Vinsmagning hos Carlo Merolli & Cibi e Vini

Tirsdag den 25. august 2010 var der vinsmagning på Restaurant Kanalen - arrangeret af Carlo Merolli i samarbejde med Cibi e Vini.

Retfærdighedsvist skal det siges, at hovedparten af vinene i smagningen var leveret af Carlo Merolli, mens Fabio fra Cibi e Vini stod for 7 spændende vine fra forskellige dele af Italien. 2 ægte italienere for fuld udblæsning!


Stilhed for rykind til smagningen på Restaurant Annekset


Publikum havde mulighed for at smage vine fra følgende producenter:

Ioppa Fratelli Giampiero & Giorgio
Fattoria di Luiano
Quercecchio
Pojer & Sandri
Instituto San Michele
Tavignano
Mauro Mascarello
Cascina Cucco
Schiavenza
Ronci di Nepi
Tenuta dell’Abate
Weingut Lentsch
Christian Kerschbaum
Ca’Orologio
Tenuta di Ghizzano
Cooperativa Aurora

Smagningen foregik i Annekset ved siden af restauranten, og deltagerne var inviteret via de to vinhandleres nyhedsbrev.

Smagningen strakte sig fra kl. 14.00 til kl. 18.00 og da vi ankom lidt over kl. 15.00, var der allerede en del gæster, der havde benyttet lejligheden til at kigge forbi.

Hovedattraktionen var vinene fra IOPPA Fratelli Giampiero & Giorgio, der selv var tilstede med et meget bredt udvalg af deres vine fra det nordlige Piemonte.

Det strakte sig fra deres bordvine lavet på lokale druer som Uva Rara og Vespolina. Deres mindre tanintunge varianter af Barbera og Nebbiolo Rosato til deres Ghemme vine lavet på 85% Nebbiolo og 15% Vespolina.
Både deres ”almindelige” Ghemme fra 2004 og deres 2 enkeltmarks Ghemme fra henholdsvis den meget mineralske Balsina og den meget lerholdige Santa Fe var absolut et godt bekendtskab. Og jeg er sikker på, at ved en gensmagning kan den ”almindelige” Ghemme fra 2004 få prædikatet ”Kanonvin til prisen” med sine 160,00 DKK ved 12 flasker.

Det skal med det samme siges at selv om dette er Nebbiolo fra Piemonte, er der ikke tale om en Barolo under andet navn. Men et rigtigt godt alternativ med mange af de samme smagsnuancer og Vespolina’ens krydrede undertoner.

Enkeltmarksvinene er et tydeligt eksempel på at jordbundsforhold kan frembringe vine med vidt forskellige karakteristika på trods af at de produceres helt ens og ligger en spytklat fra hinanden.


Ingen vinsmagning uden glas....


Fra Piemonte skal også nævnes, at der var Barolo enkeltmarksrepræsentanter fra Cascina Cucco’s Cerrati, Schiavenza’s Prapo og Mauro Mascarello’s Villero. Her vil jeg personligt gerne fremhæve Prapo 2005 og i særdeleshed Villero 2004. Her er der utrolig meget kvalitet til henholdsvis kr. 215,00 og kr. 295,00 ved 12 flasker.

Fra Montalcino kan vi nævne Quercecchio’s Rosso de Montalcino fra 2008. Den er super drikkeklar lige nu. Med en næse af modne røde bær og en dejlig lidt atypisk friskhed med masser af saftige nuancer af rød frugt med en snert af modne ribs og en let frugtig sødme i finishen.
Den skal drikkes nu, og man må tro, der regnes med at den bliver populær, da den i kataloget var sat til 85,00 DKK, men 90.00 DKK ved 12 flasker. Uanset om du køber 1 af gangen eller 12, så er det ”Kanonvin til prisen”

Der var også mange repræsentanter fra Alto Adige/Trentino, og vi kan fremhæve Tiroldigo 2009 og Traminer Aromatico 2009 fra Istituto San Michele, Pinot Nero 2006 Redonel Pianezzi fra Pojer & Sandri, Cibi e Vini’s Økologiske Pinot Nero 2008 Velturno/Feldthurns Bolzano fra Christian Kerschbaum og som et godt bud på en ”frikadelle vin, den prisvenlige Capriolo 2008 Dolomiti fra Weingut Lentsch.
Sjovt at se vine fra et sted man selv kender mest som en motorvejsfletning på vejen til skiferien i Dolomitterne.

Under arrangementet blev der serveret brød og små hapse-lækkerier fra restaurant kanalen.

Skulle man være så heldig at kunne deltage I fremtidige smagninger, kan vi kun anbefale, at man kommer tidligt, da der omkring fyraftenstid er pænt fremmøde ved smagebordene.

Frank Gooding
Vinhulen.dkCopyright 2010
Vinhulen.dk