ITALIENSKE MADOPSKRIFTER
SAUCE BOLOGNESE/RAGU ALLA BOLOGNESE


Opskrifter opdelt efter madtype:

Opskrifter opdelt efter region:

Opskrifter alfabetisk:






Print Test

Sauce Bolognese/Regu alla Bolognese (4 pers.)

Dette er én af Vinhulen.dk's absolutte yndlingsopskrifter, som vi oprindeligt har fået af en kvalitetsbevidst vinhandler...

Skal der tomat i en ægte italiensk sauce Bolognese?

Svaret er nej! Det tætteste du kommer er en lille skefuld tomastpuré for at runde retten af, men ingen tomater her - det er jo ikke den danske udgave :-)
Det er den ægte vare - det ægte italienske køkken....

Nogle opskrifter tilsiger ikke, at der skal vin i opskriften. Tro mig - der SKAL vin i opskriften for at få den klassiske ragu-smag frem...

Nogle foretrækker også, at man tilsætter en smule mælk for at gøre retten mere orange. Drop det - gå efter det mørke og lækre uden tricks!

Du skal bruge følgende ingredienser:

1 liter oksekødsbouillon
1 flaske Sangiovese eller Lambrusco
50 gram smør
1 gulerod
1 løg
1 stang selleri
100 gram pancetta (italiensk bacon)
120 gram hakket, magert svinekød
120 gram hakket, magert oksekød
1 spsk tomatpuré
Parmigiano Reggiano
en smule salt
en smule peber

Start med at lave bouillonen klar til brug (oksekødssuppe renset for grøntsager gennem si er velegnet, hvis du ikke vil lave den fra bunden)
SÃ¥ skal du igang med grundstammen i retten, il battuto.
Du tager løget, guleroden, selleriet og pancetta og hakker det helt fint. Når vi siger fint, så betyder det, at det skal være næsten smørbart.

Smelt nu smørret i en gryde. Når smørret er klart, putter du "il battuto" i og lader det tage smag i 15 minutter ved medium varme.

Efter 15 minutter kommer du det hakkede svine- og oksekød i retten og rører stille og roligt rundt til kødet begynder at blive gyldent.

Så tilsætter du ½ glas rødvin. Når det er dampet af, tilsætter du ½ glas varm bouillon.

Du fortsætter på medium varme, og hold godt øje med gryden.
Når vin/bouillon er næsten opsuget i kød og il battuto, tilsætter du igen ½ glas rødvin og ½ glas bouillon. Denne proces fortsættes en times tid.

Herefter tilsætter du en meget lille smule salt og peber og til allersidst tilsættes en spiseskefuld tomatpuré - bare lige for at runde retten af og binde herligheden sammen.

SÃ¥ er du klar til at servere retten med enten spaghetti eller penne.

Penne er særligt velegnede til at få masser af ragu/sauce med i munden, hvilket kan være vanskeligt med spaghetti, hvis du ruller korrekt op med ske og gaffel. Derfor bruger vi oftest penne til denne ret.

Kom gerne masser af friskrevet Parmigiano Reggiano over retten!

Retten stammer fra regionen Emilia Romagna i Norditalien.

Sauce Bolognese tager sit navn efter byen Bologne, der netop ligger i regionen Emilia Romagna.

Det er også grunden til, at man anvender en flaske Sangiovese eller en flaske Lambrusco i maden - egnens egne vine til egnens egne opskrifter.

Vinforslag:

Det er egentlig ret basalt, hvad man skal/kan drikke til Sauce Bolognese med spaghetti - den klassiske Lady & Vagabonden ret - dog uden kødboller.

Du har allerede brugt en flaske Lambrusco eller en flaske Sangiovese, så du fortsætter selvfølgelig med at drikke en af disse dejlige vine til maden, så tingene passer sammen.

Alle opskrifter i dette afsnit er lavet med kærlighed og friske ingredienser.
Det er derfor meget vigtigt, at du husker at give dig selv god tid og benytte de bedste råvarer for at opnå det bedste resultat i dit eget køkken!

Vinhulen.dk
2014













































s