Vinhulen hos vinproducenten Ettore Germano 2008



På Vinhulen.dk har vi fuldt Ettore Germano siden årgang 1998 af Barolo'erne. På det tidspunkt levede Ettore stadig, men vi nåede desværre aldrig at tilbringe tid sammen med senior, inden han døde.



I dag er det Sergio Germano, som driver virksomheden. Historien om undertegnedes forhold til Sergio er lidt speciel og særlig. Vi havde skrevet en fin anmeldelse af årgang 1998 af Barolo Cerretta. Pludselig en dag står der en person på mit arbejde, som gerne vil tale med mig. Jeg kender ham ikke, men det skal vise sig, at det er Sergio Germano, der er kommet forbi med den nye årgang 1999, som jeg opfordres til at smage.
Året er 2003, og inden vi har drukket en kop kaffe, har Sergio inviteret hele familien på trøffeljagt sammen med Ettore og hans hunde. Desværre nåede vi aldrig frem i tide til at møde Ettore, men det var en ære at få lov at besøge Sergio her i 2008!



Fødderne plantet i Serralunga's muld. Thomas, Frank og Michael.

Vi mødte op på den aftalte tid kl. 10 på en solskinsfyldt 11. november 2008 hos Sergio Germano.
Sergio havde netop været en tur i Holland, og var først kommet hjem kl. 4 om morgenen, men det var der overhovedet ikke spor af. Veloplagt, humoristisk og varm som altid.



Vi starter med at tage en gåtur op af vejen, så vi kan se Sergio's vinmarker - ja, det vil sige nogle af dem, for nogle ligger andre steder, men vi kunne da svine støvlerne til på Cerretta marken og smage lidt på druerne, som I kan se på billedet nedenfor. Nu lever vi efter mottoet "be prepared son, be prepared", så vi havde taget bjergstøverne med slidbane med, som havde fast plads i bilen. Ingen ture ud i markerne i vore danske snørre- og laksko :-)



Sergio Germano er en af områdets ekspermenterende vinproducenter. Han laver alle mulige slags hvidvine og mousserende vine, som vi senere skulle få lejlighed til at stifte bekendtskab med i kælderen.
Denne formiddag stråler solen fra en skyfri himmel, og vi kan nyde den totale stilhed, fuglesang og udsigten over den tågefyldte dal, mens vi vandrer rundt og ser området sammen med Sergio, mens vi taler om alt lige fra opdeling af Cerretta vinmarken til områdets boligstand og priser. Det er ren meditation, som man ikke kan finde i vort gamle Danmark - beklager venner!




Henrik og Thomas sammen med Sergio på Cerretta marken. Vi studerer farve i druesaften.



Efter turen i marken kom vi tilbage til vineriet, hvor vi straks gik i gang med at smage årgang 2008 fra ståltanke. Her var både Dolcetto, Barbera, Barolo i alle udgaver og hvidvine, som alle mere eller mindre var i gang med gæring eller lige færdige. Utroligt spændende at smage den unge vin, som ikke ligner noget, som man kender fra flaskerne.



Så gik vi i kælderen, og her skulle vi smage alle Sergio's ekserimentalvine samt allerede kendte. Vi kender Langhe Chardonnay og Binel. Måske også Herzu, som er på Riesling, men Sergio laver også mousserende på Nebbiolo og Pinot Noir - adskilt. Spændende at smage alle disse vine direkte fra fad. Her var der glød i Sergio's øjne. Nemt at se at her banker hjertet, og vi må sige, at han er dælme god til det! Det skal I nok komme til at smage, når vinene bliver flasket og importeret af Viniropa.



Nå, 4 personer fra Vinhulen.dk i topform havde stadig leveren i behold, så vi kunne sagtens ligne noget, der var klar til mere, og Sergio var også blevet varm og om muligt endnu mere generøs med sine smagsprøver.



Nu gik vi til fadprøverne med Barolo 2007 og 2006 med både Prapo, Cerretta, La Sarizza og standard Barolo.
En stor oplevelse at smage udviklingen i de forskellige vine fra år til år - mere eller mindre præget af fadet og de forskellige årganges kvalitet.
2008 er en stor årgang, 2007 er en god årgang og 2006 er tilfredsstillende - måske omringet af gode årgange med fare for at blive glemt.
Nå, men får jo lynhurtigt smagt 10-12 vine med pipetteopskænkning direkte fra tønden. Herlig måde at smage på.




Frank (med Riesling i glasset) sammen med Sergio Germano.



Nu var tiden kommet til smagning af de vine, som allerede var flasket. Her skulle vi igennem følgende vine:



Spumante Alta Langa 2004
Chardonnay 2007
Binel 2006
Barbera Vigna del Madre
Dolcetto 2007
Riesling Herzu 2007
Balou 2007
Langhe Rosso 2007
Barolo 2004
Barolo Prapo 2004
Barolo Cerretta 2004
Barolo La Sarizza 2004
Barolo La Sarizza Riserva 2003
Barolo Serralunga 2005
Barolo Prapo 2005
Barolo Cerretta 2005
Barolo La Sarizza 2005



Du kan se anmeldelse/test af vinene i vor vindatabase her:
Spumante Alta Langa 2007
Chardonnay 2007
Binel 2006
Barbera Vigne del Madre 2006
Dolcetto 2007
Riesling Herzu 2007
Balau 2007
Langhe Rosse 2007
Barolo 2004
Barolo Prapó 2004
Barolo Cerretta 2004
Barolo La Sarizza 2004
Barolo La Sarizza Riserva 2003
Barolo Serralunga 2005
Barolo Prapó 2005
Barolo Cerretta 2005
Barolo La Sarizza 2005



Som det fremgår, så er det "hårdt" arbejde at smage så mange vine, og her skal siges, at vi havde yderligere 2 vinproducenter at besøge denne dag!
Resultaterne af disse smagninger vil senere blive lagt online på Vinhulen.dk. Allerede nu kan vi sige, at årgang 2004 er en oplevelse, og specielt Barolo Cerretta er fremragende og solide 3 glas.



Vi havde også fornøjelsen af at nyde lidt grissini, men dagens store gastronomiske oplevelse var et lille glas nedkogt frugtkompot med lille sødme, som er beregnet til at komme oven på Murazzano ost og oste af lignende karakter. Fremstillet af Sergio's kone - fremragende - og lad os bare sige, at der kom adskellige glas med hjem i kufferten.




På vej ud i til vinmarkerne fordybet i samtale med Sergio Germano.



Efter alle disse vine fra ståltanke, barrique, botti og flaske synes Sergio, at han ville være endnu mere generøs. Han inviterede os på en hurtig frokost i Serralunga d'Alba, inden vi skulle videre.
Her mødte vi den udvidede udgave af Carne Cruda (friskhakket, råt kød serveret med citronsaft og frisk, sort peber.)
Normalt serveres denne egnsret i mindre portioner - men ikke her. En tallerkenfuld med kød af bedste kvalitet - velsagtens 250 gram pr. person. Vi taler storslået og veltillavet her om tirsdagen, men senere på ugen, kunne vi godt tåle en enkelt dag uden carne cruda, hvor kødet havde set bare skyggen af et ildsted!! Det er hårdt for danske maver og giver ganske enkelt kø ved porcelænskummen :-)



Sergio Germano var denne dag simpelthen i hopla. En fantastisk imødekommenhed og varme, som kun få andre kan byde på. Vi havde en fantastisk oplevelse, og havde vi skulle videre til andre producenter, havde vi sikkert siddet der endnu.
Nu glæder vi os til, at Sergio og kone kommer til Danmark. Så må vi vise dem, hvordan det lille land mod nord er skruet sammen.




Udsigt fra Sergio's vinmarker i Serralunga d'Alba. I baggrunden Castiglione Falletto hævet over tågen!



I Danmark importeres vinene fra Ettore Germano af Viniropa