Chianti Classico & Chianti Classico Riserva
Temasmagning 2007

Bedste Chianti Classico eller Chianti Classico Riserva over kr. 150,00

RESULTATET:

Et yderst begrænset felt til denne brandvarme lørdag i juni måned 2007. Lidt trist at ikke flere vine i segmentet over kr. 150,00 havde lyst til at deltage, men sådan er det nogle gange....

Dog fik vi en klar vinder - Castello di Brolio - fra Brolio/Barone Ricasoli, som forhandles af BB Vinimport.
Her ligger den faktisk altid uanset konkurrencen, da det uden nogen former for tvivl er en af de bedste og mest stabile Chianti Classico vine, man kan opdrive i kongeriget.

Som en lige så sikker nr. 2 finder vi fra Distinto vine producenten Dievole med deres "Novecenta", som er en Chianti Classico Riserva. Ædel og mangfoldig på grænsen til de 3 glas. Lag på lag af herlighed præger denne vin.

Derefter kommer et par solide vine fra Toscavini og Langhe Vine, som begge ligger i den flotte ende af 2 glas.

Trods det lille felt var det en god smagning. Det er altid rart at smage, hvad markedet formår at producere. Det ser stadig godt ud...

VIN&PRODUCENT
ÅR
PRIS
FORHANDLER
GLAS/RATING
DATO
KOMMENTARER/BEMÆRKNINGER
Chianti Classico "Castello di Brolio", Brolio 2003 225,00 v/6 BB Vinimport 09.06.2007 Violet til lilla. Næsen nærmest eksploderer op i hovedet af dig med udprægede krydderier, træ, røg, sorte kirsebær og et brændt snit, men man skal heller ikke glemme en lille sødmefuld parfumetone, som titter frem. Smagen er krydret og helt rund og blød med en usædvanlig tæt frugtstruktur, som griber dig fra første kontakt. Saftig og intens smyger den sig rundt i munden og afsætter kirsebær, træ, røg, parfume og fantastisk harmoni og intensitet. Balancen bevares på alle stadier, og vinen toner ud i en flot tanninholdig finale. Bør gemmes men den er næsten ikke til at holde fingrene fra nu!
Chianti Classico Riserva "Novecento", Dievole 2003 329,00 Distinto 09.06.2007 Violet. Varm og frisk næse med parfume/blomst i retning lyng, friske kirsebær, smør/karamel, lakrids og krydderier. der hviler en flot harmoni over næsen. Smagen er silkeblød og rund med intens, saftig kirsebær, karamel, krydderi og en flot fed stil som nærmer sig det cremede med toner af lakrids i spids. Eminent god frugtsyre som støtter uden at presse. Harmonien er helt i top med flot tyngde og intensitet i frugten. Balancen holder vand hele vejen. Der er ikke en finger at sætte. Finalen er tanninholdig og tørrende og markerer vines lyst til at blive lagret nogle år, inden den skal nydes. Den har kræfter til denne proces. Kanon kvalitet. Meget tæt på 3 glas.
Chianti Classico Riserva, Le Fonti 2004 179,00 Toscavini 09.06.2007 Violet til begyndende rubinrød. Mørk og svulstig næse med varme, mørke kirsebær, karamel, træ, kaffe og bitter chokolade med et strejf af alkohol. Smagen er silkeblød og rund med masser af karamel og smør cremende rundt i munden. Så kommer de mørke kirsebær med deres bittertoner og svinger paletten over i ren saftighed med korrekt bid i frugtsyren. Masser af intensitet i smagen og flot rå kraft i frugten. Tanninerne står i kø for at tørre, men vinen kan bære dem p.g.a. den velafstemte, intense palette. En vin til kælderens lagerrum i nogle år, men substansen af virkelig god kvalitet er klart til stede. Solid vin.
Chianti Classico Riserva "Doccio a Matteo", Caparsa 2003 168,00 Langhe Vine 09.06.2007 Violet. Mørk og varm næse med mørke kirsebær på vej i likørgenren. Oceaner af chokolade og ristet kaffe sammen med karamel og smør i næsen. Flot næse. Smagen er blød og rund med dette rette bid i frugtsyren og en tæt frugt af likørkirsebær. Fantastisk smag af karamel/smør kombineret med chokolade og kaffe i volumiøs smag. Harmonien er helt i top, og tingene passer perfekt sammen i flasken lige nu med saftig bittertoner. Kan snildt gemmes, men det er der intet behov for. Solide 2 glas.
Chianti Classico Riserva "Il Margone", Il Molino di Grace 2003 169,00 v/6 BB Vinimport 09.06.2007 Blodrød. Mørk og stærkt næse med træ, røg fra fadet og de mørke kirsebær og de lidt mejerinuancer. Også toner af kaffe. Smagen er ganske let sødmefuld efterfuldt af smag af kirsebær, træ og røg. Ret markant animalsk i smagen, mens kirsebærene fremstår friske og dog har en tone af sveske puttet på. Ikke så kraftig tyngde i frugten. Ret mange tanniner mod finalen, som tørrer godt. Kan virke lidt brændt i snittet.
Chianti Classico, Castello dei Rampolla 2001 169,95 Philipson Wine 09.06.2007 Rødbrun. Lettere ældet næse med skovbund, kirsebær, ædel parfume, mejeritoner og en smule krydderi. Smagen er blød og rund med krydrede kirsebær og en vissen smag i retning mod forfald. Frugten har taget flugten, mens tanninerne og frugtsyren er blevet tilbage for at tage kampen. Den virker som om, at den har tabt pusten. Lidt saftighed tilbage, men den er blevet noget tynd.