AMARONESPECIALISTEN

VINBUTIK PÅ PETER BANGS VEJ 107

Amaronespecialisten

Der er åbnet en ny vinbutik på Peter Bangs Vej på Frederiksberg - Amaronespecialisten.

Det er Mikael Lyng, 50 år, kendt for sine bøger om Amarone della Valpolicella og sin passion for denne italienske, unikke vintype.

Senest (2009) udkom bogen "Amarone - Sværvægteren fra Valpolicella" med en gennemgang af samtlige tilgængelige Amarone della Valpolicella vine - eller i alt fald meget tæt på!

Undertegnede havde selv fornøjelsen af at deltage i smagningen af de mere end 80 vine, der senere blev beskrevet i bogen. Du kan læse anmeldelsen her:
Amarone - Sværvægteren fra Valpolicella

Vinhulen.dk er dedikeret til at skrive om alt, hvad der handler om italiensk vin og passionen for samme, og den finder du hos Mikael Lyng. Mikael arbejdede oprindeligt ved TDC, hvor han i fritiden gjorde lidt i Amarone della Valpolicella.

Interessen voksede støt og roligt, og så følte Mikael, at han burde skrive en bog om Amarone - for der var jo ikke nogle bøger på dansk om denne vintype.
Mikael løb dog ind i det problem, at ingen forlag ville udgive bogen, og hvad gør man så? - Ja, man udgiver den bare selv (2004), og ret hurtigt var oplaget på 1.500 eksemplarer udsolgt!

Mikael syslede videre med sin store interesse, og som du kan læse ovenfor, så kom der en mere "professionel" udgave af bogen i 2009, Amarone - Sværvægteren fra Valpolicella.

Amaronespecialisten

Sideløbende med interessen lavede Mikael Lyng sin egen portal/vinbutik - MwineM

Denne butik lå oprindeligt i Brønshøj, men da Mikael øjnede chancen til at åbne butik på Peter Bangs Vej på Frederiksberg, slog han til i starten af 2013.

Mikael Lyng havde gennem arbejdet med Amarone - Sværvægteren fra Valpolicella fået en lang række gode kontakter i Valpolicella området, og det er aldrig skidt, når man skal være vinimportør. Derudover havde Mikael en fantastisk mulighed for at rejse rundt i området og finde de allerbedste vine indenfor genren.

Det har så resulteret i nogle af de mange stjerner, du finder i butikken til en snusfornuftig pris. Her kan nævnes producenter som

Latium
Villa Spinosa
Ferragu
Terre di Leone
Bonazzi
Fattoria Garbole
m.fl.

Amaronespecialisten

Jeg erindrer tydeligt, at da Mikael og undertegnede testede de ca. 80 Amarone della Valpolicella til bogen, der var der en enkelt producent, der stak op i mængden - Villa Spinosa.
Det var med vinen Amarone della Valpolicella 2001, der alene måtte give fortabt overfor Dal Forno's fantastiske vin, men 2. pladsen var i hus.
Nu kan vinene fra Villa Spinosa købes på Peter Bangs Vej 107.

Nu har undertegnede kendt og mødt Mikael Lyng ved en række vinarrangementer. Jeg kender ikke mange, der har sådan en figtherånd, som du finder hos Mikael. Nej, er kun et forsinket ja, og derfor finder du også mange supergode vine i butikken, som vi også vil teste i de kommende uger på Vinhulen.dk.

Jeg måtte dog undre mig marginalt, da jeg besøgte butikken. Der findes Champagne!! Ja, det er producenten Maurice Vesselle, som Mikael har fundet. Ikke dårligt....

Du kan dog også finde Barolo i butikken fra producenterne Damilano og Pecchenino sammen med en række af deres mindre vine. Der er også blevet plads til lidt Lambrusco i den prisstærke ende og lidt toscansk vin i form af Brunello di Montalcino.

For det ikke skal være løgn, så har Mikael også fundet plads til en særlig vin fremstillet på Vester Ulslev vingård af Preben Jørgensen, der gør i "dansk Amarone". Det er en fætter på 16% lavet på samme metode m.h.t. tørrede druer.

Gennem de sidste par år har Mikael også arrangeret vinrejser til Valpolicella og Piemonte. Mange gode tiltag!

Det var lige et par linjer om en interessant ny butik med tema Amarone della Valpolicella.

Måske har du lyst til at kigge forbi butikken efter denne artikel. Det er nemt med gode parkeringsforhold. Butikken har dog alene åbent torsdag, fredag og lørdag. Det kan du læse om på MwineM

God fornøjelse...

2013
Vinhulen.dk