Vinnyheder - Døgnet rundt

Scrio vertikalsmagning hos Cibi e Vini.

Alle italienske vinentusiaster kender producenten Le Macchiole for enten vinene Messorio, Paleo eller netop Scrio, som var denne eftermiddags tema hos Cibi e Vini på Christianshavn.
Scrio er på 100% syrah drue, og vi skulle smage årgangene 1997, 1998, 1999, 2000, 2001 samt 2003!

For jer der ikke ved det, kan vi berette, at Fabio og Mie ejer Cibi e Vini. Fabio er italiener, mens Mie er dansk.

Cibi e Vini på Chr.Havn har KUN vine og fødevarer som holder den højeste kvalitet fra start til slut. Ellers kommer det ikke på hylderne. Forretningen er een af de hyggeligste steder på Danmarkskortet, når man er til italiensk mad og vin (Cibi e Vini)!

Fabio og Mie var faktisk producenten Le Macchiole's første kunder år tilbage. Det sikrer fortsat, trods producentens berømmelse i den store verden, en beskeden årlig tildeling af vinene.

Eugenio Campolmi realiserede sine drømme i 1983 og skabte Le Macciole, og var i stand til at forudse markedets udvikling og forbrugernes ønsker. Han forudså dog næppe den dag, da Fabio og Mie en varm sommerdag ankom på cykel til vingården i henholdsvis korte bukser og kjole. Eugenio gik i marken og tog vel imod. Resten er vel historie....

Eugenio døde desværre i 2002, og siden dengang er det hans kone Cinzia, som har drevet virksomheden i respekt for Eugenios filosofi. Le Macchiole dækker i dag 22 hektarer.

Hvordan er Scrio vinene så? Jo, de er først og fremmest meget forskellige. Der er mere forskellighed i udtrykket i de forskellige årgange, end der er i f.eks. Messorio (100% Merlot)eller Paleo (100% Cabernet Franc). De bedste er uden tvivl årgang 1998, 1999 og 2001, mens de øvrige er gode vine, men ikke helt har kvaliteten til at erhverve 3 glas på objektivt grundlag.

Nedenunder får du de enkelte smageresultater:

VIN&PRODUCENT
ÅR
PRIS
FORHANDLER
GLAS/RATING
DATO
KOMMENTARER/BEMÆRKNINGER
Scrio, Le Macchiole 1997 750,00 Cibi e Vini 13.10.2007 Dyb og mørk i farven. Utrolig lækker animalsk næse med tjære, mokka, viol og mint. Elegant struktur med nogen tør tannin, smagen er lidt hul med bolværk og lædertoner. Lidt tør kort finish med middel længde. Vinen mangler den sidste intensitet til de 3 glas.
Scrio, Le Macchiole 1998 750,00 Cibi e Vini 13.10.2007 Dyb tæt næsten sort farve. Delikat parfumeret animalsk næse -lige på kanten til gyldetank, med toner af læder og mynte. Intens i smagen med mørke bær, bolværk og kaffe, fyldig i strukturen med godt tanninbid, det hele i flot balance. Lækker let parfumeret finish med flot længde. Et brag af en vin, de 3 glas er ikke til at komme udenom.
Scrio, Le Macchiole 1999 750,00 Cibi e Vini 13.10.2007 Blæksort farve. Afsindig lækker næse med sukat, kardemomme, parfumeret solbærblade og ristet kaffe. Fed cremet fyldig struktur med moden smag af sødmefuld solbærfrugt, læder og marcipantoner. Tanninerne kan stadig mærkes uden at være dominerende, det hele er flot afstemt og i balance. Intens finish med længde i verdensklasse. Vi har smagt vinen tidligere og var lidt bange for, om frugten kunne stå distancen. Lad os blot her konstatere, at det kunne den. Hvem sagde, at der ikke kan laves Syrah vin i Italien, Guigal og alle i andre, kom bare an !!!!!.
Scrio, Le Macchiole 2000 750,00 Cibi e Vini 13.10.2007 Dyb mørk farve. Spændende næse med duft af apotek, kokus og et strejf af mint. Fyldig blød cremet struktur, frisk i smagen som er præget af blommefrugt og peber. Vinen har en flot harmonisk helhed og blød cremet finish med solid længde. Vi har ved tidligere lejlighed tildels vinen 3 glas, men ved denne smagning manglede vinen det sidste gear til de 3 glas, men absolut en flot lavet vin.
Scrio, Le Macchiole 2001 750,00 Cibi e Vini 13.10.2007 Dyb sort farve. Frisk intens næse med solbærblade, svedske, marcipan og mynte. Flot fyldig vin med godt bid og massiv frugtstruktur med smag af solbærblade og lakrids. Vinen er meget potent og ekstremt godt sat sammen. Super finish, flot og lang. Lækker vin som stadig har megapotentiale og godt af et par år mere på bagen. De 3 glas kan ikke diskuteres.
Scrio, Le Macchiole 2003 750,- Cibi e Vini 13.10.2007 Blæksort farve. Frisk næse med urte, smørkaramel og kokus fra fadet. Blød cremet lidt varm struktur med smag af kokus, mørke bær og karamel. Vinen er meget harmonisk og har en blød frugtet finish med god længde. Dejlig vellavet vin.

Nu var dagen ikke slut endnu! Det er den aldrig hos Cibi e Vini.
Mie havde svedt over kødgryderne hele dagen, og det resulterede i den ubetinget bedste Osso Buco jeg nogensinde har smagt. Osso Buco er italiensk og henfører til "hullet knogle", som netop kendetegner skank med det karakteristiske hul i midten med marv. Osso Bucco er en klassisk italiensk ret, som basalt består af kalve- eller okseskank, som har kogt i timevis sammen med grøntsager, citrontimian, hvidvin, tomatsauce m.v.
Det er MEGET vigtigt, at du køber skanken hos den lokale slagter, som du har tillid til. Kødets kvalitet er helt afgørende for resultatet. En slagter har kærligheden til kødet. Det er denne kærlighed, der ender på din tallerken i sidste ende.
Kombinationen af marven fra skanken og grøntsager med videre giver den mest intense smag. Det var VERDENSKLASSE.
Med særlig tilladelse fra Mie bringer vi opskriften her:

Mie Simoncini's hjemmelavede Osso Buco

Nu var dagen endnu ikke helt omme. Fabio og Mie er begyndt importen af en lækker chokolade, som indeni rummer en slags kikseanordning, som giver sprødhed. Til hele herligheden er tilsat forskellige smagsvarianter - orange, citron, kaffe, nougat eller krokant.
Chokoladen fås i æsker med mellem 20 og 30 stk. til en pris af kr. 79,00. Det er himmelsk, og undertegnede måtte selv erhverve 4 kasser. Skynd dig - der er rift om varene!!

Når det trækker i undertegnede for at drøne til Italien og opleve livet, så kan det altid dæmpes med et besøg hos Fabio og Mie. Det er et herligt lille stykke af Italiens stemning, som er flyttet til København.