Spørgsmål eller kommentarer til Vinhulen.dk: vinhulen@hotmail.com

TEMASMAGNING BAROLO ALLE ÅRGANGE UNDTAGET 2004 - VINE OVER KR. 200,00 PR. FLASKE.

LØRDAG DEN 16. MAJ 2009

RESULTATET

16 vine havde fundet vej til ugens dyst, og kun en enkelt havde fejl. Heldigvis var vinhandleren så forudseende, at han havde sendt 2 eksemplarer, så det fik ingen betydning.
Det er så rart, når ingen vine er defekte! I denne sidste Barolo temasmagning er der en stor vinder. Importøren Nordic Wine Club vinder med vinen Barolo Bricco Boschis Vigna San Giuseppe fra producenten Cavalotto fra den fremragende årgang 2001.
Det er en opvisning i blødhed, finesse, holdbarhed og harmoni. Fuldt fortjent vinder.

2. pladsen besættes ligeledes af en årgang 2001.
Det er Barolo Broglio Riserva fra Schiavenza, importeret af Carlo Merolli. Pragtfuld og holdbar vin som har det hele...

Carlo Merolli tager også 3. pladsen. Det er vinen Barolo Otis Fiorin Pie Franco fra den nyligt afdøde vinproducent Cappellano. Vinen er bygget til at holde i mange år - måske endda 20-25. Den er slet ikke moden, men den har frugtens modenhed, tyngde og intensitet, og så skal alt det hårde bare lige sætte sig i det næste årti.

4. pladsen går til importøren Viniropa med Barolo Cerretta 2003 fra producenten Ettore Germano. Altid en af de bedste producenter i test.
Normalt helt i top, men på denne dag må den finde sig i at blive nr. 4.

Et mulehår fra 3 glas på en 5. plads finder vi Barolo Rocche 2003 fra producenten Aurelio Settimo importeret af Veras Vine. Settimo er altid leveringsdygtig i Barolo vine som har retningen af stald, læder m.v. allerede fra de tidlige år i flasken. Altid topkvalitet...

Herefter kommer vinene som perler på en snor.
Kun 2 vine opnår 1 glas.

VIN&PRODUCENT
ÅR
PRIS
FORHANDLER
GLAS/RATING
DATO
KOMMENTARER/BEMÆRKNINGER
Barolo Bricco Boschis Vigna San Giuseppe, Cavalotto 2001 366,70 499,00 Nordic Wine Club 16.05.2009 Rubinrød. Næsen har røde bær over i jordbær, parfume i diskrete toner, mineraler og en fin tone af lakrids. Meget raffineret og helt traditionel stil. Smagen er rund og blød med udpræget fedme og en lækker struktur af røde bær og en perfekt sat frugtsyre, som ikke har kant overhovedet. Hvis ordet elegant nogensinde har betydet noget, så er det her. Det er en sand opvisning i krop og balance. Det er simpelthen en lækkerbidsken, som man ikke kan holde fingrene fra. Den kan drikkes nu, men den vil også kunne holde længe. Drik 2010-2020.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo Broglio Riserva, Schiavenza 2001 355,00 Carlo Merolli 16.05.2009 Rubinrød. Duft af blomme, træ, stearin, viol og en lille sødme i meget frisk næse. Rummer mange elementer i næsen. Smagen er silkeblød og rund med blomme, sveske, lakrids og tjære og en helt svulstig og blød smag fra start til slut. Frugtsyren sætter takten i den forfinede palette, hvor det hele svinger sammen og er fremragende sat sammen. Tanninerne er relativt diskrete, men de er i overtal gemt rundt omkring. Saftig og flot skruet sammen til et liv i kælderen. En perle. Drik 2010-2020.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo Otis Fiorin Pie Franco, Cappellano 2003 475,00 Carlo Merolli 16.05.2009 Rødbrun. Mørk og sprudlende næse med blomme, moden, sødmefuld frugt, pibetobak, læder, træ, skovbund og stort raffinement. Smagen er mørk og stringent med kæmpe intensitet og frisk og viril frugtsyre. Vinen rummer blomme med en lille, intens sødme som stammer fra moden frugt. Vinen er dog overhovedet ikke moden. Den er hård som granit, og den vil kræve tid i kælderen, inden den folder sig ud. Djævelsk tanninholdig og robust. Man får næsten ikke et ben til jorden her. Gem, gem, gem. Det vil lønne sig. Drik 2012-2025.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo Cerretta, Ettore Germano 2003 349,00 v/1 314,00 v/12 Viniropa 16.05.2009 Rubinrød og relativt lys. Mørk næse med blomme, parfume, moden sødme, lakrids og nærmest asfalt. Smagen er tæt og levende i munden med blomme, lakrids, tjære og alskens herligheder i en stram smag med fast frugtsyre. Vinen er meget intens og fast med masser af tanniner. Faktisk er den slet ikke klar til at blive drukket endnu. Den skal ligge. Tanninholdig. Flot, flot vin som har et gear ekstra. Drik 2011-2020.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo Rocche, Arelio Settimo 2003 298,00 v/1 240,00 v/6 Veras Vine 16.05.2009 Rødbrun og lys. Næsen har friske røde bær og en umiddelbar renhed. Herlige minttone og lakrids og et skvis af mødding/kostald. Smagen er rund og blød med røde bær, lak/fernis, mødding og frisk og kontant frugtsyre, som river godt i munden og giver nærvær til noget saftighed. Det er old-school på solidt niveau, og smagen varer ved i lang tid. Dejlig kombination af bær og tyngde - altid frisk. Bør gemmes. drik 2011-2020.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo, Eraldo Viberti 2001 359,00 v/1 349,00 v/12 Solarex Wines 16.05.2009 Rubinrød. Frisk og mærk næse med blomme og engelsk lakrids og ret rå i duftnuancerne på den klassiske måde. Smagen er mørk og frisk med blomme og ret intens smag, hvor frugtsyren er meget nærværende og præcis. Virker meget ung i smagen og frigiver kun lidt lakrids udover blommen. Meget fyldig i munden og strukturen er rigtig dejlig og kontant. Det virker som om, at der er tale om et stort Barolo år, hvor vi skal have tålmodighed og vente på den fulde udfoldning, men der er stof til eftertiden. Drik 2011-2020.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo Broglio, Schiavenza 2003 225,00 Carlo Merolli 16.05.2009 Rubinrød. Næsen har parfumeret blomme, skovbund og kaffe med toner af eukalyptos. Smagen er blød og rund med blomme, kaffe, træ, tjære, lak og er ret saftig. Fast og frisk frugtsyre. Kraftfuld og kontant vin som både rummer jernnæven og blødheden i samme mundfuld. Bør gemmes. Drik 2010-2017.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo Tabui Riserva, Gemma 1999 355,00 Carlo Merolli 16.05.2009 Brun. Varm og ældet næse med stor modenhed og dybde. Der er herlig blommefrugt og en sprudlende sødme underneden. Vi taler skovbund, kaffe, pibetobak og læder. En herlig næse. Smagen er blød og rund med helt modent indtryk og smag af blomme, karamel, vanilje og træ suppleret af kaffe, pibetobak og læder. Frisk i stilen og dejlig rund i munden. den fremstår moden men også holdbar. Drik 2009-2018.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo Tabui Riserva, Gemma 2001 295,00 Carlo Merolli 16.05.2009 Rubinrød. Næsen har masser af karamel og rød suppleret med træ. barrique-næse. Blomme kommer lidt senere med en varm tone med lidt tjære. Smagen er blød og rund med masser af karamel og træ fra fadet suppleret med blød og lækker blomme og en frisk frugtdsyre, som giver nærvær. Den har masser af tanniner i finalen og bør ligge lidt, men den har de helt rigtige takter til at udvikle godt. Drik 2009-2020.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo, Eraldo Viberti 2003 331,00 v/1 321,00 v/12 Solarex Wines 16.05.2009 Rubinrød med brune indslag. Fed næse med karamel, smør og træ som indikerer barriquelagring og moderne stil. Stilen er MEGET moderne, og vinen oser af varme og glykose og har en snert af sveske og rosin. Smagen er rund og blød med fedme og smagen af blomme, sveske og rosin suppleret af karamel og træ. Vanilje er også med. Den har power og er lidt af en blockbuster i helt moderne stil. Endnu ung og klar til et par år i kælderen men er allerede nu fint udtryk for den helt moderne stil af Barolo. Drik 2010 - 2015.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo Otis Fiorin Pie Rupestris, Cappellano 2003 315,00 Carlo Merolli 16.05.2009 Rubinrød medbrune indslag. Mørk og klassisk næse med nærmest rugbrød, skovbund, blomme, modenhed i frugten, mineraler og flint. Meget tertiær duftspektre. Smagen er let sødmefuld fra moden frugt af røde bær og helt igennem klassisk/traditionel. Den har den røde frugt, skovbund og det meget jordnære smagsspektre af flint og mineraler, og så en frugtsyre som ikke er spor venlig. Vinen skal have tid til at udvikle sig. Den er slet ikke moden, men den har sin helt egen blødhed og solide håndværk. Drik 2010-2020.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo Tabui Riserva, Gemma 2000 295,00 Carlo Merolli 16.05.2009 Brun kant. Næsen har modne toner med blomme, skovbund, træ og mint. Smagen er frisk, blød og rund med blomme, træ og meget moden i smagen kombineret med en tændt frugtsyre. Flot moden og saftig i sin stil, og den er ramt godt lige nu. Den har en del fadpræg af karamel, vanilje og den fede stil. Næsten tygbar i sin stil. Drik 2009-2015.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo Prapo, Schiavenza 2003 225,00 Carlo Merolli 16.05.2009 Rubinrød med brune indslag. Frisk og indsmigrende næse med blomme, træ, eukalyptos, lakrids og en del kraft. Smagen er blød og rund med næsten fedmefuld tryk med blomme, karamel fra fadet, træ, lakrids, eukalyptos og herlig saftig stil. Den er meget intens i smagen og kommer fint rundt, og tanninerne ligger faktisk godt uden at rive voldsomt i munden. Den bør gemmes, Drik 2010-2015.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo Riserva Tre Nasi, Gemma 2000 290,00 Carlo Merolli 16.05.2009 Brun. Næsen har markant karamel og træ fra fadlagringen. Sødmefuld og venlig næse, hvor blommefrugten endnu er frisk og sprudlende og der er toner af kamfer og lakrids. Smagen er ganske let sødmefuld og rund og blød med masser af karamel og træ suppleret af blomme. En rigtig barriquefadet Barolo med muskler i tanninerne og dog charmerende og moderne i sin stil. Drik 2009-2015.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo, Brezza 2001 205,00 Carlo Merolli 16.05.2009 Rubinrød med brun kant. Næsen har friske røde bær, lak/fernis og et ret markant old-school duftspektre. meget raffineret. Smagen er blød og rund med en tone af lak/fernis med en lille bitte sødme og rød frugt suppleret af en frisk frugtsyre. Barolo af den klassiske skuffe. Ikke overvældende i sin tyngde, den er mere fin og aristokratisk. Fremstår moden og drikkeklar på lettere niveau. Drik 2009-2012.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo, Pelassa 1997 205,00 JVS 16.05.2009 Brun. Næsen er herlig frisk kombineret med tydelig alder. Toner af blomme, tjære, kamfer og skovbund. Smagen er ældet og blød med blomme, lakrids, kamfer/mint og en stadig frisk frugtsyre. Det er her tydligt, at vi har nået peaket på vinen, og den skal drikkes nu. Det er de sekundære smagsnuancer, som kommer frem i munden. Relativt mild og omgængelig vin. Drik 2009-2010.
Link til anmeldelse i vindatabasen