TEMASMAGNING BAROLO 2004 - VINE OVER KR. 200,00 PR. FLASKE.

LØRDAG DEN 25. APRIL 2009

RESULTATET

En dyst mellem vine i en prisvariation mellem kr. 205 og kr. 700 pr. flaske burde give en kraftig indikation om resultatet af en sådan temasmagning, men sådan fungerer verden ikke altid.

Når vi taler Barolo 2004 skal man nemlig indregne, at topform på dagen, vinens modenhed og om vinen er i en "sovende" fase også spiller ind - så intet er givet på forhånd.

Vinderen var der ingen tvivl om. Den fremstod helt suveræn på dagen. Philipson Wine importerer Barolo Vigna del Gris 2004 fra producenten Conterno Fantino, som vi havde fornøjelsen af at besøge i 2008. Denne vin er bestemt en vinder. Den er fremragende.
Conterno Fantino har det med at stå i skyggen af de andre Conterno'er, men som du kan se, er det bestemt ikke nødvendigt!

Ettore Germano, som vi også besøgte i 2008, bliver både nr. 2 og 3. Ikke overraskende gør Barolo Cerretta 2004 det fremragende på 2. pladsen, men det er staks mere overraskende, at den alm. Barolo Serralunga 2004 kan opnå en fornem 3. plads, og endda ligge til 3 glas på dagen, fremragende. Det er Viniropa, der importerer vinene fra Ettore Germano.

Lige under de 3 glas kommer Solarex Wines med Barolo 2004 fra Eraldo Viberti. Næsten ukendt hos Vinhulen.dk, men den forstår da at gøre sin entré på scenen! Fremragende vin.

På 5. pladsen kommer feltets dyreste vine, Barolo Ciabot Manzoni 2004 fra Silvio Grasso. Den har den mest pragtfulde næse med en symfoni af duftnuancer og helt frisk og stilren.
Smagen er rigtig god, men den har nok været taget i en "sovende" fase, da den ikke helt er så nuanceret i smagen. Hvis den efter nogle års lagring smager, som den dufter, så er det en vinder! Nuvel, alt er jo relativt. Den er stadig god nok til at ligge lige under 3 glas.

Herefter går det stille og roligt dernedaf i feltet. Her kan du spejde efter gode vine til prisen. Dem er der flere af i feltet.
Der er kun en enkelt vin, der ender ud med 1 glas. Vi kunne simpelthen ikke vride saft eller kraft ud af denne Barolo. Måske var den bare i sovende fase i sin udvikling...

Feltet på 15 vine blev reduceret til 14, da 1 af vinene udgik med fejl. Det var tilfredsstillende.

VIN&PRODUCENT
ÅR
PRIS
FORHANDLER
GLAS/RATING
DATO
KOMMENTARER/BEMÆRKNINGER
Barolo Vigna del Gris, Conterno Fantino 2004 499,95 v/12 Philipson Wine 25.04.2009 Rubinrød med brun kant. Næsen har klare kamfer toner, lakrids, blomme og stilren næse med stor nuancerigdom og dybde.Toner af smør, viol og tjære. Smagen er blød, fed og rund med gevaldige toner af blomme, lakrids, tjære, tobak og en ren og friskklingende frugtsyre, som giver nerve. Magtfuld og tanninholdig men med masser af struktur og nerve. Den er først på vej mod modenhed nu, og den er nærmest eksplosiv i munden og hænger længe ved. Fantastisk glas vin.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo Cerretta, Ettore Germano 2004 329,00 v/12 Viniropa 25.04.2009 Rubin. Næsen er stringent og hård i den gode ende. Næsen har mørkt rugbrød, lakrids, animalsk og dybt mørk. Meget anderledes og let rustik. Smagen er let lukket. Vin er helt klart i dvale, Mørk og saftig smag med masser af intens, mørk struktur af blomme, kirsebær, mørkt rugbrød og en fast frugtsyre. Tanninholdig og stram da den ikke er moden, men den har virkelig potentiale til mere. Finalen er meget tanninholdig og giver løfte om langt liv.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo Serralunga, Ettore Germano 2004 248,00 v/12 Viniropa 25.04.2009 Rubin. Næsen har c-vitaminer, orangetoner, hindbær og blomme og en dejlig frisk og imødekommende. Næsen har nærmest bolsjesødme fra den modne frugt. Toner af mint og lakrids underneden. Smagen er sødmefuld og helt blød og cremet med den friske hindbær og blommefrugt og toner af mint og lakrids sammen med skovbund. Sødmen er dejlig i samklang med frugtsyren og smagen er så poleret og afstemt, at det er en fryd. Rigtig godt komponeret vin med kraft, saft og holdbarhed. Den har det hele, men gem lidt. Godt med tanniner og kamfer i finalen sammen med sød pibetobak.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo, Eraldo Viberti 2004 349,00 v/12 Solarex Wines 25.04.2009 Rødbrun. Næsen oser af tjære, lakrids, røg, træ, blomme og en fin lille sødme med små finesser af marcipan. Smagen er blød og rund med masser af blomme, skovbund, kamfer, træ, røg og lille sødme. Tilstedeværende frugtsyre som giver god mening. Ikke en Barolo for alle, men er man glad for det lidt mere stringente og rå, så kan man hoppe på vognen her. Skal ligge, da tanninerne endnu er meget rå og markante. Pæn længde.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo Ciabot Manzoni, silvio Grasso 2004 699,00 Toscavini 25.04.2009 Violet. Næsen har hindbær, c-vitamin, skovbund, lakrids, en vis sødme og vaniljetoner. Rigtig lækker næse. Bolsjenæse med let mineralske toner. Smagen er frisk og blommet med toner af lakrids, skovbund med en fin frugtsyre og lille saftighed. Vinder noget på sin friskhed og har en vis lukket tendens på nuværende tidspunkt. Klart en barrique Barolo, men ikke mere end det ikke gør noget. Hindbær kører igennem hele paletten. Lette tanniner mod slutningen.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo Conca, Renato Ratti 2004 249,95 v/12 Philipson Wine 25.04.2009 Rubin til violet. Næsen er mørk og har toner af lakrids, mineral, viol, moden frugtsødme og rar tone af grøntsager og rød peberfrugt. Smagen er blød og rund med masser af fedme og superpoleret smag. Lidt til middel vanilje og tone af lakrids. Også en fin sat frugtsyre og nogen tanniner mod finalen. Balanceret og fremstår yderst drikbar, men kan også gemmes. Lidt kort i finalen. Kræver nok tid.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo Bricco Chiesa, Alessandria Silvio 2004 249,00
Tilbud 199,00
A Vinstouw 25.04.2009 Rubinrød. Næsen er mørk med blommefrugt og toner af lakrids, mørk chokolade, viol og let moden sødme og sveske. Smagen er sødmefuld og rund med toner af blomme, sveske, lakrids, viol og sort peber. Klassisk og kratfuld Barolo med fin smag og en lille smule kort. Måske sover den lidt for indeværende. Smager dejligt.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo, Palassa 2004 205,00 JVS 25.04.2009 Rødbrun. Moden frugtsødme, bolsje, lakrids, blomme, mineraler, røg og animalske toner og dog helt frisk og spændstig næse med masser af velvære og imødekommenhed. Smagen er rund og blød med fed blomme i en nærværende frugtsyre som giver bid til den mørke palette, hvor en tone af karamel hersker. En tone af krydderurt i smagen. Lækker og balanceret vin med en fin struktur, og hvor tanninerne kommer snigende langsomt men sikkert. Helt sikkert potentiale.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo Rocche, Renato Ratti 2004 249,95 v/12 Philipson Wine 25.04.2009 Rubin til violet. Næsen har lakrids, blomme, tjære, hindbær og klassisk Barolo i næsen. Venlig og varm. Mineralsk. Smagen er mørk og fyldig med lakrids, mineraler, blomme i en saftig smag med præcis frugtsyre og mundrensende. Toner af mint. Lang vedholdende smag med masser af tanniner. Fylder godt i munden og er flot balanceret og struktureret.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo Bricco Boschis, Cavallotto 2004 260,61 349,99 Nordic Wine Club 25.04.2009 Rubinrød. Næsen er mørk og rå med lakrids, blomme, parfume, tjære og lille sødme fra moden frugt. Der kan argumenteres for sveske. Smagen er blød og cremet med blomme i mørk tone og toner af træ, røg, mørkt rugbrød, tjære, lakrids og stringent frugtsyre. Hård Barolo som endnu ikke er moden. Vis tone af saftighed og masser af tanniner. Skal ligge nogle år.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo Gattera e Luciani, Fratelli Ferrero 2004 249,00
Tilbud 179,00
A Vinstouw 25.04.2009 Rubinrød. Næsen har god dybde med blomme, kamfer, moden frugtsødme og stor mørk dybde. Klassisk Barolo af den gamle skole. Mange mineraler i næsen. Smagen er blød og frisk med mørke toner af blomme, mineraler, lakrids og dejlig saftighed og lettere i stilen. Let sødme i smagen fra moden frugt. Velsmagende og lækker med en del tanniner og potentiale til at gemme.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo Vigne Rué, Angelo Germano 2004 299,00 Hyggevin 25.04.2009 Rubin med brun kant. Næsen har masser af træ og røg med animalske toner og en tone af mørk blomme. Ret aggressiv næse med let kirsebærsten. Magtfuld næse med let jord og toner af marcipan. Smagen er frisk med en kæk syre og en tone af blomme, røg, træ og animalske toner. Den er rå som Clint Eastwood og meget barsk i sin stil. For mænd med hår på brystet. Tanninholdig mod finalen.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo Manzoni, Fratelli Ferrero 2004 399,00
Tilbud 299,00
A Vinstouw 25.04.2009 Rubin. Næsen har mørk stil med lakrids, champignon og varm skovbund med blomme og lidt speciel rød frugtagtig. Mineralsk næse. Karamel. Smagen er fed og cremet med fast smag af blomme, mineraler og god, spændstig frugtsyre. Behagelig og småsaftig smag Ikke overvældende intensiv og kraftig, men der er gode smagstoner i en meget atypisk stil. Mangler endnu modenhed. Lette tanniner.
Link til anmeldelse i vindatabasen
Barolo Follia, Podere Castorani 2004 280,00 Furesø Vin Engros 25.04.2009 Rubinrød. Næsen er meget tertiær med rød frugt og dunkle nuancer og en anelse grøn i næsen. Let i næsen. Smagen er blød og meget let med rød frugt, tertiære nuancer og let vandet palette. Frugtsyren er til stede og er lidt for rå til frugtens tyngde. Savner noget længde og volumen for rigtigt at gøre sig på banen.
Link til anmeldelse i vindatabasen