Tilmeld dig vort nyhedsbrev: Nyhedsbrev
Flere nyheder: Vinhulen
Spørgsmål eller kommentarer til Vinhulen.dk: vinhulen@hotmail.com

Viniditalia 2008

Den 29. februar og 1. marts 2008 kørte den årlige begivenhed Viniditalia af stablen i Marketenderiet på Gl. Køge Landevej i Valby for 6. år i træk. Igen i år var vinmessen arrangeret af Birger Vejrum ( Langhe Vine) og Tom Brandis (Domaine Brandis).

Det er efterhånden en meget traditionsrig begivenhed hvor 20 vinhandlere deltager sammen med en kaffeproducent og så undertegnede. Der kunne i år smages henved 300 forskellige vine fra hele Italien.

Lad det være sagt med det samme. Vi taler HELE Italien. Som årene skrider frem er modet blevet større og større hos importørerne, og hvor det før i tiden primært var Barolo, Brunello di Montalcino og Amarone della Valpolicella som publikum kom efter, så er det i dag meget mere varieret. Nuvel - det er fortsat Piemonte, Veneto og Toscana som er de sikre kort og de bedste vine, men også regioner som Sicilien, Alto Adige/Trentino, Friuli og Basilicata er smukt repræsenteret, og det klæder så stor en vinmesse, hvor mere end 900 mennesker kigger forbi over 2 dage....

Dejligt er det ogå at se og konstatere, at vinmessen har fundet et sted, hvor der er rigeligt med plads til alle besøgende og udstillere uden mas og skub. Det betyder meget, når oplevelsen skal være perfekt. Det fortjener ros.
Det er også rart at se, at der er små hyggekroge, hvor man kan stille sig og kortvarigt samle tankerne og koncentrere sig om næste smagning.

På Vinhulen.dk hygger vi os hvert år. Vi taler med alle jer, der kommer forbi vor stand, vi drøfter vin med udstillerne, og vi smager os igennem alle vinene over de 2 dage, så vi kan bringe dig de bedste oplevelser fra messen. Det er en begivenhed, som vi glæder os til hvert år.
Derudover præsenterer vi en række såkaldte "museumsflasker" - vin som har fået nogle år på bagen, men hvor man kan smage den udvikling, vinene gennemgår over tid. Om ikke andet så er det en reminder om, at vin ikke altid bliver bedre af at blive gemt!

Apropos sidstnævnte sætning, så bliver vi altså nødt til at nævne det igen! Det er altså ikke i orden at lade vinene overnatte tilproppet fra fredag til lørdag og "genbruge" dem i 1. session lørdag eftermiddag.
Gæsterne er for et stort antals vedkommende kendere af italienske vine, og det er INGEN oplevelse at smage en oxyderet vin, når man forventer en frisk vin. Det sælger man ingen vin på.
Vi understreger, at det kun var enkelte steder, at dette forekom, men det er en brist, som SKAL aflives til 2009.

Nedenfor bringer vi dig en oversigt over de vine, som vi fandt havende den absolut bedste kvalitet og værende de mest interessante på vinmessen:

Brunello Vin
Rosso di Montalcino 2006 - Sassetti Livio Pertimali
Brunello di Montalcino 2003 - Sassetti Livio Pertimali
Istriciaia 2005 - La Querciolina

Cibi e Vini
I Rennero (Merlot) 2000 - Gualdo del Re
Infernot 2004 - Cabanon

Domaine Brandis
Barolo "Boscaretto" 2003 - Principiano
Chianti Classico Riserva "Rancia" 2004 - Felsina
Fontalloro 2004 - Felsina

Fiasco Vine
Vino Nobile di Montepulciano Riserva 2004 - Le Berne

Gobi Vin
Barbaresco "Marcerini" 2004 - Pelissero

Korsholm Wine
Barolo "Rocche" 1999 - Aurelio Settimo

KuhnellWine
Nicole 2005 - Cosimo Maria Masini
San Martino - La Cipriana

Langhe Vine
Barbera d'Asti Sup. "Ruge" 2004 - Crissante Alessandria

Laudrup Vin & Gastronomi
Barolo "Bussia", Silvano Bolmida

Le Papillon Vinimport
Vino Nobile di Montepulciano Riserva 2003 - Poggio alla Sala

Michael Jepsen Vinimport
Brachetto - Sarotto

Niche Vine
Chianti Classico 2004 - Castello di Fonterutoli
Vino Nobile di Montepulciano "Salco Evoluzione" 2001 - Salcheto

Philipson Wine
Guidalberto 2005 - Tenuta San Guido

Rudersdal Vin
Barolo "Permanno" 2001 - Cascina Bongiovanni
Langhe Rosso "Falletto" 2005 - Cascina Bongiovanni

U & Wine
Amarone della Valpolicella Classico "Crosara" - Montresor
Recioto della Valpolcella "Le Arle" - Guiseppe Lonardi

Viniropa
Barolo "Cerreta 2003 - Ettore Germano
Bolgheri Rosso 2006 - Giovanni Chippini

Vintjeneren
Giorgio Primo - Fattoria La Massa