200 FOR 200
Vinfestival arrangeret af BB Vinimport og Toscavini


Udsigt over messen fredag eftermiddag med ca. 300 gæster i salen.


Cirka hvert andet år arrangerer BB Vinimport og Toscavini vinfestivalen "200 for 200", som oversat betyder, at publikum kan smage cirka 200 forskellige vine for en indgangspris på kr. 200.

I 2009 fandt begivenheden sted i Arbejdermuseet i København, og der var tryk på hele dagen fra kl. 15 - 20 med masser af besøgende og ca. 35-40 italienske udstillere, som var personligt fremmødt.
Neutralt set var der måske lige et par mennesker for meget til stede i lokalet, men alle tog tingene med et smil, og så går det nok endda, men der var bestemt potentiale til et større lokale næste gang :-)
Det helt specielle ved denne vinfestival er, at der er mødt rigtig mange producenter op i Danmark for at promovere deres vine, hvilken giver publikum en lejlighed til at hilse på "manden bag" og få en sludder om vinene, mens man smager sig igennem udvalget.
I år var følgende producenter repræsenteret på messen:

Bindi Sergardi,Toscana
Andreola,Veneto
Angelo D'Uva, Molise
Armilla,Toscana
Ca'Rugate,Veneto
Casanova di Neri,Toscana
Ca del Gè,Lombardiet
Ca La Bionda,Veneto
Castell'In Villa,Toscana
Dolianova, Piemonte
Cortemaggio,Veneto
Coffele,Veneto
Chicco,Piemonte
Ceste,Piemonte
Franco Mondo,Piemonte
Fattoria Le Fonti
Ferraris,Piemonte

Den unge Tabarrini (hvid skjorte) serverer vine og underholder gæster


La Smilla,Piemonte
La Fornace,Toscana
La Rasina,Toscana
Fugnano,Toscana
Il Molino di Grace,Toscana
Frentana,Abruzzo
Marotti Campi,Marche
Marchetti,Marche
Paolo Pizzorni,Piemonte
Monte D'all Ora,Veneto
Nicodemi,Abruzzo
Lucania,Basilicata
Loacker, Alto Adige & Toscana
Menhir,Puglia
Les Cretes,Aosta
Podere Sapaio,Toscana
Salvioni,Toscana
Santa Maria,Toscana
Tabarrini,Umbrien
Villa Medoro,Abruzzo
Vinosia, Apulien & Campanien


Var der så nogle vine, som udmærkede sig specielt denne september eftermiddag?? - Ja for søren, der var da en hel del vine, som fangede vor opmærksomhed. Vi kunne selvfølgelig ikke nå dem alle, men vi forsøgte på Vinhulen.dk at krydse mellem bordene i skiftehold, så vi nåede mest muligt, og her er et par bud på nogle skønne vine...

Hos Bindi Sergardi fandt vi en skøn Chianti Classico Riserva 2005, som var vidunderlig fast og fortsat med livet foran sig til en god pris af kr. 149,00.

Hos Ca La Bionda er der ros til Amarone della Valpolicella Ravazzol 2005 til en pris af kr. 349,00.

Hos Casanova di Neri fandt vi både Brunello di Montalcino Tenuta Nuova 2004 og Pietradonice (supertoscaner) til henholdsvis kr. 409,00 og kr. 565,00.

Hos Casanuova delle Cerbaie var vi særdeles overrasket over stilskiftet i deres Brunello di Montalcino. Tidligere lavede producenten Brunello di Montalcino med træ og ristede toner fra fadet i solid kvalitet, mens 2004 årgangen er ligeså fremragende, men nu er stilen anderledes frugtig og antifad-agtig. Spændende! Her vil vi følge udviklingen i de kommende år.

Hos Castell'In Villa blev der budt på en lidt ældre Chianti Classico Riserva Poggio delle Rose 1998 til kr. 299,00. Overraskende frisk og uden aldertegn. Også imponerende at se indehaveren, Coralia Pignatelli, frisk som en havørn i Danmark i en alder af 74 år.
Også Supertoscaneren Santacroce er glimrende med smag af solbær/solbærkvas.


View over festsalen med de vinsmagende gæster


Fra Coffele skal nævnes en absolut herlig Recioto della Valpolicella Le Sponde 2006 til kr. 199,00. Ren abrikos, citrus og nøddesmag.

Hos Le Fonti var der 2 vine, der fangede vor opmærksomhed. Den ene er Chianti Classico Riserva 2006 til kr. 199,00, og den anden er Mattia (supertoscaner), som er aldeles herlig, parfumeret og dejlig fast til kr. 249,00.

Hos Il Molino di Grace måtte vi overgive os til Chianti Classico Riserva Il Margone 2004, som for indeværende er en fuldintegreret oplevelse med potentiale og power. Den koster kr. 199,00, og det er ikke en krone for meget.

Hos Les Cretes er det ligegyldigt om man vælger den ene eller den anden vin. Det hele er voldsom ramt af kvalitet. De sætter aldrig en fod forkert.
Fremhæves skal Petite Arvine (hvid) 2008 til kr. 149,00 sammen med den søde vin Les Arbeilles til kr. 219,00. Det er 2 vine, som man gerne vil spærres inde sammen med.

Tabarrini fra Umbrien er altid leveringsdygtig i kvalitetsvine, og det var også tilfældet denne gang.
Sagrantino di Montefalco Colle alle Macchie 2004 og Sagrantino di Montefalco Colle Grimaldesco 2005 til henholdsvis kr. 379,00 og kr. 225,00 er fremragende for ikke at tale om Sagrantino di Montefalco Passito 2004 til kr. 235,00.

Santa Maria laver både en solid Rosso di Montalcino 2007 til kr. 159,00, som koster kr. 179,00 i selection BB og en fin Brunello di Montalcino 2004 til kr. 319,00.

Til slut skal vi bestemt ikke glemme Vinosia, hvor vi fandt en Taurasi Riserva Rajamagra 2002, som var fast og fantastisk til kr. 229,00 sammen med igt vinen Marziacanale 2006 til kr. 229,00 som oser af lakrids og bare er lækker...


Paolo Pizzorni i festligt lag


En herlig eftermiddag i Arbejdermuseet i selskab med supervine fra Italien og masser af mennesker med interesse for vin.