Vinhulen.dk's Barolo tour 2008



Ren og ægte kærlighed er vel den term jeg skal bruge om Barolo - både som vin og vinområde. Intet andet sted i hele verden kan tænde gnisten i yours truly. Det er som en gammel cirkushest, der lugter savsmuld...
Så langt øjet rækker er der vinmarker. Det går op, det går ned. Borgtårnene i de enkelte byer rejser sig mod himlen, og andre byer ligger dybt under os.
Den bedste udsigt findes i La Morra, hvor en udsigtspost fra det højeste sted i området giver dig mulighed for at se alt i perspektiv i klart vejr. En oplevelse...



Hele turen til Barolo starter allerede i forberedelsesfasen. Og tro mig - der er meget at forberede, når man skal nå 18-20 producenter på en uge efter en lille biltur på 1.640 kilometer den ene vej, og tankerne om en biltur på 1.640 kilometer den anden vej igen.
Hvorfor vi ikke fløj?? - Spørg Sterling!
Hvorfor medbragte vi GPS? Ubrugelig - Satellitter kan ikke se i lag på moder jord, når de kigger ned fra oven. Det er et stort problem, når producenterne ligger i flere lag på skråningerne!



Sådan en tur til Barolo distriktet foregår ikke uden hjælp fra gode mennesker, som i udstrakt grad har stået bag vor meget succesfulde tur til Barolo. Et festfyrværkeri af god vilje, hjælpsomhed og stædighed sørgede for, at vi kom ind de rigtige steder på de rigtige tidspunkter.
Uden de mange mennesker som har trukket i de rigtige snore var dette projekt aldrig blevet det samme. Vi er meget taknemmelige for alles hjælp!




PÃ¥ billedet ses fra venstre Henrik, Thomas, Frank og Michael foran vort opholdssted La Giolitta.



En Barolo tur er heller intet uden en fast opholdadresse. Vi havde valgt en lejlighed hos La Giolitta hvor vi havde vor egen kælderlejlighed med plads til 6 personer og eventyrlig morgenmad med friske æg, salami, skinke og brød, pejs, kæmpe terrasse og en familie bestående af Daniela og Francesco, som hele tiden sørgede for, at vi kunne lade op til dagens begivenheder. Stedet er lige midt i Barolo by i rolige omgivelser og kan varmt anbefales. Der er også mulighed for at leje enkelt- og dobbeltværelser og priserne er fair i forhold til kvaliteten, som er høj!



Selve Barolo by havde ingen central placering i vore vinudflugter, undtaget Sergio Barale, men byen er jo essensen af Barolo, så selvfølgelig skulle vi bo der og så tage udflugter til Monforte d'Alba, La Morra, Serralunga d'Alba, Casteglione Falleto m.fl.




Vinhulen.dk under borgen i Barolo by i western style by night.

Programmet gennem hele ugen var relativt stramt, men det viste sig hurtigt, at det var en stor fordel ved det stramme program, da de enkelte områder ikke byder på mange andre aktiviteter end vin, vin og atter vin - herligt!

Nedenfor kan du se status på, hvem vi besøgte på vor Barolo tur og se status på specialartiklerne:

Barolo 2008 & 2009 - Godt 45 stemningsbilleder fra de 2 ture.
Barolo 2008 indledning - Online 19.11.2008
Giovanni Manzone - Online 25.01.2009
Giovanni Manzone - English version - Online 25.01.2009
Conterno Fantino- Online 25.01.2009
Conterno Fantino - English version - Online 25.01.2009
Schiavenza - Online 06.12.2008
Schiavenza - English version - Online 06.12.2008
Ettore Germano - Online 29.11.2008
Ettore Germano - English version - Online 29.11.2008
Luciano Sandrone - Online 17.10.2009
Aldo Conterno - Online 07.06.2009
Fratelli Barale - Online 22.05.2009
Brovia - Online 26.12.2008
Renato Ratti - Online 22.02.2009
Rocche dei Manzoni - Online 08.02.2009
Cascina Baricchi - Online 28.07.2009
Bruno Giacosa - Online 19.04.2009
Luigi Pira - Online 27.07.2009
Giacomo Conterno - Online 21.02.2009
Cascina Cucco - Online 22.03.2009
Guiseppe Mascarello - Online 20.12.2008

Gode restauranter i Barolo og omegn

Strada del Barolo - Oversigt over mulige besøg hos vinproducenter i området.

Når man har taget 3 smagninger over dagen, så kalder bruseren og et ordentlig måltid mad i en af byerne.
Her indtræder en gudeoplevelse - man kan spise og drikke vin til helt fantastiske priser.
Den første aften havde vi fornøjelsen af at drikke nogle af de vine, som vi vidste, at vi ikke skulle smage via besøg.
Som eksempel på prisen kan vi berette, at vi drak 1 flaske Barbaresco 2000 fra Ca'Roma (Barbaresco denne ene gang!) og 1 flaske Barolo Pajana 2004 fra Dominico Clerico ledsaget af 11 retter mad som en blanding af antipasti, primi og secondo inkl. kaffe og en lille kage. Samlet regning på ca. kr. 1.500 for 4 personer - det er da rørende billigt!!



Nu er Barolo og antipasti ikke den bedste kombination, så vi skiftede hurtigt til Dolcetto fra topproducenter, og drak herefter kun Barolo til hovedretterne....




Fru Schiavenza's gemmer - spær os inde med dem!



Det er vigtigt at få balance i tingene, når man er på ferie. Der skal en ferie til at lære at sætte pris på det nære og umiddelbare. Italienerne er gode til den diciplin. Her foregår alt i stille og roligt tempo, og når man er ved at være oppe i tempo omkring middag, så lukker man det ned hele mellem 12 og 15, så man ikke får stres - særligt uheldigt for en af Vinhulens udsendte, som spiser frokost på det tidpunkt :-)
Nå, nu er der jo ikke nogen der er døde af at springe et måltid mad over, så vi overlevede.
I et så stille område stiller man sig selv spørgsmålet "er det dem eller os der nyder livet?". Svaret kan ikke diskuteres - det er italienerne. Ingen stress, ingen uro, ingen disharmoni, ingen ævl og kævl - kun service, når det passer ind i programmet. Handler man i et af de lokale supermarkeder, så er det ikke en gymnasieelev i kassen. Næ nej, det er ejerne på 70-80 år (efterløn er ikke opfundet i Monforte d'Alba). Der tales med de lokale og man tager sig god tid, men hvem har ikke tid til at stå i kø efter en citron i 1½ time, når man har ferie? Så kan man også nyde udvalget af olivenolie, religionsfigurer og pålæg i alle afskygninger, mens man kigger på en lille håndskrevet hilsen på italiensk, hvor der ønskes tillykke med jubilæret på 43 år som butiksindehavere. Sådan Danmark, tag den. Ikke noget med at løbe fra pladsen.




En fin opvarmning til årgang 2001!

Iøjefaldende er det også, at italienerne helt sikkert bruger mere af deres disponible indkomst på tøj og sko end danskerne. Man skal virkelig gøre sig umage for ikke at falde igennem, når man går ud og spiser om aftenen. Nok lidt mere som dame end som mand.
Misforstå mig ikke - man kommer ind på restauranten med et stort smil fra ejeren næsten uanset påklædning, men jeg har en mistanke om, at smilet bliver til et grin, når man er passeret. Hold fast de klæder sig godt dernede. Ved hvert besøg minder jeg mig selv om, at sådan er det i Italien, men jeg bliver alligevel lige imponeret hver gang.
Her kan en mand på 60 også gå ud med en dame på 30 år, og alle synes, at det er helt ok og passende. Ikke en gang når der holdes i hånd over bordet, får man ravioli'en i den gale hals. Den slags kaldes vel simpelt rummelighed :-)




Nebbia - Den berømte tåge!



Nå, stay tuned! De næste uger bringer updates for hvert enkelt besøg med helt dugfriske og aktuelle smagsnoter...