagt hele Italien. Jo vi kom bredt omkring.

Og uden at genere nogen uanset hvor de kommer fra, tror jeg nogle af områderne er mere sjove, end de er interessante. Personligt tror jeg ikke, man kan finde meget interesse for vine fra Ligurien, med mindre man var på ferie dernede sidste sommer. Men smag og behag er jo bekendt som forskellig.

Barolo 2011

En ting skal man dog ikke underkende - modet ved at importere vine fra "ukendte" vinområder i Italien. Det bringer vort gamle land og alle landets vinelskere diversitet, og det kan kun være i alles interesse.

Til gengæld var der også områder, der diskede om med lidt lækkerier!!

Der var dejlige hvide og røde fra Dolomitterne, hvor især Di Ora in Ora Lagrain 2010 Riserva DOC fra Ferruccio Carlotto til kr. 125,00 gjorde sig bemærket med sine dybe mørke toner, sorte engelske lakrids, amarena kirsebær, brombær og toner af flæsk og røg.

Men også Pinot Nero Filari di Mazzon 2011 DOC til kr. 178,00 fra samme producent var flot.

Til venstre ses del af det store lokale med masser af plads mellem borde og siddende. Barolo 2011

Nævnes skal også Loach, Zweigelt-Pinot Nero Vigneti delle Dolomiti 2011 Igt til kr. 110,00 fra Weingut Radoar gjorde sig positivt bemærket.

Også den ikke søde Muscato Giallo 2011 Trentino DOC fra Istituto San Michele all’adige til 99,50 var et positivt bekendskab.

Den røde Muscato di Scanzo 2007 DOCG Mario Pina fra Cascina Berléndesa skal frremhæves som et lækkert alternativ til de almindelige hvide, og med sin dybe røde kirsebærsødme kan Ris a’la manden ikke komme tidligt nok.

Sucano Rosso 2009 Igt fra Madonna del Latte. Orvieto i Umbien får et godt ord med på vejen for de dejlige tanniner, den faste og lækre stenfrugt i både smag og finish.

Til højre ses et par ældre vinhandlere slappe af, mens Tai slider :-)

Barolo 2011

Slutteligt kan nævnes et par super dejlige tørre Prosecco varianer fra Silvano Follador i Veneto. Henholdsvis Prosecco Sup. Brut Nature 2012 DOCG og Brut Dosaggio Zero 2010 DOCG. Dejlige vinøse og sprøde alternativer til alle dem der ikke nødvendigvis har en sød tand og godt kan lide sine bobler i den mere frankofile variant. Absolut lækre glas.

En række øvrige vine gjorde det godt og solidt, men ovennævnte står tydeligst i undertegnedes erindring fra denne skønne eftermiddag i Forum, København.

Altid en fornøjelse at træffe de 2 levende og varme vinhandlere med sydlandske gener. Som kunde hos én eller begge parter bliver man altid forkælet med gode og oftest lidt "alternative" vine, som man ikke ser hver dag i andre butikker.

Det handler om mod, når man f.eks. præsenterer vine fra "ukendte" egne eller på "ukendte" druer fra Italiens vugge. Der er altid den risiko, at vinene ikke fanger publikum, selv om de er gode, for danskere foretrækker ofte det velkendte og sikre.

Det kan dog godt betale sig at tage chancer og vælge vine fra de mindre kendte italienske regioner på bekostning af kendte. Mere vin for færre penge er ofte resultatet, og det kan helt sikkert vinde genklang hos mange af os. Vi holder jo alle af at gøre en god handel :-)

Både Carlo og Fabio lover, at der kommer flere vinsmagninger i resten af 2013. Vi glæder os!

God fornøjelse....


Frnk Gooding
Vinhulen.dk
Copyright 2013