ITALIENSK VIN - REGION MARCHE

Click for Pescara, Italy Forecast


KVADRATKILOMETER: 9.693 - 15. største region
INDBYGGERE: 1.543.752 (01/2016) - 13. største region
HOVEDBY : Ancona
ANTAL PROVINSER: 4
ANTAL KOMMUNER: 246
PROVINSER : Pescaro & Urbino, Ancona, Macerata, Ascoli Piceno
LANDSKAB: Bjerglandskab: 31,2% / Bakkelandskab 68,8% / Fladland: 0,0%
DOCG KLASSIFICERET RØDVIN :
Rosso Conero Riserva
DOC KLASSIFICERET RØDVIN :

Colli Maceratesi, Colli Pesaresi, Esino, Lacrima di Morro d'Alba, Offida, Rosso Conero, Rosso Piceno
PRIMÆRE DRUER

Italienske druer: Montepulciano, Sangiovese
Franske druer : Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
DE MEST KENDTE VINES KARAKTARISTIKA

Rosso Conero Riserva DOCG:
Fik sin DOC i 1967, mens Rosso Conero Riserva fik sin DOCG i 2004. Rosso Conero DOC og Rosso Conero Riserva DOCG blev hermed adskilt.
Produktionsområdet er så tæt på Adriaterhavet, at man nærmest ikke kan komme tættere på havet. Appenninerne gennemløber hele vinregionen Marche, så derfor er der en fysisk grænse for, hvor langt ind i landet man kan komme rent vinproduktionsmæssigt. Der er en ca. 40 km zone. Rosso Conero Riserva må produceres i hele Monte Conero zonen inklusiv kommunerne Ancona, Camerano, Offagna, Sirolo og Numana samt dele af kommunerne Osimo og Castelfidardo.
Rosso Conero Riserva skal produceres på Montepulciano druen 85-100% med mulighed for at benytte op til 15% Sangiovese drue. Rosso Conero Riserva skal holde en alkoholprocent på minimum 12,5%. Rosso Conero Riserva skal lagre 2 år, regnet fra den 1. november i høståret. Vinen er således godt 2 år gammel, før den må frigives til salg.

Rosso Conero DOC:
Fik sin DOC i 1967. Rosso Conero produceres i provinsen Ancona helt ud til Adriaterhavet. Faktisk er produktionsområdet så tæt på Adriaterhavet, at man nærmest ikke kan komme tættere på havet. Rosso Conero skal indeholde minimum 85% Montepulciano drue med mulighed for at benytte op til 15% andre ikke aromatiske druer, som er tilladt efter italiensk vinlov og af Marche regionen. Rosso Conero skal holde en alkoholprocent på minimum 11,5%. Der er ingen krav om lagring.

Rosso Piceno DOC:
Rosso Piceno produceres generelt i provinserne Ancona, Macerata og Ascoli Piceno. Undtaget fra dette område er zonen, hvor der produceres Rosso Conero. Fik sin DOC i 1968.
Der er 4 typer af vinen. Rosso Piceno, Rosso Piceno Novella, Rosso Piceno Sangiovese og Rosso Piceno Superiore.
Rosso Piceno må produceres i provinserne Ancona, Macerata og Ascoli Piceno indtil Senigallia med undtagelse af dele af Montana og Fondovalle og hele produktionsområdet for Rosso Conero. Der skal benyttes 35-70% Montepulciano drue og 30-50% Sangiovese drue. Derudover kan der bruges lokale druer tilladt i regionen og efter loven med op til 15%. Rosso Piceno skal holde en minimum alkoholprocent på 11,5%. Der er ingen krav om lagring. Novello udgaven kan nøjes med 11,0%
Rosso Piceno Sangiovese må produceres i provinserne Ancona, Macerata og Ascoli Piceno indtil Senigallia med undtagelse af dele af Montana og Fondovalle og hele produktionsområdet for Rosso Conero. Der skal benyttes minimum 85% Sangiovese drue. Derudover kan der bruges lokale druer tilladt i regionen og efter loven med op til 15%. Rosso Piceno Sangiovese skal holde en minimum alkoholprocent på 11,5%. Der er ingen krav om lagring.
Rosso Piceno Superiore må produceres i dele af i alt 10 kommuner og i kommunernes fulde område f.s.v.a. Offida, Castorano and Acquaviva Picena. Det er et meget snævert område i forhold til de øvrige typer. Der skal benyttes minimum 85% Sangiovese drue. Derudover kan der bruges lokale druer tilladt i regionen og efter loven med op til 15%. Rosso Piceno Superiore skal holde en minimum alkoholprocent på 12,0%. Vinen må tidligst frigives til salg 1. november året efter høståret. Der er ingen krav om lagring på fade, men det anbefales, da dette frembringer en mere kompleks vin.
GEOGRAFI

Grænse mod nord: Emilia Romagna
Grænse mod nordvest: Toscana
Grænse mod øst: Adriaterhavet
Grænse mod syd: Abruzzo
Grænse mod sydvest: Lazio
Grænse mod vest: Umbrien

KLIMA
MIN/MAX TEMPERATURER.

ANCONA
Jan. 3/8, Feb. 4/10, Mar. 7/13, Apr. 11/16, Maj. 14/20, Jun. 18/24, Jul. 20/27, Aug. 20/27, Sep. 18/23, Okt. 14/19, Nov. 10/14, Dec. 5/10


DE BEDSTE ÅRGANGE


VINHULEN.DK'S ARTIKLER ITALIENSK VIN RELATERET TIL REGIONEN.

Oversigt over samtlige vinartikler

Italienske vinguider

3 glas vine vurderet af Vinhulen.dk

3 glas vine 2008 - Vinhulen.dk
3 glas vine 2009 - Vinhulen.dk
3 glas vine 2010 - Vinhulen.dk
3 glas vine 2011 - Vinhulen.dk
3 glas vine 2012 - Vinhulen.dk
3 glas vine 2013 - Vinhulen.dk
3 glas vine 2014 - Vinhulen.dk
3 glas vine 2015 - Vinhulen.dk
3 glas vine 2016 - Vinhulen.dk
3 glas vine 2017 - Vinhulen.dk


Gambero Rosso

Gambero Rosso 2002
Gambero Rosso 2003
Gambero Rosso 2004
Gambero Rosso 2005
Gambero Rosso 2006
Gambero Rosso 2007
Gambero Rosso 2008
Gambero Rosso 2009
Gambero Rosso 2010
Gambero Rosso 2011
Gambero Rosso 2012
Gambero Rosso 2013
Gambero Rosso 2014
Gambero Rosso 2015
Gambero Rosso 2016
Gambero Rosso 2017


Vini di Veronelli

Veronelli 2004
Veronelli 2005
Veronelli 2006
Veronelli 2007
Veronelli 2008
Veronelli 2009
Veronelli 2010
Veronelli 2011
Veronelli 2012
Veronelli 2013
Veronelli 2014
Veronelli 2015
Veronelli 2016
Veronelli 2017


DueMilaVini

DueMilaVini 2005
DueMilaVini 2006
DueMilaVini 2007
Duemilavini 2008
Duemilavini 2010
Duemilavini 2011
Duemilavini 2012
Duemilavini 2013
Duemilavini 2014
Duemilavini 2015
Duemilavini 2016
Duemilavini 2017


Vini Espresso

Vini Espresso 2010
Vini Espresso 2012
Vini Espresso 2013
Vini Espresso 2014
Vini Espresso 2015
Vini Espresso 2016
Vini Espresso 2017


Guida Vitae

Guida Vitae 2017

Siden er sidst opdateret : 27.02.2017