200 FOR 200
Vinfestival arrangeret af BB Vinimport og Toscavini

200 for 200 - 2011

200 FOR 200
2011
KAY FISKERS PLADS I KØBENHAVN

200for200

Det er nu 4. gang at arrangørerne BB Vinimport og Toscavini er gået sammen for at lave den italienske vinfestival 200 for 200 i København.

Tidligere har vi set begivenheden udfolde sig i 2005, 2007, 2009 - og nu altså i 2011. Den smarte kan regne ud, at vinfestivalen gentages hvert 2. år, og det er ganske passende for et arrangement af denne størrelse og kaliber.

I 2011 var stedet Kay Fiskers Plads hos Skandia overfor Fields i Ørestaden i København - store, luftige og lyse lokaler tæt på Metroen.

BB Vinimport og Toscavini havde i 2011 samlet ca. 40 producenter, og det var en fornøjelse at se, at prisen holder de 200, mens antallet af vine er sneget sig væsentligt forbi de 200.
Man får altså mere, end man betaler for, og det kan de fleste godt lide :-)

Det er bestemt ikke nemt at koordinere en vinfestival af denne kaliber, da vinfestivalen på 1 punkt adskiller sig væsentligt fra tilsvarende i Danmark. Der er nemlig repræsentation af vinproducenterne personligt på stort set alle stande i lokalet. 200for200

Publikum får derfor en lejlighed til ikke bare at smage på vinene, men også muligheden for en samtalen med kvinden/manden/familien bag projektet og høre nærmere om vinene, og det er af helt speciel betydning!

Ovenfor kan du se et billede af stemningen til den første smagning, som foregik i tidsrummet 15.00 til 17.30. 2. smagning kunne man deltage i kl. 18.00 - 20.30. 2½ time må siges at værende passende, hvis man som publikum på nogen måde skal have en chance for at nå det hele (eller i alt fald et godt stykke).

Til højre ser du ejeren af Marotti Campi.

Som det fremgår af billederne og teksten, så deltog Vinhulen.dk i den tidlige smagning, så vi kunne få nogle ordentlige billeder inden det store rykind senere på dagen.
Vi var lidt pressede på tid, da vinfestivalen lå dagen inden, at vi tog til Barolo, men vi skal jo nå det hele, så et par timer på messen var intet problem...

Hvad fandt vi så på messen, som giver anledning til at formidle det videre til dig som potentielle køb? 200for200

Ja, vi kan starte hos Marotti Campi, hvor vi altid har haft en særlig kærlighed til vinen Orgiolo, som er lavet på Lagrima druen, som betyder tårer. Navnet har druen fået, fordi den er så skrøbelig, at den flækker, bare man kigger på den!

Det laver ikke om på, at det er en af de mest aromatisk og parfumerede vine, der overhovedet produceres i Italien. Den er virkelig ren parfumebutik i duft og smag. Fantastisk vin med enestående duft- og smagsspektre til kr. 129,- hos Toscavini - men den er speciel.

Til venstre kan du se Michael B. fra BB Vinimport i et sjældent øjeblik, hvor der kun er vand i hænderne :-)

Vi havde også fornøjelsen af at kigge lidt på vinene hos Cerbaiona, hvor vi mødte Rosso di Montalcino og 2 Brunello di Montalcino fra henholdsvis 2005 og 2006. Lad os gå lige til stålet. 2006 er klart at foretrække, og er en ualmindelig fremragende årgang af denne vintype og ganske særlig fra producenten. Den kan du købe hos BB Vinimport til kr. 899,00 - Ja, det er dyrt, men kvalitet koster!

Du ser standen nedenfor. 200for200

Lige ved siden af fandt vi gode, gamle Fattoria Le Fonti, som forhandles af Toscavini. Her smagte vi bredt blandt Chianti Classico, alm. Sangiovese og 2 supertoscanere - Vito Arturo og Mattia. Sidstnævnte er fremragende på Cabernet Sauvignon og Sangiovese. Desværre synes denne ikke er at være til stede i Toscavini's udvalg, og den var heller ikke i kataloget.

Vi skulle da også lige forbi BB Vinimport producenten Salvioni, hvor Brunello di Montalcino 2006 til kr. 699,00 imponerer voldsomt. Igen en høj pris, men det er altså fakta for denne helt specielle vintype.

Når vi nu er i Montalcino i Toscana, så sender vi også varme tanker til producenten Santa Maria, som vi allerede havde fornøjelsen af at smage, da Rosso di Montalcino 2003 var på banen, hvor vi gav den maksimale 3 glas. Fremragende producent som virkelig kæler for detaljen. Vinene kan bredt anbefales, og priserne er fortsat rimelige i forhold til kvaliteten. Her drikker vi med glæde både Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino og for den sags skyld Riserva.

Nedenfor ser du et stemningsbillede fra hal 2 midt under smagningen om eftermiddagen. 200for200

Ved bord 17 skulle vi have mødt ejeren af Villa Medoro, som måske er en af de allerbedste producenter, når det kommer til pris/kvalitet og kvalitet iøvrigt. Vi mindes Montepulciano d'Abruzzo Colline Teramane Adrano 2007, som vi nyligt har givet 3 glas. Til bare kr. 175,00 er den enestående og magtfuld. Desværre var sygdom årsag til, at Michael B's kone Jannie havde taget opstilling i standen, og så kunne man jo hygge sig med, at kommunikationen kunne foregå på dansk :-)
Vinene er jo de samme uanset hvem der præsenterer...

BB Vinimport er netop startet importen af Etna producenten Graci, så der var vi lige omkring og teste kvaliteten. Det lover rigtigt godt. Man får masser af vin for pengene. Etna Rosso Quota 600 til kr. 225,00 gør stort indtryk og viser den udvikling, som dette lidt specielle område bør have fokus i dine tanker, når du skal vælge italiensk vin.
Lige ved siden af kunne vi finde yderligere en Siciliansk producent - Caruso & Minini, der importeres af Toscavini. Herlige vine igen og vi våger et øje og anbefaler Delia Nivolelli Syrah Riserva 2008 til kr. 199,00.

Vi skulle også lige forbi Arnaldo Caprai og Tabarrini. Unødigt at sige, at hos begge er vinudvalget af meget høj kvalitet og hører til områdets absolutte topproducenter. Køb trygt på alle hylder. 200for200

Så var vi kommet til en af vore favoritter fra det knapt så kendt Italien - Aosta. Det er producenten Les Cretes, som er en af regionens fyrtårne, når det kommer til de hvide vine.

Som du kan se på billedet til højre, så var vi kommet i smukt selskab for en periode :-)

Vi måtte lige smage både de røde og hvide vine. Jeg erindrer ikke, at Chardonnay Cuvée Bois nogensinde har oplevet en rating hos Vinhulen.dk, der ikke lå på sikre 3 glas, og det er heller ikke tilfældet i årgang 2009 eller 2008 for den sags skyld. Det er enestående hvidvin med saft, kraft og finesse. En fløjlshandske i munden. Prisen ligger på kr. 279,00 på begge årgange. De mindre hvide kan sagtens klare sig i kvalitet til en lidt lavere pris, så her kan du vælge at nedtone ambitionerne, hvis pengepungen piver.

Vi måtte også lige sætte tænderne i Pinot Noir og Furmin fra henholdsvis 2010 og 2007. Sidstnævnte er flot og harmonisk med det kølige overblik og stort overskud. BB Vinimport kan være glad for denne producent. Det bliver ikke meget bedre! 200for200

På Amarone della Valpolicella fronten, var det både Toscavini og BB Vinimport, der havde taget fronten med producenterne Ca'Rugate og Domini Veneti fra henholdsvis BB Vinimport og Toscavini. Førstnævnte skal have kraftig hæder for Recioto di Soave Le Perlara 2008, som er den søde, gul/brune udgave. Fantastisk harmonisk og ekstremt lang i munden. Det er et godt bud til kr. 199 for en ½ flaske.

Domini Veneti laver gode Amarone della Valpolicella, men er du til det bedste producenten formår, skal du købe Amarone della Valpolicella Jago fra 2004, som fremstår moden og absolut fremragende. Du skal give kr. 369,00, men det er ikke urimeligt i forhold til kvaliteten. Vil du lidt længere ned i pris er Valpolicella Classico Sup. Ripasso Torbe 2009 et fremragende glas til kr. 99,00. Endnu bedre er Casetta til kr. 139,00 og specielt Verjago til kr. 179,00. Så kan du selv vælge hest...

Så måtte vi stoppe smageriet på en meget veltilrettelagt vinmesse. Vi havde en kuffert at pakke, så vi kunne komme til Barolo på vor årlige tur. Ros skal lyde til arrangørerne Bill Kyhl og Michael Bodholdt, som har styr på sagerne, når det gælder, og det gør det, når man har 40 producenter og 500 besøgende at holde styr på samt en hær af tjenere med brød, vand og service, men det klappede!

Copyright 2011
Vinhulen.dk