Barolo Tour 2009 - Paolo ScavinoEn sen eftermiddagstime, kl. 17 for at være præcis, havde vi lavet en aftale med Paolo Scavino om en lille rundvisning og efterfølgende smagning af producentens vine.

Paolo Scavino er en stjerneproducent fra Castiglione Falletto, som har modtaget 3 glas i Gambero Rosso mere end 10 gange - bare ikke i de sidste år. Sidste store udmærkelse var Barolo Rocche del Annunziata Riserva 2001.

Paolo Scavino blev etableret af Paolo Scavino i 1921, som det fremgår af nedenstående billede. Paolo er for længst afdød, men sønnen Enrico Scavino overtog produktionen efterfølgende faderens død.
Enrica og Elisa Scavino hjælper i dag faderen og deltager fuldt i den daglige produktion og ledelse.

Den meget smukke Enrica Scavino modtager Michael og Henrik i indgangspartiet.

Paolo Scavino besidder en række gode vinmarker i Barolo området. Hvis vi kigger i selve Barolo er der markerne Cannubi, Vignane og Via Nuova, mens der i Castiglione Falletto er tale om markerne Fiasco, Rocche di Castiglione og Vignolo. I La Morra ejer Paolo Svavino Rocche dell'Annunziata. Vi skal også lige have med, at marken Bricco Ambrogio også er en del af besiddelserne. Den ligger i kommunen Roddi.

Marken Cannubi i Barolo er legendarisk. Her er den første dokumenterede flaske etikketeret i 1792.
Fra Fiasco marken kommer Bric del Fiasc, hvor den første årgang er 1978 for Paolo Scavino. Det var denne vin, der startede den internationale berømmelse.
Det skal dog lige indføres, at den første årgang af Paolo Scavino's vine under egen label dateres tilbage til 1964 efter beslutning taget af familien i 1955.

Støbt i gulvet i indgangspartiet til produktionen og lagrene er denne flotte marmorfacet.

Efter denne korte introduktion blev vi introduceret til Winston, som er winemaker hos Paolo Scavino. En utrolig behagelig og kompetent amerikaner på 2 meter, som på fremragende vis tog os rundt i kældrene, hvor vi straks så, at Paolo Scavino tilhører holdet af modernister i Barolo, da der overalt stod små barriques med vin til lagring.

Det er en imponerende kælder, hvor der er pinlig renlighed overalt. Ikke et fnug, ikke en rødvinsplet. Alt er ordentligt og renskuret....
Prøv at kigge på nedenstående billede er den tempererede vinkælder, hvor Paolo Scavino opbevarer de seneste årgange af vinene samt ældre årgange til smagninger. Forrygende flot kælder, og som vi har skrevet i et tidligere afsnit, så er det faktisk sjældent, at producenterne har lagre af ældre årgange...


Vinkælderen hos Scavino. Der er lige så mange vine, hvis man kigger den anden vej!

Så var det blevet tid til en lille smagning, som skulle udvikle sig til at blive lidt større. Winston var ikke helt forberedt på, at en flok danskere fra det høje nord var interesseret i den hvide vin Langhe Bianco, men det var vi!
Væk var Winston for at hente et eksemplar. Det tog nogle minutter, men også rart at se, at han samtidigt havde medbragt et eksemplar af den fantastiske Barolo Rocche dell'Annunziata 2003.

Her sidder Vinhulen.dk fordybet i samtale med Winston om vin.

Denne formiddag smagte vi os gennem følgende vine:

Langhe Bianco 2008, Paolo Scavino
Barbera d'Alba 2008, Paolo Scavino
Barbera d'Alba Affinato in Carati 2006, Paolo Scavino
Barolo Carabric 2005, Paolo Scavino
Barolo Bric del Fiasc 2005, Paolo Scavino
Barolo Rocche dell'Annunziata 2003, Paolo Scavino
Barolo Carobric 1999, Paolo Scavino

Vinene er samtidigt indlagt i vindatabasen. Du kommer til databasen ved at klikke på ovenstående vin, som du ønsker at se en anmeldelse på!


Her ser du den knapt så berømte hvidvin

Langhe Bianco er producentens forsøg på at lave en almindelig, frisk og sprød hvidvin, som kan bruges til de lange sommeraftener udendørs. Den er dog absolut i den gode ende af kvalitetsskalaen.Her ser du hele opstillingen af de smagte vine, som rækker lidt ud over, hvad man normalt præsenteres på hos producenten, men vi kom til at falde i samtale med Winston, og efterhånden blev klokken 19.30, så 2½ time fløj afsted med samtale om de forskellige vine, forskellen på store og små fade, tro på produktionsmetoder, Barolo som produktionsområde, kærligheden til vin m.v.
Det var enormt hyggeligt, og Winston er en fantastisk fortæller og taler fremragende engelsk, (han er amerikaner), krydret med super kendskab til italienske skikke og kotyme :-)

Det selvlysende skilt ved indgangen i tusmørket....

Som det næsten er blevet sædvane, så er dagene lange og oplevelserne svære at slippe, så klokken var efterhånden blevet 20, inden vor Fiat Bravo vågnede til live for at køre os de få kilometer tilbage til Barolo for at klæde om til aftenens middag.

Et herligt besøg hos én af de helt store producenter....I Danmark importeres vinene af Sigurd Müller Vinhandel A/S.Copyright 2010
Vinhulen.dk