Vinhulen hos vinproducenten Rocche dei Manzoni 2008



På den eneste overskyede og regntunge dag på vor Barolo Tour i november 2008, besøgte vi Rocche dei Manzoni i Monforte d'Alba.



Podere Rocche Dei Manzoni blev skabt i 1974 af Valentino Migliorini og hans kone Jolanda, som besluttede sig for at købe et gammelt herresæde fra det 18. århundrede, som er omgivet af vinmarker med perfekt eksponering. Rocche dei Manzoni er en modernist, når vi taler Barolo. I 1982 overgik huset til lagring i små egetræsfade (barrique), og det har man fastholdt siden.
Valentino Migliorini døde desværre for et års tid siden, men produktionen videreføres af dygtige folk.




Her ses barrique i lange baner fra den temperaturstyrede lagring - hvordan dælen kommer vi ud igen??



Denne dag var vi så heldige at vi fik rundvisning af winemanageren Giuseppe Albertino, som viste os de kæmpe faciliteter, som Rocche dei Manzoni råder over. Vi taler kældre og bygninger big time.
Meget interessant er det at gå fra den del af bygningerne, hvor der er gamle kældre med flere hundrede år på bagen over til moderne kældre eller opbevaringsfacilieter, som er bygget til i de senere år.




Her ser I selve Rocche dei Manzoni's hovedbygning, når man er kommet ind.
Læg mærke til den overdækkede pool midt i billedet.



Efter at have kigget på de forskellige faciliteter, hvor vi blandt andet havde lejlighed til at studere, hvordan man gør barriquefadede rene, skulle vi lige ind i den sidste kælder, og så kan det nok ellers være, at vi spærrede øjene op.



Under jorden, midt i en kælder har Rocche dei Manzoni opført nærmest en gammel romersk bygning i selve bygningen. Det mest fantastiske og spektakulære bygningsværk vi har set i forbindelse med vin.




Giuseppe Albertino i samtale med Henrik og Michael. I baggrunden kan I skimte Thomas,
som betragter Barolo'erne i de omtalte hvælvinger.
Søjler og trapper er selvfølgelig udført i marmor!
Læg mærke til de dekorerede søjler med et sandt persongalleri.



Billederne nedenfor giver ingenlunde bygningen retfærdighed. Der er tale om et overdådigt bygningsværk, hvor loftet er oplyst med de flotteste dekorative billeder, søjlerne er malet med de personer, som har betydet noget for Barolo gennem 200 år. Gulvet rummer logoet for Rocche dei Manzoni, og i alle hvælvinger gemmer der sig Barolo fra de forskellige år og de forskellige marker.


Loftet som danner en kuppel over den enorme bygning under jorden.
Intet mindre end storslået.



Efter rundvisningen skulle vi også smage de forskellige vine, som Rocche dei Manzoni producerer. Denne formiddag prøvede vi:



Valentino Riserva Elena 2005, Spumante
Valentino Brut Zero 2000, Spumante
Chardonnay 2005, Hvidvin
Barbera d'Alba Sup. Sorito Mosconi 2004
Langhe Bricco Manzoni 2000
Langhe Quatr Nas
Langhe Rosso Pinot Noir Pinonero 2001
Barolo Big'd Big 2004
Barolo Vigna Cappella di San Stefano 2004



Du kan finde vurdering af vinene i vor vindatabase her:



Spumante Valentino Riserva Elena 2005, Rocche dei Manzoni
Spumante Valentino Brut Zero 2000, Rocche dei Manzoni
Chardonnay L'Angelica 2005, Rocche dei Manzoni
Barbera d'Alba Sup. Sorito Mosconi 2004, Rocche dei Manzoni
Langhe Bricco Manzoni 2000, Rocche dei Manzoni
Langhe Quatr Nas 2000, Rocche dei Manzoni
Langhe Rosso Pinot Noir 2001, Rocche dei Manzoni
Barolo Big'd'Big 2004, Rocche dei Manzoni
Barolo Vigna Cappella di S. Stefano 2004, Rocche dei Manzoni

Rocche dei Manzoni er faktisk en fremragende producent af Spumante. Der er masser af fylde og frugt i vinene, og de har alle den fede udtryksstil med masser af smag.
Jeg tror heller ikke, vi afslører noget ved at sige, at Barolo Vigna Cappella di San Stefano i superårgangen 2004 er til klare 3 glas.



Hvis der er nyt fra Barolo i disse år, så drejer det sig om en række vine, hvor producenterne eksperimenterer med længere lagring af deres Barolo'er. Rocche dei Manzoni har også en, der kommer på markedet i 2009.




Bag "lås og slå" Barolo Madonna Assunta la Villa in Castelletto 1999!



Vinen har lagret i 10 år.
Først 3 år i barrique og derefter 5 år på flaske. Der kommer også en 7 års vin på markedet senere, som kun har lagret på flaske i 2 år.
Vinen bliver selvsagt noget dyrere end de øvrige sortiment, men den har også været lagret ekstra længe, og det koster som bekendt penge...



Efter denne store oplevelse med indtryk vi slet ikke havde regnet med, var vi klar til at køre til næste besøg.
Rocche dei Manzoni er dog stadig et af de bedste minder fra vor tur. Vi blev i den grad overrasket over den stil og historie stedet har.



I Danmark importeres vinene fra Rocche dei Manzoni af Fionia Vin