KANONVIN TIL SPOTPRIS

DE BEDSTE ITALIENSKE VINE TIL PRISEN 2003

Med mere end 900 testede italienske vine i 2003, kom Vinhulen.dk en del rundt på hylder, kældre, messer, smagninger og en lang række andre steder, hvor der blev budt på italiensk vin.

Nogle af disse italienske vine fortjener prædikatet "Kanonvin til spotpris - 5 stjerner" - exceptionel til prisen, som er den højeste udmærkelse, vine kan opnå på Vinhulen.dk for deres price/value rating. Der var i 2003 15 vine værdige til denne tildeling svarende til 1,67% af de testede vine. Nogle vine er ikke medtaget på listen, da de er udsolgt eller udgået siden test.

Det er altid svært at vurdere, hvilken vin der er allerbedst! Vi har forsøgt. Nogle gange ringer det bare, når man nyder glassets indhold og superlativerne vælter ud af munden i en stadig strøm i lovprisning om vinen i forhold til dens pris. Det er klart og logisk, at vine til kr. 40,- har lettere ved at vinde end vine til kr. 100,-, da de dyre i princippet skal være mere dobbelt så gode. Derfor har vi valgt at kombinere pris og kvalitet lidt mere nuanceret, så de enkelte vine ikke alene kan vinde i kraft af pris eller bare fordi de er bedst. Vi har vægtet forholdet i vor egen subjektive vurdering, hvor der også er taget højde for aktuel kvalitet i forhold til vintypens generelle kvalitet i prislejet - og denne gang med en lille frisk kommentar.

Læn dig tilbage og nyd resultatet. Hver som een er disse vine i særklasse til prisen og et sikkert køb. Vinene er kåret foran ca. 885 andre italienske vine testet i 2003. God fornøjelse....

NR. VINNAVN + ÅRGANG PRODUCENT DISTRIKT FORHANDLER PRIS SUPPLEMENT
01
Barbera d'Asti "Sisulá", 2000 Rinaldi Piemonte Carlo Merolli 95,00 En perle i glasset. Fed, fyldig og eksplosiv lækker. Nytænkende Barbera på topniveau men til en relativ beskeden pris i forhold til kvaliteten. Producenten frembringer det bedste i klassen - bedre år for år! Kan man ønske sig mere - tillykke!
02
Montepulciano d'Abruzzo "Contessa Camilla", 1998 Di Camillo Vini Abruzzo Lahvino 80,00 En blockbuster som hærger "kanonvin til spotpris" år efter år. Kraftfuld, koncentreret og magtfuld og sætter ny standard for Abruzzo. Camillo Vini er en kvalitetsproducent, som resten af verden helst ikke skal opdage!
03
Corniolo, 2000 Duca della Corgna Umbrien BB Vinimport 99,00 Overraskelsen fra Umbrien. Ups - den fik 3 glas ved test. Sjældent med så meget kvalitet til kr. 99,-. Rig vin hvis kvalitet er uomtvistelig. Man glipper med øjnene over denne performance
04
A Mano, 2001 Mark Shannon Apulien Philipson Wine 59,95 v/12 En amerikaner i Apulien, der kan lære de lokale italienere et par tricks. Denne vin har både høj, høj kvalitet og samtidigt en fremragende struktur, man kun kan elske! Shannon har potentiale til at fortsætte sin revolution i hælen af Italien!
05
PettiRosso, 2002 Coppi Apulien Toscavini 39,75 En prismæssig sikker vinder og en perle til alle festlige lejligheder. Kombinerer styrke og råkraft med rigtig god kvalitet. Både til stille stunder og spiller op til selv krævende mad.
06
Promessa Primitivo, 2001 Mark Shannon Apulien Philipson Wine 39,95 v/12 Lækker Primitivo hvor kraften er i orden, men hvor der samtidigt er struktur, renhed og kvalitet langt ud over, hvad man kan forvente til den pris. En ren perle til prisen!
07
Chianti Classico, 2000 Fattoria di Corsignano Toscana Det Lille Enoteca 85,00 Traditionel Chianti Classico på højt niveau men til en brøkdel af prisen af, hvad typen sædvanligt koster. Ramt på kornet og fantastisk anvendelig til både stille stunder og festmiddage. En kraftfuld charmetrold.
08
Ghemme Riserva "Mirasole", 1997 Filippo Prolo Piemonte Carlo Merolli 83,00 Jubilæumsvin fra Merolli. Vi er næsten i Barolo kvalitet til mellem det halve og en trediedel af prisen. Saft og kraft både i dag og om 10 år. Den mand kan finde vand i Sahara!
09
Ferruggini, 2000 Giovanni Chiappini Toscana Viniropa 99,00 Usædvanlig billig SuperToscaner, som ikke lader de øvrige producenter noget tilbage at ønske. Her kan man gøre et scoop. Trods den lave pris er den alligevel med i toppen af Toscana.
10
Primitivo, 2001 Due Palme Apulien Toscavini 49,75 Due Palme har oppet sig gevaldigt. Om de har tunet markerne eller haft held i sprøjten skal være usagt. Ialtfald kommer her kvalitetsvin på langt højere niveau end prisen indikerer. Der er endda finesse!
11
Barbera d'Alba "Vigna Sposabella", 2001 Ceste Piemonte Toscavini 39,75 Kan man skabe kvalitet i Barbera-genren til den pris - svaret er ja! Det er fantastisk, at man kan få denne vin til 39,75!
12
Barbera d'Alba, 2000 Renato Ratti Piemonte Philipson Wine 69,95 v/12 Usædvanligt finesserig Barbera til prisen. Der er masser af krudt i denne vin og læssevis af duft- og smagsniancer. Det er en ren fest!
13
Nebbiolo, 1999 Manzone Piemonte Lundens Vinkompagni A/S 128,00 Man må elske denne Nebbiolo ubetinget. Bedre end mange Barolo'er på det danske marked. Topformen er fundet frem. Det er stilsikker kvalitet og raffinement. Prisen er den eneste faktor, der holder den lidt nede i klassementet.
14
Rosso di Montalcino, 2001 Casanova di Neri Toscana BB Vinimport 139,00 Måske den bedste producent i Toscana i disse år. Stilsikker til petitesse-niveau og en gennemsnitskvalitet der kalder på mundvandet. Denne Rosso rummer meget af den ultimative kvalitet, og kun prisen holder den nede i klassementet. Brunello'en er måske den bedste af sin art overhovedet!