ITALIENSK VIN - REGION VENETO

Click for Venice, Italy Forecast


KVADRATKILOMETER: 18.365 - 8.største region
INDBYGGERE: 4.915.123 (01/2016) - 5. største region
HOVEDBY : Venezia
ANTAL PROVINSER: 7
ANTAL KOMMUNER: 581
PROVINSER : Verona, Vicenza, Belluno, Treviso, Venezia, Padova, Rovigo
LANDSKAB: Bjerglandskab: 29,1% / Bakkelandskab 14,5% / Fladland: 56,4%
DOCG KLASSIFICEREDE VINE :

Amarone della Valpolicella, Recioto della Valpolicella, Bardolino Superiore, Recioto di Soave, Recioto di Gambellara, Conegliano Valdobbiadene and Colli Asolani, Soave Superiore
DOC KLASSIFICEREDE VINE:

Arcole, Bagnoli, Bardolino, Bianco di Custoza, Breganze, Colli Berici, Colli di Conegliano, Colli Euganei, Conegliano Valdobbiadene, Corti Benedettine del Padovano, Gambellara, Garda, Lison-Pramaggiore, Lugana, Merlara, Montello e Colli Asolani, Monti Lessini o Lessini, Riviera del Brenta, S.Martino Della, Soave, Valdadige, Valpolicella, Valpolicella Ripasso, Vicenza, Vini del Piave o Piave
PRIMÆRE DRUER

Corvina, Rondinella, Molinara

DE MEST KENDTE VINES KARAKTERISTIKA

Amarone della Valpolicella DOCG:
Vi befinder os i Verona provinsen i den vestlige del. Amarone della Valpolicella produceres i et bælte gående fra Adige floden i vest til kommunen Cazzano di Tramigna i øst. Produktionsområdet for Amarone della Valpolicella er kendetegnet ved, at der gennem hele området løber en række vandløb eller åer fra nord mod syd, som har dannet dalenes form.
Amarone della Valpolicella fik sin DOCG i 2010 efter at være blevet DOC i 1968. Amarone della Valpolicella skal produceres på 45-95% Corvina drue, hvoraf maksimalt 50% må udgøres af Corvinone. Derudover skal vinen indeholde 5-30% Rondinella. Der må tilsættes op til 25% andre ikke aromatiske blå druer, hvoraf maksimalt 10% af en druetype. Vinen skal minimum holde en alkoholprocent på 14,0. Vinen skal lagre 2 år at regne fra den 1. december i produktionsåret.

Valpolicella DOC, Valpolicella Classico DOC, Valpolicella Classico Superiore DOC & Valpolicella Superiore DOC:
Vi befinder os som sagt i Verona provinsen i den vestlige del. Valpolicella produceres i et bælte gående fra Adige floden i vest til kommunen Cazzano di Tramigna i øst. I vest støder Valpolicella-området i øvrigt op til Bardolino’s produktionsområde.
Valpolicella & Valpolicella Classico skal produceres på 40-80% Corvina drue, hvoraf maksimalt 50% må udgøres af Corvinone. Derudover skal vinen indeholde 5-30% Rondinella. Der må tilsættes op til 15% andre ikke aromatiske blå druer, hvoraf maksimalt 10% af en druetype. Skal holde en minimum alkoholprocent på 11,0%.
Valpolicella Classico Superiore & Valpolicella Superiore skal holde en minimum alkoholprocent på 12,0 og lagre minimum 1 år at regne fra 1. januar efter høståret.
Vinen fik sin DOC i 1968. Siden revideret et utal af gange, men DOC fastholdes fortsat.

Bardolino Superiore DOCG:
Bardolino Superiore hører til i den vestlige del af regionen. Danskerne kender oftest området gennem utallige ferieture til området omkring Gardasøen. Gardasøen er nemlig nabo til produktionsområdet for Bardolino Superiore. Bardolino er plantet mellem Gardasøen på den vestlige side og produktionsområdet for Valpolicella og Amarone della Valpolicella på den højre. I dette smalle bælte foregår produktionen af Bardolino Superiore og Bardolino. Bardolino Classico området ligger i den nordlige del af bæltet. Geografisk befinder vi os i provinsen Verona, som er en af 7 provinser i Veneto.
Bardolino Superiore blev DOCG vin i 2001, og har været DOC siden 1968.
Bardolino Superiore skal produceres på Corvino Veronese 35-65%, hvor maksimalt 10% må udgøres af Corvinone. Endvidere skal vinen indeholde 10-40% Rondinella. Der må tilsættes Molinara Rossignola (Rossetta), Barbera, Sangiovese, Marzemino, Merlot eller Cabernet Sauvignon med maksimalt 20%, hvoraf en enkelt drue maksimalt må udgøre 10%.
Bardolino Superiore skal holde en minimum alkoholprocent på 12,0%. Vinen skal lagre 1 år regnet fra den 1.november i produktionsåret.
GEOGRAFI

Grænse mod sydøst: Adriaterhavet
Grænse mod nord: Østrig
Grænse mod nordøst: Friuli/Venezia Giulia
Grænse mod nordvest: Trentino/Alto Adige
Grænse mod sydvest: Lombardiet
Grænse mod syd: Emilia Romagna

KLIMA
MIN/MAX TEMPERATURER.

VENEDIG
Jan. 1/6, Feb. 1/7, Mar. 5/11 Apr. 9/16, Maj 14/21, Jun. 17/25, Jul. 19/28, Aug. 19/28, Sep. 16/24, Okt. 20/19, Nov. 8/13, Dec. 3/7
VERONA
Jan. 0/6, Feb. 1/9, Mar. 5/13, Apr. 9/18, Maj 12/22, Jun. 15/26, Jul. 17/29, Aug. 17/27, Sep. 14/24, Okt. 10/18, Nov. 6/12, Dec. 2/8

Klimaet i Veneto er varmt og frugtbart i den vestlige og sydøstlige del. Vestpå p.g.a. Gardasøens påvirkning og bjergenes læfaktor. Sydøst på bliver klimaet mildere og mildere jo længere man kommer over p.g.a. Adriaterhavet. Alperne er mod til at beskytte mod de kolde vinde fra nord. Mod nord er klimaet meget koldere, da Veneto i nord støder op til bjergene og landskabet derfor er betydeligt højere beliggende. Temperaturen falder som bekendt, når man kommer i højden. Veneto er ligesom Piemonte præget af tåge, som opstår når kold luft fra det nord mødes med varm luft fra syd og fugtindholdet fra søerne og havet er højt. Derfor er vindyrkningsområderne ofte indhyldet i tåge.
DE BEDSTE ÅRGANGE

AMARONE DELLA VALPOLICELLA: 2013, 2007, 2006, 2004, 2000, 1997, 1995, 1990, 1988, 1983

RIGTIGT GODE PRODUCENTER:
Dal Forno, Quintarelli, Allegrini, Brigaldara, Maculan, Corte Sant'Alda, Corte Sant'Alda, Bertani, Tommaso Bussola, Le Ragose, Viviani, Serfini & Vidotto, Stefano Accordini, Speri, Tedeschi, Masi, Marion

GODE PRODUCENTER:
Le Salette, Trabucchi, Campagnola, Michele Castellani, Zenato, Lorenzo Begali, Vila Monteleone, Luigi Brunelli, Angelo Nicolis e Figli, Massimino Venturini, Corteforte, Cantine Sociale Valpolicella, Mazzi, Tommasi, Serego Aligheri

HOLD ØJE MED:
Vigneto Due Santi
VINHULEN.DK'S ARTIKLER ITALIENSK VIN RELATERET TIL REGIONEN.

Oversigt over samtlige vinartikler
Vinsmagning - Cantina Terlano
Nino Franco - Prosecco - Vinsmagning Winemakers dinner 2014 - Il Marroneto - Brunello di Montalcino
Winemakers dinner 2015 - Stefano Accordini
Winemakers dinner 2015 - Tommaso Bussola
Temasmagning 2003 - Danmarks bedste Amarone della Valpolicella
Temasmagning 2005 - Valpolicella under kr. 100
Temasmagning 2005 - Valpolicella 2005 over kr. 100
Temasmagning 2006 - Amarone della Valpolicella op til kr. 225,00
Temasmagning 2006 - Amarone della Valpolicella over kr. 225,00
Temasmagning 2011 - Piemonte vs. Veneto
Temasmagning 2013 - Amarone della Valpolciella
Boganmeldelse: Amarone
Amarone - Sværvægteren fra Valpolicella + kæmpe smagning af 80 Amaroner
Vinbutik - Amaronespecialisten
Amarone - og vinene fra Valpolicella
Temasmagning 2011 - VOGADenmark

Italienske vinguider

3 glas vine vurderet af Vinhulen.dk

3 glas vine 2008 - Vinhulen.dk
3 glas vine 2009 - Vinhulen.dk
3 glas vine 2010 - Vinhulen.dk
3 glas vine 2011 - Vinhulen.dk
3 glas vine 2012 - Vinhulen.dk
3 glas vine 2013 - Vinhulen.dk
3 glas vine 2014 - Vinhulen.dk
3 glas vine 2015 - Vinhulen.dk
3 glas vine 2016 - Vinhulen.dk
3 glas vine 2017 - Vinhulen.dk


Gambero Rosso

Gambero Rosso 2002
Gambero Rosso 2003
Gambero Rosso 2004
Gambero Rosso 2005
Gambero Rosso 2006
Gambero Rosso 2007
Gambero Rosso 2008
Gambero Rosso 2009
Gambero Rosso 2010
Gambero Rosso 2011
Gambero Rosso 2012
Gambero Rosso 2013
Gambero Rosso 2014
Gambero Rosso 2015
Gambero Rosso 2016
Gambero Rosso 2017


Vini di Veronelli

Veronelli 2004
Veronelli 2005
Veronelli 2006
Veronelli 2007
Veronelli 2008
Veronelli 2009
Veronelli 2010
Veronelli 2011
Veronelli 2012
Veronelli 2013
Veronelli 2014
Veronelli 2015
Veronelli 2016
Veronelli 2017


DueMilaVini

DueMilaVini 2005
DueMilaVini 2006
DueMilaVini 2007
Duemilavini 2008
Duemilavini 2010
Duemilavini 2011
Duemilavini 2012
Duemilavini 2013
Duemilavini 2014
Duemilavini 2015
Duemilavini 2016
Duemilavini 2017


Vini Espresso

Vini Espresso 2010
Vini Espresso 2012
Vini Espresso 2013
Vini Espresso 2014
Vini Espresso 2015
Vini Espresso 2016
Vini Espresso 2017


Guida Vitae

Guida Vitae 2017

Siden er sidst opdateret : 27.02.2017