Baroloevent 2014

6. juni 2014 - Børsen i København

Se vor samlede side om Barolo - alt info på én side her: Barolo - alt på én side

Baroloevent2014

For 6 år i træk var der Barolo Event på Børsen i København i juni måned 2014.

Barolo Event er en smagning af vin og fødevarer fra vinregionen Piemonte med fokus på Barolo-området.

Publikum har lejlighed til at smage en række vin, der endnu ikke findes på det danske marked, og en del vine der gør. Her er det altid rart, at man har lejlighed til at fornemme, hvad "der rører sig" i området. Det betyder også, at eventen er yderst interessant for vinimportører, der gerne vil have lidt nyt på hylderne!

Fra Vinhulen.dk var undertegnede repræsenteret, og som de fleste ved, så kan jeg aldrig få nok af dette skønne område, og måske kunne man lige finde en producent eller 2, der skal have besøg på Barolo Tour 2014 :-)

På Barolo Event skal man heller ikke glemme de producenter fra Piemonte, der kommer med fødevarer. Kvaliteten er høj, og det er en fornøjelse at smage varene. I år skulle det blive en småkageproducent, som jeg tabte mit hjerte til, men mere om det senere.... Baroloevent2014

I år skulle vi nyde vine fra:

460 Casina Bric
Anna Maria Abbona
Antica Casa Vinicola Scarpa
Antica Cascina dei Conti di Roero
Poderi Roset
Sukula
Azienda Agricola Crivelli
Bruno Giacosa
Cantina Terre del Barolo
Ceretto
Coppo Cordara di Cordara Claudia
Domenico Clerico
Dosio
Drocco Luigi
Gigi Rosso
Malvirà
Molino
Baroloevent2014

Negro
Palladino
Ponchione Maurizio
Produttori del Gavi
Prunotto
Sylla Sebaste
Tenuta Carretta
Tenuta Magda Pedrini
Tenuta Tenaglia
Bric Cenciurio
Dogliotti 1870
Rizieri
Tenuta Montemagno

Ingen tvivl om at nogle producenter er mere interessante end andre, og det er jo ingen hemmelighed at Domenico Clerico og Bruno Giacosa var de største trækplastre, men der var bestemt også andre interessante producenter og vine! Baroloevent2014


I næste række finder vi Ceretto, Prunotto og Malvirá, men i stedet for at hænge i det allerede kendte, vil undertegnede berette lidt om nogle af de andre små perler på messen.

Hos Anna Maria Abbona fandt vi lækre vine med en ny winemaker, der kun kører på 2. årgang i karrieren. Jeg kender producenten gennem flere år, og der er tale om rigtig god vin.
Specielt vinen Langhe Rosso Cadó på 90% Barbera og 10% Dolcetto er voldsomt flot, men man skal heller ikke kimse af den alm. Barolo.

Der var god plads mellem bordene, da fredag er for journalister og fagfolk, mens publikum har adgang lidt senere fredag og lørdag, hvor jeg forventer, at presset har været lidt større, men Børsen har lokalerne til at rumme en sådan begivenhed. Specielt var det godt, at vinen var i 1 lokale og delikatesserne i et andet.

Undertegnede var også et smut forbi Palladino, hvor der var en del forskellige vine at smage.
Baroloevent2014

Her kunne Barolo Parafada 2007 imponere godt og grundigt med megen frugt og ret fin modenhed trods sin relativt unge alder, men 2007 er også en forholdsvis hurtig moden årgang. God substans i denne flaske og beviset på, at denne producent faktisk laver ganske glimrende vin - trods knapt så kendt.

Hos Sukula blev alene præsenteret 1 vin - Barolo 2010.
En meget krydret og røget Barolo - ikke uinteressant og ej heller så imponerende. Det kunne have været godt, hvis producenten havde haft lidt forskelligt med, da det er svært at vurdere på 1 årgang af en enkelt vin.

Så var der anderledes fut i kedlerne hos Scarpa. Forrygende Barbera d'Asti La Bogliona 2001 - bemærk alderen. Kraftigt fadet men med så meget alder, at det var trådt i baggrunden og beviset på, at Barbera vinene er meget holdbare, når syren gradvist har fortaget sig, og frugten står mere fed og rund. Flot, flot vin.

Her var et eksempel på, at relativt ukendte producenter laver fremragende vin!

Baroloevent2014

Så var tiden kommet til lige at lave en afstikker til de tilstødende lokaler, hvor man blandt andet kunne møde Biotrattoria Che Fe, der lavede sandwiches mod betaling, og hvor man kunne smage en række delikatesser fra Italien.

Et have af tapenade, olivenolie, pølser, kiks, kager m.v.

Billederne omkring teksten viser et udvalg af pølser og små pestoer og tapenader. Dog kunne en fabrikant af småkager få undertegnede helt op at ringe!!

Den pågældende producent havde forstået, at man bager i smør, og samtidigt var det lykkes at gøre småkagerne lette og sprøde. Så skulle man mene, at det var friske varer - men nej - kagerne var i kasser, som man normalt køber i supermarkederne. Det er så sandelig noget andet end herhjemme. Hold da op - og så kunne man ikke købe dem på messen. Synd og skam!

Tilbage i vinlokalet faldet jeg i samtale med ejeren af Cordara, der er en mindre producent, der ligger i Castel Boglione i Monferrato. Baroloevent2014

Jeg havde fornøjelsen af Grignolino d'Asti, Barbera d'Asti Costa del Sole og ikke mindst den fremragende udgave af en langtidslagret Barbera d'Asti fra 2003, der fortsat er helt frisk og tillokkende. Igen beviset på, at Barbera er lagringsværdi. Jeg var lidt imponeret.

Til sidst skulle jeg lige smage vinen Rosa Rossa, der er lavet på Brachetto, men uden mousserende effekt. Fantastisk vin hvor producenten lige fik med, at navnet kommer af, at vinen smager af roser, og det er såmænd rigtigt. De mousserende smager nu mest af jordbær, men her er der også roser i smag og duft. Den var svær at spytte ud, for den var helt særlig. Den kunne jeg godt se i Danmark.

Det er netop beskrivelsen af ovennævnte positive overraskelser, der gør det fedt at komme tilbage år efter år. Altid på jagt efter noget nyt, og noget nyt finder man hvert år.

Nuvel, der er også meget mindre heldigt på bordene, men sådan er gamet, når nye producenter forsøger at komme ind på markedet. Hvis det havde været exceptionelt, så var det næppe med på messen :-)

Det kan klart anbefales at lægge vejen forbi, når Barolo Event løber af stablen. Det er altid interessant og ekstremt hyggeligt!

Copyright 2014
Vinhulen.dk