Vinhulen hos vinproducenten Sergio Barale 2008



Det så absolut tidligste besøg på hele vor tur var hos Sergio Barale. Vi havde lavet en aftale kl. 09.00, men det var ikke så slemt, for Barale ligger på selve hovedgaden i Barolo by, så det var mindre end 300 meter fra vor ferielejlighed.



Det officielle navn er Azienda Agricola Fratelli Barale, som blev grundlagt i 1870 af Francesco Barale. Han ejede vinmarker i mange områder, inkl. Castellero, Costa di Rose, Preda og Bussia i Monforte.
I dag er det Sergio Barale, der tager sig af sine 20 hektarer vinmarker, men det var ikke Sergio Barale, der var til stede denne morgen. I stedet fik vi fornøjelsen af Eleonora Barale og ønologen Stefano Dellapiana.




Henrik, Michael og Thomas foran Fratelli Barale en tidlig morgen i november 2008.



Vi havde lige rejst os fra det overdådige morgenbord hos vores værtspar, men Eleonora havde sørget for ost og pølse til at ledsage vinene, og man skulle da være et skarn, hvis man ikke kunne klemme en ekstra bid ned - klokken var trods alt over 9!



Fratelli Barale lavet et sandt festfyrværkeri af vine i samtlige kendte katagorier fra området. Det er vine på den traditionelle, gammeldags stil. Vinene er næsten aristokratiske i deres stil, og specielt Barolo og Barbaresco vinene fremstår ofte meget lette og fremkommelige i stilen, selv om de er fra friske årgange. Nogle vil hævde, at de mangler kraft og power, men det er et bevist valg, at man fremavler vine med disse karakteristika.




Den herlige Dolcetto Bussia årgang 2006 bragte glæde denne morgenstund!



Vi skulle denne morgen smage følgende vine:
Dolcetto d'Alba Bussia 2006
Barbera d'Alba Sup. Preda 2005
Barbera d'Alba Castellero 2006
Langhe Nebbiolo Bussia 2006
Barbaresco Serra Boella 2005
Barolo Bussia 2004
Barolo Cannubi 2004
Barolo Castellero 2003



Nogle vil nok kalde det hård kost fra morgenstunden, men man må lide for at bringe de gode historier videre :-) Undertegnede fornøjede mig vældigt fra start med en dejlig frisk og frugtet Dolcetto d'Alba Bussia 2006, mens jeg lyttede til skiftevis Eleonora og Stefano.
Jeg håber, at I tilgiver undertegnede, at jeg af åbenlyse grunde var 20% mere opmærksom på guldkornene fra Eleonora.



Faktisk var vi glade for netop denne start. Dolcetto'en som vintype kom til at stå vort hjerte nært på turen, og denne udgave var særligt herlig. Den blev efterfuldt af Barbera d'Alba Sup. Preda 2005, som vi så absolut fandt værende den bedste af vinene.
Den var ramt lige ind til benet i hele sin struktur og opbygning. Ikke en skarp kant - bare masser af frugt og ingen mislyde!




Stefano Dellapiana beretter om tilblivelsen af vinene fra drue til flaske.



Som I kan se af ovenstående liste, smagte vi også på Barolo 2004 og Barbaresco 2005.
Når vi taler Fratelli Barale, skal man vente nogle år, inden vinen fremstår moden og drikkeklar. Da de er traditionelle og faste i deres opbygning, så fremstår de meget frugtsyreholdige og lettere stringente i deres tidlige år med ofte tertiære nuancer, men de vil udvikle sig til at være aristokratiske og raffinerede med alderen, om end de aldrig får power i ordets egentlige forstand.
Man skal så at sige sætte pris på nuancer, raffinement og den balancerede palette, hvis man skal være fan. Her er intet moderne eller magtfuldt over vinene!
Egentlig meget typiske vine der stammer fra selve Barolo by området...




Den meget yndige Eleonora Barale fortæller om vinene i sortimentet.



Stor ros skal lyde til Fratelli Barale for deres opfindsomhed, når det kom til indretning af det lokale, hvor man skulle smage vinene. De store fade befandt sig i selve lokalet, og der var samtidig udstilling af diverse remedier til fremstilling af vin, og under hele seancen sad vi hyggeligt bænket rundt om et bord med udsigt til det hele. En oplevelse...



Efter en meget hyggelig stund sammen med Eleonora og Stefano var det tid til at finde videre ud blandt vinene i området.



I Danmark importeres vinene fra Fratelli Barale af Laudrup Vin & Gastronomi. Du kan besøge Fratelli Barales website her: Fratelli Barale

Vinene fra Fratelli Barale importeres i Danmark af Laudrup Vine & Gastronomi
Du kan finde vinene her: Laudrup Vin & Gastronomi