ITALIENSK VIN - REGION MARCHE

Click for Pescara, Italy Forecast


KVADRATKILOMETER: 9.693 - 15. største region
INDBYGGERE: 1.543.752 (01/2016) - 13. største region
HOVEDBY : Ancona
ANTAL PROVINSER: 4
ANTAL KOMMUNER: 246
PROVINSER : Pescaro & Urbino, Ancona, Macerata, Ascoli Piceno
LANDSKAB: Bjerglandskab: 31,2% / Bakkelandskab 68,8% / Fladland: 0,0%
DOCG KLASSIFICERET RØDVIN :
Rosso Conero Riserva
DOC KLASSIFICERET RØDVIN :

Colli Maceratesi, Colli Pesaresi, Esino, Lacrima di Morro d'Alba, Offida, Rosso Conero, Rosso Piceno
PRIMÆRE DRUER

Italienske druer: Montepulciano, Sangiovese
Franske druer : Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
DE MEST KENDTE VINES KARAKTARISTIKA

Rosso Conero Riserva DOCG:
Fik sin DOC i 1967, mens Rosso Conero Riserva fik sin DOCG i 2004. Rosso Conero DOC og Rosso Conero Riserva DOCG blev hermed adskilt.
Produktionsområdet er så tæt på Adriaterhavet, at man nærmest ikke kan komme tættere på havet. Appenninerne gennemløber hele vinregionen Marche, så derfor er der en fysisk grænse for, hvor langt ind i landet man kan komme rent vinproduktionsmæssigt. Der er en ca. 40 km zone. Rosso Conero Riserva må produceres i hele Monte Conero zonen inklusiv kommunerne Ancona, Camerano, Offagna, Sirolo og Numana samt dele af kommunerne Osimo og Castelfidardo.
Rosso Conero Riserva skal produceres på Montepulciano druen 85-100% med mulighed for at benytte op til 15% Sangiovese drue. Rosso Conero Riserva skal holde en alkoholprocent på minimum 12,5%. Rosso Conero Riserva skal lagre 2 år, regnet fra den 1. november i høståret. Vinen er således godt 2 år gammel, før den må frigives til salg.

Rosso Conero DOC:
Fik sin DOC i 1967. Rosso Conero produceres i provinsen Ancona helt ud til Adriaterhavet. Faktisk er produktionsområdet så tæt på Adriaterhavet, at man nærmest ikke kan komme tættere på havet. Rosso Conero skal indeholde minimum 85% Montepulciano drue med mulighed for at benytte op til 15% andre ikke aromatiske druer, som er tilladt efter italiensk vinlov og af Marche regionen. Rosso Conero skal holde en alkoholprocent på minimum 11,5%. Der er ingen krav om lagring.

Rosso Piceno DOC:
Rosso Piceno produceres generelt i provinserne Ancona, Macerata og Ascoli Piceno. Undtaget fra dette område er zonen, hvor der produceres Rosso Conero. Fik sin DOC i 1968.
Der er 4 typer af vinen. Rosso Piceno, Rosso Piceno Novella, Rosso Piceno Sangiovese og Rosso Piceno Superiore.
Rosso Piceno må produceres i provinserne Ancona, Macerata og Ascoli Piceno indtil Senigallia med undtagelse af dele af Montana og Fondovalle og hele produktionsområdet for Rosso Conero. Der skal benyttes 35-70% Montepulciano drue og 30-50% Sangiovese drue. Derudover kan der bruges lokale druer tilladt i regionen og efter loven med op til 15%. Rosso Piceno skal holde en minimum alkoholprocent på 11,5%. Der er ingen krav om lagring. Novello udgaven kan nøjes med 11,0%
Rosso Piceno Sangiovese må produceres i provinserne Ancona, Macerata og Ascoli Piceno indtil Senigallia med undtagelse af dele af Montana og Fondovalle og hele produktionsområdet for Rosso Conero. Der skal benyttes minimum 85% Sangiovese drue. Derudover kan der bruges lokale druer tilladt i regionen og efter loven med op til 15%. Rosso Piceno Sangiovese skal holde en minimum alkoholprocent på 11,5%. Der er ingen krav om lagring.
Rosso Piceno Superiore må produceres i dele af i alt 10 kommuner og i kommunernes fulde område f.s.v.a. Offida, Castorano and Acquaviva Picena. Det er et meget snævert område i forhold til de øvrige typer. Der skal benyttes minimum 85% Sangiovese drue. Derudover kan der bruges lokale druer tilladt i regionen og efter loven med op til 15%. Rosso Piceno Superiore skal holde en minimum alkoholprocent på 12,0%. Vinen må tidligst frigives til salg 1. november året efter høståret. Der er ingen krav om lagring på fade, men det anbefales, da dette frembringer en mere kompleks vin.
GEOGRAFI

Grænse mod nord: Emilia Romagna
Grænse mod nordvest: Toscana
Grænse mod øst: Adriaterhavet
Grænse mod syd: Abruzzo
Grænse mod sydvest: Lazio
Grænse mod vest: Umbrien

KLIMA
MIN/MAX TEMPERATURER.

ANCONA
Jan. 3/8, Feb. 4/10, Mar. 7/13, Apr. 11/16, Maj. 14/20, Jun. 18/24, Jul. 20/27, Aug. 20/27, Sep. 18/23, Okt. 14/19, Nov. 10/14, Dec. 5/10


DE BEDSTE ÅRGANGE


VINHULEN.DK'S ARTIKLER ITALIENSK VIN RELATERET TIL REGIONEN.

Oversigt over samtlige vinartikler

Italienske vinguider