LRDAGSMENUEN 3 - BARBERA VIN HELE MENUEN GENNEM!


Forret:

Panunto Alla Salvia ed Aglio (Fedtet brd med salvie og hvidlg) 4 personer

250 ml extra vergine oliven olie
10 flotte store salvieblade
2 fed hvidlg(1 hvis de er meget store)
6 skiver filone brd (chiabatta kan ogs bruges)

Brdet skres i stave ( 8x2 cm ca.)
Hvidlget knuses (ikke presses) og puttes i olien sammen med salviebladene. Dette varmes op p en pande til bladene og hvidlget begynder at tage farve. Tag salviebladene op og lad dem dryppe af p papir. Kom brdstavene i olien og lad dem stege sprde ved lav varme(oliven olien mister den gode smag ved hj varme). Tag brdet op og lad eventuelt dryppe af p papir. Server brdene varme med de sprde salvieblade p toppen.

Hovedret.

....i min original udgave krver den en tung barrique Barbera. nsker man at lave den til en yngre Asti, kan den rgede bacon udskiftes til en let italiens skinke som en Fruili eller helt undlades.

Tagliatelle di farina di Castagne con Panchetta a fumicata, Salvia e Pecorino(Tagliatelle af kastanjemel med rget bacon, salvie og parmasan) 4 personer

Tagliatelle:

200g kastanjemel
100g hvedemel
2 g
Salt og peber

Sigt de to meltyper sammen igennem en fin sigte. Tilst to g og en lille smule salt og lt det sammen til en glat og smidig konsistens. Form som en kugle, pakkes ind i film og lad hvile i ca. 30 min. (Ikke i kleskab) Pastadejen rules ud i 4 kantede plader(ikke for tyndt). Lad det trre et par minutter. Skr ud i passende strimler, enten med kniv, pasta ruller eller en pasta maskine. Kog pastaen i rigeligt vand tilsat salt. Koges i to minutter.

Salsa:

100g rget bacon
10 salvieblade
200g (fre) ricotta
20g Pecorino til at rive (parmasan kan ogs bruges)

Fr pastaen er frdig skres bacon i sm tern og steges ved svag varme i en lille smule smr eller olie i en gryde(den skal have plads til pastaen). Salvien snittes i strimler og tilsttes. Salvien m ikke steges mrkebrun eller sort, s pas p varmen. Ricotta moses ud i en skl og overhldes med en kop af det varme pastavand, resten af vandet hldes fra og pasta kommes ovenp bacon og salvie. Ricotta med vand hldes ovenp pastaen og det hele vendes sammen.

Desserten.

....krver en god frugtig, moden Barbera

Foglie di Salvia alla creama di Albicocche (Salvieblade med abricoscreme) 4 personer

1 g
60 ml vand
fingersspids salt
60g hvedemel
1 spiseske extra vergine oliven olie
30 salvieblade
Stegeolie (vindruekerne)
10 abrikoser (friske uden sten)
100g flormelis

Rr g salt og vand sammen i en skl. Tilst mel og olivenolie og rr det sammen til en lind dej. Varm stegeolie op i en pande og dyp salviebladene i dejen og lg dem i olien (tag f blade ad gangen s er de nemmere at styre). Dryp dem af p papir. Blend abrikoserne sammen med flormelis til en creme. Salviebladene serveres drysset med flormelis sammen med abrikos cremen.

Vinforslag til retterne :
forret : Barbera d'Asti - denne m gerne vre stltanklagret for ikke at f fadsmag.
Hovedret : Barbera d'Asti Sup. - denne kan sagtens vre fadlagret, da fylden og prget fra fadet klder retten.
Dessert : Barbera d'Asti - her vil jeg vlge en kvalitets-Barbera i ren stil og moden stil - gerne med et par r p bagen.

Retterne er kreeret af Frank Gooding og vinen foreslet af Vinhulen.dk