Vinhulen hos vinproducenten Luciano Sandrone 2008Vi vil på Vinhulen.dk huske Luciano Sandrones ejendom som den sværeste at finde på hele Barolo Touren 2008. Lidt morsomt da det var 1 af bare 2 ejendomme på touren, som lå i selve 12060 Barolo, hvor vi boede...
Måske fordi vi satsede for meget på GPS'en og slog hjernen fra. Måske fordi vi var forsinkede. Det finder vi nok aldrig ud af, men frem kom vi en eftermiddag i november 2008.

Her var trængslerne så ikke forbi. Desværre havde Sandrone glemt, at vi skulle komme forbi, men heldigvis er det et stort sted og med lidt tålmodighed lykkedes det at finde en "tourguide" til at vise os rundt.


Den prægtige ejendom på via Pugnane 4 i Barolo!

Luciano Sandrone købte sin første vinmark i 1970 og eventyret startede i 1977 med første årgang på markedet i 1978. I mange år inden sin egen indtræden på Barolo-scenen var Luciano Sandrone kældermand på Marchesi di Barolo ejendommen for at spare penge sammen til at kaste sig ud i sin egen drøm.
Luciano Sandrone er søn af en buschauffør, og selv om Sandrone i dag er vidt berømt i den store verden, er han stadig ikke helt inde i varmen i lokalområdet, da han fortsat af mange betragtes som en "nytilkommer".

Luciano Sandrone er kendt som "modernist". Det betyder, at der benyttes mindre 500 liters fade til lagring af vinene i stedet for de traditionelle store fade på flere tusinde liter.


Temperaturstyringen under gæringen overvåges her på dette panel. Thomas er dybt optaget...


Denne eftermiddag startede med, at vi blev bænket i et af Sandrones mange konferencelokaler, hvor vi fik mulighed for at smage følgende vine:

Dolcetto 2007
Barbera d'Alba 2006
Nebbiolo d'Alba Valmaggiore 2006
Barolo Le Vigne 2004
Barolo Cannubi Boschis 2004

Du kan finde smageresultaterne i databasen ved at følge linket herfra:

Dolcetto 2007
Barbera d'Alba 2006
Nebbiolo d'Alba Valmaggiore 2006
Barolo Le Vigne 2004
Barolo Cannubi Boschis 2004


Michael foran 2004 årgangen af Barolo Cannubi Boschis.
Label kommer først på ved levering til importøren.


Vi sad så i smagelokalet og havde god tid til at nyde vinene, mens vi fik historien om de forskellige vine. Efterfølgende blev vi inviteret til en rundtur på ejendommen, og det siger man jo ikke nej til, når lejligheden byder sig.
En utrolig venlig guide fuldte os rundt og fortalte om alle detaljer i vinproduktionen. Masser af gange fik vi genert undskyldning for, at de havde glemt vort besøg. Det var dog glemt på det tidspunkt. Vi blev kosteligt opvartet på denne rundtur.

Alt var pinlig rent hele vejen igennem fra kælder til kvist. Ikke et fnug nogen steder i bygningen. Der er virkelig styr på det, og det er meget tydeligt, at her er tale om en producent, der er 100% fokuseret på at gøre det optimale fra mark til leveret flaske.


En del af kælderen med de nye vine klar til at blive sendt til forhandlerne rundt omkring i verden.


Vi havde også lejlighed til at overvære, hvordan barrique tønderne blev efterfyldt i kælderen. Det er svært at forholde sig til, at der er en 50 liters balje for ens fødder med Barolo Cannubi Boschis 2004. Det kan man da kalde en balje af en vis værdi.

I forlængelse af tappe- og etiketeringshallen ligger for foden af trappen denne flotte udstilling.
Glasset er hårdt nok til, at man kan gå på det, uden at det går i stykker.


Efter et par hyggelige timer i selskab med personalet fra Luciano Sandrones vingård, var det tid til at lette anker og træde hårdt på speederen og komme videre over til Podere Aldo Conterno, hvor Giacomo Conterno ventede.

I Danmark importeres vinene fra Luciano Sandrone af Domaine Brandis.