ITALIENSK VIN - REGION SARDINIEN

Click for Cagliari, Italy Forecast


KVADRATKILOMETER: 24.000 - 3. største region
INDBYGGERE: 1.658.138 (01/2016) - 11. største region
HOVEDBY : Cagliari
ANTAL PROVINSER: 4
ANTAL KOMMUNER: 377
PROVINSER : Sassari, Nuoro, Cagliari, Oristano
LANDSKAB: Bjerglandskab: 13,6% / Bakkelandskab 67,9% / Fladland: 18,5%
DOCG KLASSIFICERET RØDVIN :

Ingen
DOC KLASSIFICERET RØDVIN :

Alghero, Arborea, Campidano di Terralba/Terralba, Cannonau di Sardegna, Carignano del Sulcis, Girò di Cagliari, Mandrolisai, Monica di Cagliari, Monica di Sardegna
PRIMÆRE DRUER

Italienske druer: Monica, Cannonau, Bovale Sardo, Sangiovese
Franske druer: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
DE MEST KENDTE VINES KARAKTERISTIKA

Cannonau di Sardegna DOC:
Cannonau di Sardegna består af 3 ord, hvoraf det første er navnet på druen og de 2 sidste ord betyder fra Sardinien. Altså Cannonau fra Sardinien. Det er til at forstå. Hvad der derimod er langt sværere for videnskaben at overkomme forståelsesmæssigt er druens oprindelse, som man faktisk ikke har 100% styr på. Det menes generelt blandt de fleste kendere, at druen Cannonau stammer fra Spanien, hvorfra den blev bragt til øen i det 14. århundrede. Det var i den tidsperiode, at Spanien dominerede øen. Der argumenteres for, at druen i slående grad minder om Canonazo Seville og Granaxa Aragon. I Danmark er vi mest opmærksomme på, at det er den samme drue som Grenache, som vi så udmærket kender fra Rhone vinene.
Cannonau di Sardegna fik sin DOC i 1972. Cannonau di Sardegna skal produceres med druer dyrket på Sardinien.
Der findes en lang række forskellige typer af Cannonau di Sardegna. Fælles for alle er, at Cannonau di Sardegna skal produceres på minimum 90% Cannonau drue. Derudover er der mulighed for at tilsætte op til 10% andre blå druer, som er tilladt efter den italienske vinlov og lokale regler for vinproduktion.

Monica di Sardegna DOC:
Fik sin DOC i 1972. Produktionsområdet må siges at være særdeles bredt. Monica di Sardegna må nemlig produceres på hele øen, så der er frit slag i bolledejen.
Monica di Sardegna skal produceres på minimum 85% Monica drue. Derudover er der mulighed for at tilsætte op til 15% andre blå druer, som er tilladt efter den italienske vinlov og lokale regler for vinproduktion på Sardinien. Monica di Sardegna skal indeholde en minimum alkoholprocent på 11,0. Der er ingen krav om lagring. Riserva-udgaven skal indeholde en minimum alkoholprocent på 12,5. Vinen må tidligst frigives til salg den 1. september året efter høståret – altså en lagring på ca. 11 måneder.
GEOGRAFI

Sardinien har vand på alle 4 sider, da det er en ø placeret midt i Middelhavet til venstre for den italienske vestkyst.
KLIMA
MIN/MAX TEMPERATURER.

CAGLIARI
Jan. 6/13, Feb. 7/14, Mar. 9/17, Apr. 11/20, Maj 13/24, Jun. 17/29, Jul. 20/32, Aug. 21/31, Sep. 19/28, Okt. 15/24, Nov. 12/19, Dec. 9/15


DE BEDSTE ÅRGANGE

2010, 2009
VINHULEN.DK'S ARTIKLER ITALIENSK VIN RELATERET TIL REGIONEN.

Oversigt over samtlige vinartikler

Italienske vinguider